הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

מבשלת, כותבת ויוצרת

עדכונים:

פוסטים: 41

החל מיוני 2012

מה יותר טוב מתבשיל חם וטעים ליום חורף קר? מעדן כזה כנראה שעדיין לא טעמתם, פשוט אי אפשר להפסיק לאכול! Pastel de Choclo מעדן צ’יליאני מעולה!

18/01/2018

תשע שנים חלפו מאז שעזבנו את צ’ילה. בילינו שם שנתיים גדושות בהתנסויות וחוויות חדשות, למדנו להכיר את המקומיים, טיילנו ונהנינו מהנופים היפים, לגמנו יין משובח ואימצנו לנו כמה מאכלים טעימים במיוחד. אחד המאכלים האלה הוא פשטידת תירס בשרית – Pastel de Choclo. הפסטל הזה מעולה ליום חורף גשום וקר אבל טעים בכל עונה.

בצ’ילה נהוג להכין את הפסטל בכלי חימר כהים שמקורם בכפר Pomaire. זהו כפר תיירותי מאוד במרחק של כשעת נסיעה מסנטיאגו וכמעט כל תושביו עוסקים בהכנת כלי חימר לבישול.

pomaire1

התמונה מכאן: http://keywordsuggest.org/gallery/1221822.html

החומרים למתכון: (6 מנות)

לתערובת התירס:

50 גרם חמאה או מחמאה

2 שקיות של גרגירי תירס קפוא (800 גרם כל שקית)

1/2 כוס חלב או שמנת צמחית

3 כפות קורנפלור מומסות במעט מים

1 גבעול בזיליקום (10 עלים)

מלח ופלפל שחור

לתבשיל הבשר:

1  ק”ג בשר בקר טחון

1 כוס מים או ציר בקר

3 בצלים קצוצים דק

1/2 כפית כמון

1 כף פפריקה

מלח ופלפל

2 כפות קמח

להרכבת המנה:

5 ביצים קשות

אופן ההכנה:

תבשיל הבשר:

מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים בצל ומטגנים עד שיזהיב.

pstl1

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב. כשהבשר כמעט מוכן, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

pstl2

מוסיפים את המים או ציר המרק ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מתקנים תיבול לפי הטעם.

pstl3

תערובת התירס:

ממיסים את החמאה על חום בינוני בסיר גדול. מוסיפים את התירס הקפוא ומערבבים עד שהתירס מפשיר.

pstl4

מוסיפים חלב, עלי בזיליקום, מלח ופלפל וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות. מרסקים את התירס למחית אחידה בבלנדר ידני, מוסיפים קורנפלור ומבשלים כ-3 דקות נוספות. מתקנים תיבול.

הרכבת הפסטל

מניחים בכל כלי כף גדולה מתבשיל הבשר.

pstl5

מפזרים מעליו פרוסות ביצה קשה.

pstl6

מכסים בשכבה עבה של תערובת תירס ומפזרים מעל סוכר (כן, כן, סוכר, זו לא טעות!)

pstl7

אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שהפסטל מזהיב.

pstl8

מקררים מעט ומגישים.

pstl9

בתאבון!

 

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

אין כמו בבית... או: סיפור הבורקס שלי ומתכון

אפשר להכין אותו מבצק עלים, בצק פילו, פילאס ואפילו בצק פריך. לכל עדה ומשפחה הבורקס שלה. יש מי שקונים אותו, יש מי שמכינים בבית ויש מי שמכינים בשבילו. יש מי שלא אוהב בורקס? למדתי להכין את הבורקס שלי בכיתה ט', בשיעורי כלכלת בית,...

תצוגה מקדימה

ריבת עגבניות שרי

כשאני מוצאת את עצמי מבשלת ריבה אני יודעת שהחורף מתקרב או שלפחות כבר ממש סוף הקיץ. כנראה שהפעם נרדמתי בשמירה, כי התחלתי להכין ריבות רק בשבוע שעבר כשגיליתי אצל הירקן סלסילות עגבניות שרי כתומות שנראו נהדר. ...

אז מה אנחנו יותר, חיידק או אדם?

אמש השתתפתי בהרצאתה המרתקת של שרון גבריאל, מנהלת מדעית ודיאטנית קלינית בחברת 'אלטמן', על המיקרוביום ועל החיידקים הטובים שמסייעים למערכת העיכול והבריאות האינטימית שלנו. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה