הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

מבשלת, כותבת ויוצרת

עדכונים:

פוסטים: 41

החל מיוני 2012

ט”ו בשבט בשבילי הוא עוגת פירות יבשים, נטיעות וטבע. העוגה הזו היא העוגה הקלאסית לט”ו בשבט, מכילה פירות יבשים מכל המרקמים והטעמים כך שכל ביס הוא חוויה חדשה. חג שמח

21/01/2018

tu1

פירות יבשים אהובים עליי כמעט בכל צורה בכל השנה. לכן, ט”ו בשבט הוא בשבילי סיבה מיוחדת לחגיגה.

העוגה הזו היא אחת הטעימות ביותר שאני מכירה. עוגה בחושה, קלה להכנה, אבל עושר הפירות היבשים והמשומרים שהיא מכילה משדרג אותה לכזו שרוצים לאכול בכל הזדמנות ולא רק בט”ו בשבט.

החומרים: (4 תבניות אינגליש קייק)

4  ביצים

1.5  כוסות סוכר

2  מיכלי שמנת מתוקה

3  כוסות קמח תופח

3.5  כוסות של פירות יבשים קצוצים לפי בחירתכם

כחצי קופסת שימורים של פירות (במתכון מומלץ לפתן אפרסקים, אבל השתמשתי כבר במשמשים, פירות טרופיים ואפילו אננס משומר), מסוננים וחתוכים לקוביות.

 אופן ההכנה:

מערבלים במיקסר את הביצים, הסוכר ומיכל אחד של שמנת מתוקה כחמש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הקמח והמיכל הנוסף של השמנת המתוקה ומערבלים היטב. מוסיפים את הפירות היבשים ואת הפירות מקופסת השימורים  ומערבבים.

מעבירים לתבניות ואופים.

מוזמנים להכין ולספר איך יצא…

בתאבון!

tu2

אהבתם את הפוסט? רוצים לקרוא פוסטים נוספים של ‘מבשלת משהו’’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל
הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של ‘מבשלת משהו

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

אין כמו בבית... או: סיפור הבורקס שלי ומתכון

אפשר להכין אותו מבצק עלים, בצק פילו, פילאס ואפילו בצק פריך. לכל עדה ומשפחה הבורקס שלה. יש מי שקונים אותו, יש מי שמכינים בבית ויש מי שמכינים בשבילו. יש מי שלא אוהב בורקס? למדתי להכין את הבורקס שלי בכיתה ט', בשיעורי כלכלת בית,...

תצוגה מקדימה

ריבת עגבניות שרי

כשאני מוצאת את עצמי מבשלת ריבה אני יודעת שהחורף מתקרב או שלפחות כבר ממש סוף הקיץ. כנראה שהפעם נרדמתי בשמירה, כי התחלתי להכין ריבות רק בשבוע שעבר כשגיליתי אצל הירקן סלסילות עגבניות שרי כתומות שנראו נהדר. ...

אז מה אנחנו יותר, חיידק או אדם?

אמש השתתפתי בהרצאתה המרתקת של שרון גבריאל, מנהלת מדעית ודיאטנית קלינית בחברת 'אלטמן', על המיקרוביום ועל החיידקים הטובים שמסייעים למערכת העיכול והבריאות האינטימית שלנו. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה