הבלוג של מיכל יפה

עניינימים

שונאת לכתוב, אוהבת לערוך ומתמחה בלראות את התמונה הקטנה

עדכונים:

פוסטים: 155

עוקבים: 151

החל מאוגוסט 2011

מארחים? מתארחים? לא תאמינו כמה פשוט להכין נשנושי שקדים מתוקים. כי לפעמים הט”ו בשבט הוא רק תירוץ

12/01/2014

שקדים מקורמלים

אז זהו, נגמר שבוע החופש שלי. היה נחמד, אבל בגלל שעבדתי בו באופן חלקי, לא באמת הצלחתי להתנתק, וכך קרה שחזרתי לעבודה בלי לטעון מצברים ובלי להיות רגועה וטובת לב. ובכל זאת, הספקתי לעשות עוד כמה דברים חוץ מלחשוב על עבודה. למשל למצוא מתכונים ישנים של בלוגריות אוכל בסלונה ולהכין אותם מחדש עם מרכיב עיקרי שונה. כך קרה גם עם הבוטנים המקורמלים של הגרגרנית, שהפכו אצלי לשקדים מקורמלים.

ומכיוון שבמסגרת הדיאטה שלי, ממש לא כדאי שאחזיק את השקדים הממכרים האלה בבית, חיפשתי תירוץ להכין אותם. זה לא היה יותר מדי קשה, כי ביום שני האחרון נולד לי אחיין חדש, והיום יש לו ברית בבית. אז תנו לי רק להשוויץ רגע בתמונה של הפשפשון הקטן ומייד נעבור למתכון. רק חשוב לקרוא את ההערות שבסוף.

שקדים מקורמלים

המצרכים:

300-600 גרם שקדים טבעיים (ראו הערה)

1 כוס סוכר חום בהיר

1/3 כוס מים

½ כפית תמצית וניל

¼-½ כפית קינמון

2 חופנים קוקוס

אופן ההכנה:

1. שמים במחבת את כל המצרכים, ומבשלים על אש בינונית עד לאידוי הנוזלים, תוך כדי בחישה מתמדת.

2. מנמיכים את האש וממשיכים לערבב כל הזמן. שימו לב שהקרמל לא נשרף. אם מתחיל להישרף, הרימו את המחבת מהאש.

3. כשכל השקדים מצופים היטב וכל הסירופ נגמר, שופכים את תוכן המחבת על נייר אפייה ותנו לתערובת להתקרר.

4. לאחר הקירור הפרידו את השקדים ונסו לא לחסל את הכל בבת אחת.

5. אם בטעות שמתם יותר מדי מים, או הוצאת מהמחבת מוקדם מדי, ואחרי הקירור השקדים נשארים דביקים – אל פחד! 10 דקות בתנור ב-200 מעלות וכל הדביקות נעלמת וזה אפילו יוצא יותר טעים.

הערות:

1. במקור הכמות היתה 300 גרם, אבל בכל פעם הוספתי עוד שקדים בלי להגדיל את כמות הסוכר והמים, וזה עדיין יצא מצוין.

2. הקינמון הוא המלצה. שימו כמות בהתאם לכמה אתם אוהבים קינמון (אפשר בלי בכלל)

3. הקוקוס הוא לגמרי אילתור שלי (אם כבר מושחת, שיהיה עד הסוף), וגם עליו אפשר לוותר

4. הכי הכי חשוב להרתיח קומקום מים בזמן ההכנה, ומייד אחרי שאתם מרוקנים את המחבת, שפכו לתוכה מים רותחים. לנקות אחר כך קרמל שהתקשה זה חתיכת סיפור.

עוד שקדים מקורמלים

עוד מהבלוג של מיכל יפה

תצוגה מקדימה

עגבניות מיובשות בשמן זית ותבלינים

כן כן, הכי טוב לייבש עגבניות בשמש, אבל למרות שזה יותר רומנטי (וזול), לא תמיד אפשר. מזל, אם כך, שיש תנורים בעולם. וככה זה הולך: לוקחים עגבניות שרי וחוצים אותן לאורך. כלומר אם יש...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אייל גולן: כמה מטומטם אפשר להיות?

ונגיד שהוא לא ידע. נגיד. כלומר יכולתי לכתוב פה פוסט שלם על למה כשאישה - בכל גיל - שוכבת עם יותר מגבר אחד, ועוד כאלה שלא מכירים אותה, ויותר מפעם אחת, זה בכל מקרה מעיד על בעיה לא קטנה, וכל גבר עם מעט שכל בקודקודו אמור לסרב לעשות...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

וידאו: מי יעזור לילד ברחוב?

יותר מ-20 מיליון איש צפו בסרטון שהציג ניסוי חברתי שבמסגרתו עמד ילד ברחוב בניו יורק בקור של מינוס 15 מעלות, כשלגופו רק ג'ינס וטי-שירט קרועים ובידו שקית ניילון אחת להתכסות בה. העוברים והשבים התעלמו ממנו במשך שעתיים, ואז קרה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה