הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

מבשלת, כותבת ויוצרת

עדכונים:

פוסטים: 41

החל מיוני 2012

בורקס – כל כך הרבה גרסאות, כל כך הרבה טעמים… אבל אין כמו בורקס שמכינים בבית.

15/10/2017

אפשר להכין אותו מבצק עלים, בצק פילו, פילאס ואפילו בצק פריך. לכל עדה ומשפחה הבורקס שלה. יש מי שקונים אותו, יש מי שמכינים בבית ויש מי שמכינים בשבילו. יש מי שלא אוהב בורקס?

למדתי להכין את הבורקס שלי בכיתה ט’, בשיעורי כלכלת בית, אי אז במאה הקודמת. יותר נכון, למדתי להכין את המלית, השתמשנו בבצק עלים קנוי רגיל מלא שומן טראנס. זה מה שהיה אז.

מאז השתמשתי בבצקים שונים, פילו, פילאס ואפילו בצק לאמפנדס בחיפוש אחר הבצק שלא יהיה שמן מדי ובכל זאת יהיה פריך ובורקסי. בשקט בשקט, כדי שאף אחד לא ישמע, אגלה כאן שבדרך כלל אני פשוט קונה בצק פילאס ומשתמשת בו, אבל כשאני רוצה להשקיע אני מכינה בצק בעצמי. בצק שמרים, קצת פחות פריך מבצק שבדרך כלל משתמשים בו לבורקס אבל הוא שומר על הטריות והרכות גם ביום למחרת.

IMG_8570

המתכון:

מרכיבי הבצק:
1 ק”ג קמח
2 כוסות מים פושרים
1 כוס שמן
שקית שמרית
1 כף סוכר
קורט מלח

מרכיבי המלית:
1.5 קופסאות קוטג’ 9%
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (אני משתמשת ב’עמק’ אבל אפשר להחליף לכל גבינה שאוהבים)
2 ביצים
מלח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח ולשים היטב. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד קצת. מתפיחים את הבצק, מרדדים וחותכים לריבועים.

מניחים על כל ריבוע כפית מלית, סוגרים למשולש ומהדקים בעזרת מזלג קטן את הקצוות משני הצדדים. מורחים על כל בורקס ביצה ומפזרים שומשום. אין צורך להתפיח שוב.

אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים.

בתיאבון!
IMG_8564

 

 

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

עכשיו אני מבינה מאיפה הגיעו עוד 5 ק"ג

יש שינויים כאלה, קטנים, שמתגנבים לפעמים ככה כמעט בלי שמרגישים. פתאום הילדים גדלים ויש להם עיסוקים משלהם, העיניים דורשות את שלהן וכבר אין ברירה וצריך משקפיים וכבר אי אפשר להוריד קילו בטיול של שעתיים בקניון. אבל לשינויים...

מסעות דניאל

מסעות דניאל / דניאל קרן בעריכת משה גלעד 286 ע"מ, הוצאת עם עובד אני קוראת מהר מרוב האנשים. זו עובדה ידועה. קורס קריאה מהירה אי שם בגיל ההתבגרות וחוסר סבלנות קבוע גרמו לי לפתח יכולות קריאה שלא מביישות אצן אולימפי. אלא שאת...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה