הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

מבשלת, כותבת ויוצרת

עדכונים:

פוסטים: 41

החל מיוני 2012

כל כך הרבה לביבות היו בחנוכה הזה, אבל הלביבות האלה כל כך פריכות אפילו שהן לא מטוגנות! מעולות לחג וגם כתוספת לארוחת הצהריים

17/12/2017

הלביבות האלה נהדרות בחנוכה אבל אצלנו אוכלים אותן כל השנה. הן פריכות, טעימות והכי חשוב – לא מטוגנות. השלב הכי קשה בהכנה שלהן הוא קילוף הבטטות והשלב הכי ארוך הוא זמן האפייה בתנור. בקיצור, לביבות מנצחות!

batata2

מבשלים בסיר עם מים ומלח עד להתרככות: כרובית אחת ו-3-2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות.

מעבירים למסננת כדי להיפטר מכל הנוזלים וכשהכרובית והבטטות מתקררות מועכים במזלג. כך נפטרים מעודפי המים וגם מכינים את הירקות ללביבות.

מוסיפים 3-2 ביצים, רבע כוס קמח ומלח לפי הטעם ומערבבים היטב.

מגלגלים לכדורים (כמו כדורי שוקולד), מצפים בפירורי לחם, משטחים ומניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה.

מורחים על כל לביבה שמן באמצעות מברשת ואופים עד שהתחתית מזהיבה.

הן טעימות מאוד כמו שהן אבל עוד יותר עם מטבל שמנת ושמיר. 

בתאבון!

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

אין כמו בבית... או: סיפור הבורקס שלי ומתכון

אפשר להכין אותו מבצק עלים, בצק פילו, פילאס ואפילו בצק פריך. לכל עדה ומשפחה הבורקס שלה. יש מי שקונים אותו, יש מי שמכינים בבית ויש מי שמכינים בשבילו. יש מי שלא אוהב בורקס? למדתי להכין את הבורקס שלי בכיתה ט', בשיעורי כלכלת בית,...

תצוגה מקדימה

ריבת עגבניות שרי

כשאני מוצאת את עצמי מבשלת ריבה אני יודעת שהחורף מתקרב או שלפחות כבר ממש סוף הקיץ. כנראה שהפעם נרדמתי בשמירה, כי התחלתי להכין ריבות רק בשבוע שעבר כשגיליתי אצל הירקן סלסילות עגבניות שרי כתומות שנראו נהדר. ...

אז מה אנחנו יותר, חיידק או אדם?

אמש השתתפתי בהרצאתה המרתקת של שרון גבריאל, מנהלת מדעית ודיאטנית קלינית בחברת 'אלטמן', על המיקרוביום ועל החיידקים הטובים שמסייעים למערכת העיכול והבריאות האינטימית שלנו. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה