הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

מבשלת, כותבת ויוצרת

עדכונים:

פוסטים: 41

החל מיוני 2012

בכל שנה אני אופה עוגה עשירה בפירות יבשים שאי אפשר לעמוד בפניה. השנה החלטתי לגוון קצת ובנוסף לעוגה אכין שני מתכונים נטולי גלוטן מושלמים לאירוח אלגנטי בערב ט”ו בשבט

16/01/2019

בכל שנה בט”ו בשבט אני מנסה לשנות ולחדש קצת, להכין משהו טעים וקצת אחר מהמטעמים הרגילים והמוכרים שמכינים לחג.
בערב החג צפויים להתארח אצלנו חברים יקרים שאחד מהם רגיש לגלוטן וכך החלטתי להפוך את הערב ל’ערב ללא גלוטן’.
הנה שניים מהמתכונים שישמשו כאפריטיף לפני הארוחה: סנגריה חמה מלווה בטראפלס גבינת עזים עם עשבי תיבול ומשמשים מיובשים ועטופים בשברי פיסטוקים. כמה פשוט ככה טעים.

tu3a

טראפלס גבינת עזים:

250 גרם גבינת עזים 5%
7 משמשים מיובשים קצוצים קטן
100 גרם פיסטוקים קלופים וכתושים
2 כפות עירית קצוצה דק
2 כפות טימין קצוץ דק
מלח
פלפל שחור

מערבבים בקערה את כל חומרי הטראפלס מלבד הפיסטוקים.
מכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות.
מוצאים מהמקפיא וצרים כדורים קטנים.
מגלגלים את הכדורים בפיסטוקים כתושים.
שומרים בקירור עד ההגשה.

tutruffles3a

סנגריה חמה

בקבוק יין אדום יבש (השתמשתי בקברנה סוביניון)
1.5 כוסות מיץ תפוזים
0.5 כוס סוכר חום
3 מקלות קינמון
0.5 כוס צימוקים לבנים
2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 תפוז קלוף וחתוך לקוביות
2 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות
1 קורט אגוז מוסקט טחון
0.5 כפית ציפורן טחון

מחממים את כל החומרים בסיר על אש בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהסוכר נמס. כאשר הנוזל מתחמם (לא להרתיח) מורידים מהאש ומצננים מעט. מעבירים לכוסות ונהנים.

tusang2a

 

מאחלת לכולנו ט”ו בשבט שמח!

אהבתם את הפוסט? רוצים לקרוא פוסטים נוספים של ‘מבשלת משהו’’?
הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של ‘מבשלת משהו‘

 

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

אין כמו בבית... או: סיפור הבורקס שלי ומתכון

אפשר להכין אותו מבצק עלים, בצק פילו, פילאס ואפילו בצק פריך. לכל עדה ומשפחה הבורקס שלה. יש מי שקונים אותו, יש מי שמכינים בבית ויש מי שמכינים בשבילו. יש מי שלא אוהב בורקס? למדתי להכין את הבורקס שלי בכיתה ט', בשיעורי כלכלת בית,...

תצוגה מקדימה

ריבת עגבניות שרי

כשאני מוצאת את עצמי מבשלת ריבה אני יודעת שהחורף מתקרב או שלפחות כבר ממש סוף הקיץ. כנראה שהפעם נרדמתי בשמירה, כי התחלתי להכין ריבות רק בשבוע שעבר כשגיליתי אצל הירקן סלסילות עגבניות שרי כתומות שנראו נהדר. ...

אז מה אנחנו יותר, חיידק או אדם?

אמש השתתפתי בהרצאתה המרתקת של שרון גבריאל, מנהלת מדעית ודיאטנית קלינית בחברת 'אלטמן', על המיקרוביום ועל החיידקים הטובים שמסייעים למערכת העיכול והבריאות האינטימית שלנו. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה