הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

מבשלת, כותבת ויוצרת

עדכונים:

פוסטים: 41

החל מיוני 2012

עוגת שמרים חורפית מחממת ומפנקת עם הרבה הפתעות טעימות, מושלמת לחנוכה, כי צריך לגוון קצת מהלביבות והסופגניות

14/12/2017

אחת העוגות האהובות עלינו ביותר היא העוגה שאפשר למצוא באירופה בדרך כלל סביב חג המולד. זו עוגת שמרים עם פירות מסוכרים וגוש מרציפן במרכז, היא מצופה בהמון אבקת סוכר ואי אפשר להפסיק לאכול אותה.

בכל פעם שאני נתקלת בה בביקור בחו”ל אני מיד קונה כמה כאלו, אבל כשהן נגמרות, אין סיבה להפסיק לאכול אותן, כי הן כל כך קלות להכנה והרבה יותר טעימות כשאופים אותן בבית. לכן, ממש כשנגמרו השתיים שקניתי בלונדון, צור ואני אפינו יחד שתיים חדשות. כי מי אמר שזה לחג המולד? אצלנו אוכלים אותה במשך כל השנה ובמיוחד בחנוכה.

stl8

רשימת החומרים:

3.5 כוסות קמח שמרים
150 גרם שקדים טחונים
1/2 כפית קינמון
2/3 כוס חלב
קמצוץ מלח
5 כפות סוכר
גרידה מ-2 לימונים
2 ביצים גדולות
100 גרם חמאה
100 גרם צימוקים
200 גרם פירות הדרים מסוכרים
200 גרם דובדבנים מסוכרים חצויים
200 גרם מרציפן

לציפוי:
אבקת סוכר
50 גרם חמאה מומסת

stl1a

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים מלבד הפירות המסוכרים, הצימוקים והדובדבנים וכמובן המרציפן. לשים היטב במשך 6-5 דקות.

 

stl2

 

מוסיפים את הפירות המסוכרים, הצימוקים והדובדבנים ולשים עד שהבצק אחיד.

stl3

 

מניחים להתפחה במקום חמים במשך כשעתיים (הבצק לא תופח הרבה).

stl4

 

מרדדים על משטח מקומח מחצית מהבצק למלבן בעובי של 2-3 ס”מ.

יוצרים ממחצית מכמות המרציפן צורה של גליל ארוך ומניחים במרכז המלבן לאורכו.

stl5

 

מקפלים צד אחד ומעליו את הצד השני, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

stl6

 

stl7

 

עושים זאת גם עם המחצית השנייה של הבצק והמרציפן.

מניחים להתפחה במקום חמים.

אופים בתנור חם (180-200 מעלות) 10 דקות ומורידים לחום בינוני (160 מעלות) למשך 35 דקות נוספות.

מוציאים את העוגות מהתנור, מורחים מיד בחמאה מומסת ומפזרים מעל שכבה עבה של אבקת סוכר.

stl11

 

מקררים ואוכלים. בתאבון!

stl9

 

 

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

אין כמו בבית... או: סיפור הבורקס שלי ומתכון

אפשר להכין אותו מבצק עלים, בצק פילו, פילאס ואפילו בצק פריך. לכל עדה ומשפחה הבורקס שלה. יש מי שקונים אותו, יש מי שמכינים בבית ויש מי שמכינים בשבילו. יש מי שלא אוהב בורקס? למדתי להכין את הבורקס שלי בכיתה ט', בשיעורי כלכלת בית,...

תצוגה מקדימה

ריבת עגבניות שרי

כשאני מוצאת את עצמי מבשלת ריבה אני יודעת שהחורף מתקרב או שלפחות כבר ממש סוף הקיץ. כנראה שהפעם נרדמתי בשמירה, כי התחלתי להכין ריבות רק בשבוע שעבר כשגיליתי אצל הירקן סלסילות עגבניות שרי כתומות שנראו נהדר. ...

אז מה אנחנו יותר, חיידק או אדם?

אמש השתתפתי בהרצאתה המרתקת של שרון גבריאל, מנהלת מדעית ודיאטנית קלינית בחברת 'אלטמן', על המיקרוביום ועל החיידקים הטובים שמסייעים למערכת העיכול והבריאות האינטימית שלנו. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה