עדכונים:
פוסטים: 155
החל מאוגוסט 2011
01/03/2014
עובדה 1: אני אחד האנשים הכי עצלנים שיש
עובדה 2: אורז מלא זה לא טעים, אלא אם כן מוסיפים לו המון תוספות ו/או תבלינים
עובדה 3: סושי זה ממש טעים
ערבבו את כל העובדות, ומה קיבלתם? סלט סושי! כלומר כל מרכיבי הסושי בקערה אחת, בלי התעסקויות מיותרות.
יש כאן הרבה מרחב תמרון. אפשר, כמובן, להשתמש באורז סושי רגיל ולשחק עם התוספות. ככה אני עשיתי את זה:
המצרכים:
2 כוסות אורז עגול מלא
8 כפות חומץ אורז
4 כפות סוכר
½ כפית מלח
2-3 אצות נורי
אבוקדו
2-3 גזרים
2-3 מלפפונים
סלמון מעושן (או טרי)
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז עד שמוכן.
2. בזמן שהוא מתבשל מבשלים בסיר קטן את חומץ האורז, הסוכר והמלח, עד שהשניים האחרונים נמסים
3. אחרי שהאורז מוכן, שופכים עליו את תערובת החומץ ומערבבים היטב. נותנים לאורז להתקרר
4. טוחנים או חותכים בדרך אחרת את האצות. מומלץ לקלות אותן קודם על הגז (כמה שניות מכל צד על אש גלויה)
5. חותכים את כל התוספות לחתיכות קטנות
6. מערבבים הכל
7. לפני ההגשה מסיפים רוטב סויה
בתיאבון!
* הפוסט נכתב בהשראת אלונה זוהר, שהעלתה לפני שבוע מתכון לאורז עלי גפן שמבוסס על עיקרון דומה
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות