הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

מבשלת, כותבת ויוצרת

עדכונים:

פוסטים: 41

החל מיוני 2012

הצצה לעולמו של מי שמסוגל לצעוד ברגל לקוטב ובה בעת להבין מדוע הוא עושה זאת. ספר נפלא על מה שנדמה כמעט כבלתי אפשרי.

18/11/2017

מסעות דניאל / דניאל קרן
בעריכת משה גלעד
286 ע”מ, הוצאת עם עובד

אני קוראת מהר מרוב האנשים. זו עובדה ידועה. קורס קריאה מהירה אי שם בגיל ההתבגרות וחוסר סבלנות קבוע גרמו לי לפתח יכולות קריאה שלא מביישות אצן אולימפי. אלא שאת הספר הזה קראתי לאט, לאט במיוחד, כמו כל טקסט שאני נהנית לקרוא, מתענגת על כל מילה, על הניסוחים ואפילו על הפסיקים והנקודות. נהנית ולא רוצה שההנאה תסתיים. כזה הוא הספר הזה – ‘מסעות דניאל’.

daniel1

זהו ספר על התמודדות בלתי פוסקת עם איתני הטבע, עם אתגרים עצומים לגוף ולנפש, על הדחף הבלתי מתפשר למיצוי מלא של החיים שגרם לדניאל קרן לצאת למסע פנימי וחיצוני לחיפוש משמעות והגשמה עצמית. הדחף הזה, שהביא אותו לפסגות האוורסט, לאולטרה-מרתון בסהרה, הוא גם זה שדחף אותו לקצות העולם, לקוטב הצפוני ולקוטב הדרומי בחיפוש אחר תשובה. הוא מביא בספר סיפורים על מסעות מאמצים, עולים על כל דמיון, בליווי תצלומים עוצרי נשימה, הכל בשפה עשירה ובצורה מרתקת, תוך ניסיון להבין איך בזכות המאמץ יוכל להיות אדם טוב יותר.

דניאל קרן, בן למשפחה דתית מירושלים, חזר בשאלה בתום שירותו הצבאי ומאז חיפש את הדרך הנכונה תוך רצון למצוא משמעות קיומית. למד ראיית חשבון, כלכלה ומנהל עסקים לצד חקר המקרא, פילוסופיה ובודהיזם. עבד בניו יורק ובתל אביב בתחום הפיננסים, התמחה עשרות שנים באמנויות לחימה ומשמש מורה, מאמן ומדריך במקומות רבים. הוא ייסד את מועדון רצי תל אביב ופרסם את ‘ספר הריצה השלם’.

daniel2

מומלץ במיוחד!

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

אין כמו בבית... או: סיפור הבורקס שלי ומתכון

אפשר להכין אותו מבצק עלים, בצק פילו, פילאס ואפילו בצק פריך. לכל עדה ומשפחה הבורקס שלה. יש מי שקונים אותו, יש מי שמכינים בבית ויש מי שמכינים בשבילו. יש מי שלא אוהב בורקס? למדתי להכין את הבורקס שלי בכיתה ט', בשיעורי כלכלת בית,...

תצוגה מקדימה

ריבת עגבניות שרי

כשאני מוצאת את עצמי מבשלת ריבה אני יודעת שהחורף מתקרב או שלפחות כבר ממש סוף הקיץ. כנראה שהפעם נרדמתי בשמירה, כי התחלתי להכין ריבות רק בשבוע שעבר כשגיליתי אצל הירקן סלסילות עגבניות שרי כתומות שנראו נהדר. ...

אז מה אנחנו יותר, חיידק או אדם?

אמש השתתפתי בהרצאתה המרתקת של שרון גבריאל, מנהלת מדעית ודיאטנית קלינית בחברת 'אלטמן', על המיקרוביום ועל החיידקים הטובים שמסייעים למערכת העיכול והבריאות האינטימית שלנו. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה