הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

מבשלת, כותבת ויוצרת

עדכונים:

פוסטים: 41

החל מיוני 2012

אני אוהבת לאכול מנות שהן ארוחה שלמה, הכל בסיר אחד ועוד יותר אוהבת כשאני מבשלת אותן.
העניין הוא לא במספר הכלים המלוכלכים שהרי מיד דוחפים אותם למדיח ולא זוכרים בכלל שהיו כלים מלוכלכים בכיור אלא בנוחות שבהכנה, בחמימות ובפינוק שבמנה שהיא ארוחה מלאה בפני עצמה.
mangoldsoup

החומרים:

למרק:

3 כפות שמן

3 בצלים גדולים קצוצים לקוביות

שורש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות

5 ענפי סלרי קצוצים גס

1 חבילת עלי מנגולד חתוכים לפסים (החלק הירוק בלבד)

1 כוס גרגרי חומוס ‘סנפרוסט’

10 שיני שום כתושות

כפית וחצי מלח

כפית וחצי סוכר

חצי כפית כורכום

2 ליטר מרק עוף או מים רותחים

חצי כוס מיץ לימון

פטרוזיליה קצוצה

לכדורי הבשר:

500 גרם בשר בקר טחון

3 כפות פירורי לחם

2 ביצים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה:

מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים בצל, שורש סלרי וענפי סלרי. מוסיפים עלי מנגולד ושום ומטגנים עוד חמש דקות. מוסיפים חומוס, את כל התבלינים, מרק או מים ומיץ לימון, מביאים לרתיחה.

מכינים את כדורי הבשר: מערבבים את כל החומרים וצרים מהתערובת כדורים קטנים.

מכניסים בזהירות לסיר המרק, מכסים ומבשלים 30 דקות. טועמים ומוסיפים מלח אם חסר. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

בתאבון!
 

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

אין כמו בבית... או: סיפור הבורקס שלי ומתכון

אפשר להכין אותו מבצק עלים, בצק פילו, פילאס ואפילו בצק פריך. לכל עדה ומשפחה הבורקס שלה. יש מי שקונים אותו, יש מי שמכינים בבית ויש מי שמכינים בשבילו. יש מי שלא אוהב בורקס? למדתי להכין את הבורקס שלי בכיתה ט', בשיעורי כלכלת בית,...

תצוגה מקדימה

ריבת עגבניות שרי

כשאני מוצאת את עצמי מבשלת ריבה אני יודעת שהחורף מתקרב או שלפחות כבר ממש סוף הקיץ. כנראה שהפעם נרדמתי בשמירה, כי התחלתי להכין ריבות רק בשבוע שעבר כשגיליתי אצל הירקן סלסילות עגבניות שרי כתומות שנראו נהדר. ...

אז מה אנחנו יותר, חיידק או אדם?

אמש השתתפתי בהרצאתה המרתקת של שרון גבריאל, מנהלת מדעית ודיאטנית קלינית בחברת 'אלטמן', על המיקרוביום ועל החיידקים הטובים שמסייעים למערכת העיכול והבריאות האינטימית שלנו. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה