הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

עדכונים:

פוסטים: 25

עוקבים: 6

החל מיוני 2012

מי לא שמע על המיקרוביום, המחקר העוסק בחיידקים שבגוף האדם? מסתבר שהמוני החיידקים שמסתובבים בגופנו אינם רק טפילים. רבים מהם הם אורחים מועילים ורצויים מאוד והם גם קובעים אם נהיה שמנים או רזים

14/11/2017

אמש השתתפתי בהרצאתה המרתקת של שרון גבריאל, מנהלת מדעית ודיאטנית קלינית בחברת ‘אלטמן’, על המיקרוביום ועל החיידקים הטובים שמסייעים למערכת העיכול והבריאות האינטימית שלנו.

121117b

מסתבר שבגופו של אדם בוגר יש כ-3 ק”ג של חיידקים. כפול ממשקל המוח! עובדה מדהימה עוד יותר היא שכמות החיידקים בגוף גדולה ממספר התאים ורבים מהם מועילים ורצויים לנו מאוד. אבל בואו נתחיל מההתחלה…

עובר ברחם אימו נמצא בסביבה סטרילית, אבל כבר במהלך הלידה הוא מתחיל להיחשף למיקרוביום של אמו, לחיידקים שמגנים ושומרים על בריאותו. מגוון החיידקים שהוא נחשף אליהם בכל רגע קובע אם יהיה שמן או רזה, מאיזה מחלות יסבול ואם יהיה שמח וטוב לב או כועס ונרגן. המיקרוביום ייחודי לכל אדם ואדם והוא משתנה לאורך החיים. תפקידו הוא להגן מפלישת חיידקים מזיקים ולעודד את התפתחותה של מערכת החיסון. הפרעה בהרכב התקין של המיקרוביום עלולה לגרום למחלות זיהומיות, לדלקות ואפילו להפרעות במערכת העיכול.

mouse

מסתבר שהחיידקים משפיעים על תגובת הגוף למזונות השונים וכך אכילת מזונות מסוימים תשפיע באופן שונה על אנשים שונים. הקטניות, שלחלקנו גורמות צרות צרורות גורמות לרבים להימנע מהן אבל הן מכילות ריכוז גבוה של ויטמינים ומינרלים ועשירות בסיבים תזונתיים. אפשר להשרות אותן במים ולהוסיף למי ההשריה זרעי שומר, קימל וכמון כדי להקטין את כמות הגזים ותחושת הנפיחות שהן גורמות ויש ביניהן קטניות שקלות יותר לעיכול, כגון: אפונה, עדשים, מש ואזוקי.

בעיה מציקה אחרת ש-30% מהאוכלוסיה סובלת ממנה היא כאבי בטן שנובעים מעצירות. אפשר לטפל בכך באמצעות שתייה מרובה, צריכת סיבים נאותה (25 גרם ביום לנשים) ותוספת הדרגתית של סיבים לתפריט (פירות וירקות, דגנים מלאים וקטניות), פעילות גופנית וצריכת מוצרים פרוביוטיים (יוגורט, לחם מחמצת, כרוב כבוש ומוצרים משלימים).

חיידקים פרוביוטיים הם חיידקים חיים, שכאשר נוטלים אותם בכמות הנכונה, יש להם השפעה מיטיבה על גוף האדם. הם מסייעים בטיפול ובמניעת בעיות עיכול (כגון: שלשול, עצירות, גזים ונפיחות), בעיות זיהום חיידקי בקטריאלי, הפרת האיזון בעת שימוש באנטיביוטיקה וכנגד אלרגיות. הפרוביוטיקה היא הגנה ביולוגית שמסייעת לשיקום החומציות הטבעית ומתמודדת עם חיידקים מזיקים וצמיחתם. קיימים כיום מוצרי פרוביוטיקה המכילים חיידקים ידידותיים אלה שמסייעים לבריאותנו ולהרגשה הטובה.

לסיכום, לא כל החיידקים רעים ויש ביניהם רבים שכדאי לכל אחד מאיתנו לארח בגופו.

צילום: גלית סבג

 

 

 

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

לבבות גבינה

הלבבות המלוחים האלה הם מהמאפים האהובים אצלנו ביותר וממש כל אחד יכול להכין אותם. הם כל כך קלים להכנה ומוכנים כל כך מהר, כמעט כמו הזמן שלוקח לחסל אותם. החומרים: 3.5 כוסות קמח שקית אבקת אפייה 1 כפית מלח 1 ביצה 1 קופסת גבינת...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

לא סתם עוד עוגת גבינה

עוד מעט יגיע גם הפוסט לפורים, זה עם אוזני ההמן שאני כל כך אוהבת אבל רגע לפני הייתי חייבת לחלוק אתכם את עוגת יום ההולדת שהכנתי אתמול לאביב. אביב, האיש שאתי כבר יותר מעשרים שנה, אוהב עוגות אבל יותר מכל הוא אוהב עוגות גבינה....

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

הלזניה של אימא של דני

אימא של דני חלמה להיות שפית כשתגדל. אלא שאז נולדו הילדים, הם החלו לנסוע ברחבי העולם והחלום הפך לתחביב. הם נפגשו בביה"ס הבינ"ל בשטוקהולם, נער ישראלי ונערה גרמניה, והתאהבו מיד. ערב אחד הוא חזר בעיניים נוצצות ואמר שאכל את...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה