הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

מבשלת, כותבת ויוצרת

עדכונים:

פוסטים: 41

החל מיוני 2012

היא מתוקה ולכן היא עוגה. עשויה מקישואים, אז אולי לחם? כשנתקלתי לפני כמה ימים בקישואים יפים במיוחד אצל הירקן חשבתי שאם יש עוגת גזר, למה שלא תהיה עוגת קישואים וכך הכל התחיל…

19/11/2017

היא מתוקה, לכן היא עוגה אבל נראית כמו לחם והמרכיב העיקרי בה הוא קישואים. לחם? אבל יש גם עוגת גזר… עוגה.

ki2

לפני כמה ימים חשבתי שאם יש עוגת גזר, למה שלא תהיה גם עוגת קישואים? אחרי שהסתובבתי עם המחשבה עוד כמה ימים, החלטתי לנסות ואחרי כמה ניסיונות, הנה המתכון המוגמר והמוצלח.

המרכיבים:

2 כוסות קישואים מגורדים עם הקליפה
3 ביצים
1 כוס שמן קנולה
2 כוסות סוכר
1/2 כוס חלב
3 כוסות קמח תופח
1 כפית מלח
3 כפיות קינמון
1 כוס אגוזים קצוצים

ki3

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2 מערבבים היטב את הקישואים המגורדים, ביצים, שמן וסוכר.
3. מוסיפים חלב, קמח, מלח וקינמון ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים שוב.
5. מעבירים ל-2 תבניות מאורכות משומנות.

ki5

6. אופים בחום של 170 מעלות כשעה או עד שקיסם יוצא יבש.
7. מקררים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

ki6

בתאבון!

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

אין כמו בבית... או: סיפור הבורקס שלי ומתכון

אפשר להכין אותו מבצק עלים, בצק פילו, פילאס ואפילו בצק פריך. לכל עדה ומשפחה הבורקס שלה. יש מי שקונים אותו, יש מי שמכינים בבית ויש מי שמכינים בשבילו. יש מי שלא אוהב בורקס? למדתי להכין את הבורקס שלי בכיתה ט', בשיעורי כלכלת בית,...

תצוגה מקדימה

ריבת עגבניות שרי

כשאני מוצאת את עצמי מבשלת ריבה אני יודעת שהחורף מתקרב או שלפחות כבר ממש סוף הקיץ. כנראה שהפעם נרדמתי בשמירה, כי התחלתי להכין ריבות רק בשבוע שעבר כשגיליתי אצל הירקן סלסילות עגבניות שרי כתומות שנראו נהדר. ...

אז מה אנחנו יותר, חיידק או אדם?

אמש השתתפתי בהרצאתה המרתקת של שרון גבריאל, מנהלת מדעית ודיאטנית קלינית בחברת 'אלטמן', על המיקרוביום ועל החיידקים הטובים שמסייעים למערכת העיכול והבריאות האינטימית שלנו. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה