הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

מבשלת, כותבת ויוצרת

עדכונים:

פוסטים: 41

החל מיוני 2012

עוד לא פגשתי מי שלא אוהב לביבות. הן רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ. אפשר להכין אותן כמעט מכל ירק אבל הן הכי טעימות כשיש בהן תפוחי אדמה ובשילוב עם עלי מנגולד – זוהי לביבה מנצחת.

03/10/2018

מי לא אוהב לביבות? לביבות מכל ירק אבל במיוחד לביבות תפוחי אדמה.

אין כמו לביבה טובה כתוספת למנה עיקרית או כמנה בפני עצמה.

הפעם החלטתי להוסיף להן עלי מנגולד שמאז שגיליתי אותם ואת הטעם הנפלא שלהם, אני משתדלת להוסיף אותם לכל מה שאפשר.

levivot2

החומרים:

1 ק”ג תפוחי אדמה
1 חבילת עלי מנגולד
1 בצל גדול
3 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
מלח
שמן

אופן ההכנה:

1. קולפים ומגררים את תפוחי האדמה במגררת דקה, מעבירים למסננת ומאפשרים לתפוחי האדמה להגיר נוזלים כחצי שעה. לאחר מכן, סוחטים את תפוחי האדמה המגוררים היטב.

2. קוצצים את החלק הירוק בלבד של עלי המנגולד ואת הבצל.

3. מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, המנגולד והבצל ומוסיפים ביצים, קמח תופח ומלח. מערבבים היטב. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.

4. מחממים שמן בגובה של כחצי ס”מ במחבת. כשהשמן חם, צרים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים.

5. מוציאים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג. מקררים מעט ואוכלים. מה אוכלים? טורפים!

בתאבון!

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

אין כמו בבית... או: סיפור הבורקס שלי ומתכון

אפשר להכין אותו מבצק עלים, בצק פילו, פילאס ואפילו בצק פריך. לכל עדה ומשפחה הבורקס שלה. יש מי שקונים אותו, יש מי שמכינים בבית ויש מי שמכינים בשבילו. יש מי שלא אוהב בורקס? למדתי להכין את הבורקס שלי בכיתה ט', בשיעורי כלכלת בית,...

תצוגה מקדימה

ריבת עגבניות שרי

כשאני מוצאת את עצמי מבשלת ריבה אני יודעת שהחורף מתקרב או שלפחות כבר ממש סוף הקיץ. כנראה שהפעם נרדמתי בשמירה, כי התחלתי להכין ריבות רק בשבוע שעבר כשגיליתי אצל הירקן סלסילות עגבניות שרי כתומות שנראו נהדר. ...

אז מה אנחנו יותר, חיידק או אדם?

אמש השתתפתי בהרצאתה המרתקת של שרון גבריאל, מנהלת מדעית ודיאטנית קלינית בחברת 'אלטמן', על המיקרוביום ועל החיידקים הטובים שמסייעים למערכת העיכול והבריאות האינטימית שלנו. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה