הבלוג של מיכל יפה

עניינימים

שונאת לכתוב, אוהבת לערוך ומתמחה בלראות את התמונה הקטנה

עדכונים:

פוסטים: 155

עוקבים: 150

החל מאוגוסט 2011

לכבוד יום המשפחה מצאתי את מחברת המתכונים הישנה של אמא שלי ובה המתכון לעוגיות המלוחות המדהימות שלה. כבר אין ממי לבקש הבהרות לגבי המתכון, אבל נראה לי שהצלחתי לשחזר אותו לא רע

29/01/2014

העוגיות המלוחות של אמא

כשפינינו את בית הוריי אחרי שהם עברו לגור בשכונה טובה יותר, אחד הדברים שדאגתי לקחת משם זה את מחברת המתכונים של אמי. אמא שלי לא היתה בשלנית. בשנות השבעים והשמונים בקיבוץ לא היה צורך לדעת לבשל. מכיוון שהייתי נורא רזה ובררנית למדי (אל תשאלו איזו דרמה עשיתי אם המיץ של הסלט נגע חס וחלילה בחביתה. הפתרון, אגב, היה שתי צלחות לשני מאכלים. דו-קיום זה יפה, אבל לא באוכל שלי), אז פה ושם היא היתה טורחת בשבילי, מפרקת לי את העוף המכובס מהמרק ומטגנת לי אותו, מכינה לי כבד עם בצל מטוגן ועוד פינוקים כאלה, אבל ממש בישולים לא היו אצלנו בבית. מה שכן, היא היתה אופה מצוינת, והיתה לה סבלנות להכין עוגות שדורשות הקצפה וכמה שלבים (לא כמוני, שמעדיפה עוגות בחושות שמכינים ב-5 דקות).

אני (בת שנתיים) ואמא שלי

אחד המתכונים שהכי זכורים לי, ולא נתקלתי בו בשום מקום אחר, הוא של עוגיות מלוחות מעולות. דווקא מאוד קלות להכנה, עם מספר מאוד מועט של מרכיבים, ובכל זאת טעימות בטירוף. אז אתמול, כשחיפשתי רעיון לפוסט לכבוד יום המשפחה, נזכרתי בהן והלכתי לחפש את המתכון במחברת הישנה.

מצאתי אותן די בקלות לפי זה שבראש המתכון היא ציינה שהן מיועדות לאחי, שאהב אותן מאוד, אבל אז התחילו השאלות. כמה שוקלת חבילת מרגרינה? מה זה אומר חום גבוה? כמה זמן זה זמן קצר? לא היה לי את מי לשאול את כל הדברים האלה, אבל נראה לי שהצלחתי לשחזר את העוגיות בהצלחה גדולה, למרות השינויים הקלים שעשיתי בהן (הקוראים מתבקשים להתייחס למתכון שבהמשך ולא לזה שבתמונה).

העוגיות המלוחות של אמא - המתכון

עוגיות מלוחות טעימות בטירוף

המצרכים (ל-50-60 עוגיות. תלוי בגודל):

200 גרם חמאה מלוחה חתוכה לקוביות (אפשר גם רגילה, אבל אז הכפילו את כמות המלח בהמשך)

½ כוס מים

½ כף מיץ לימון

½2 כוסות קמח (לא משנה איזה. אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא)

½ כפית מלח

½ כוס שומשום

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד (ברור שאפשר במיקסר). יתכן שהוא יהיה טיפה דביק. לא נורא. בשלב הרידוד אפשר להוסיף קצת קמח.

מרדדים על נייר אפייה למלבן בעובי של בערך 2 מ”מ.

מסמנים ריבועים בעזרת גלגלת משוננת (בסדר, אפשר גם עם סכין, אבל חלק גדול מזכרונות הילדות שלי טמונים בקצוות המשוננים האלה).

מעבירים את הנייר עם הבצק לתבנית ואופים ב-220 מעלות 10-15 דקות עד שמשחים.

לא לפחד מקצת שרוף – העוגיות השרופות הן הכי טעימות!

בתיאבון!

עוד מהבלוג של מיכל יפה

תצוגה מקדימה

עגבניות מיובשות בשמן זית ותבלינים

כן כן, הכי טוב לייבש עגבניות בשמש, אבל למרות שזה יותר רומנטי (וזול), לא תמיד אפשר. מזל, אם כך, שיש תנורים בעולם. וככה זה הולך: לוקחים עגבניות שרי וחוצים אותן לאורך. כלומר אם יש...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אייל גולן: כמה מטומטם אפשר להיות?

ונגיד שהוא לא ידע. נגיד. כלומר יכולתי לכתוב פה פוסט שלם על למה כשאישה - בכל גיל - שוכבת עם יותר מגבר אחד, ועוד כאלה שלא מכירים אותה, ויותר מפעם אחת, זה בכל מקרה מעיד על בעיה לא קטנה, וכל גבר עם מעט שכל בקודקודו אמור לסרב לעשות...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

וידאו: מי יעזור לילד ברחוב?

יותר מ-20 מיליון איש צפו בסרטון שהציג ניסוי חברתי שבמסגרתו עמד ילד ברחוב בניו יורק בקור של מינוס 15 מעלות, כשלגופו רק ג'ינס וטי-שירט קרועים ובידו שקית ניילון אחת להתכסות בה. העוברים והשבים התעלמו ממנו במשך שעתיים, ואז קרה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה