הבלוג של מיכל יפה

עניינימים

שונאת לכתוב, אוהבת לערוך ומתמחה בלראות את התמונה הקטנה

עדכונים:

פוסטים: 155

החל מאוגוסט 2011

ההכרח, כידוע, הוא אבי ההמצאה. וכך הפך מתכון נפלא לחצילונים צלויים למתכון נפלא לא פחות לפלפלונים צלויים

07/01/2014

פלפלונים קטנים ומטריפים

לא יודעת איך קרה המחדל הזה, אבל רק השבוע גיליתי את הפוסט של עדי קאופמן עם המתכון לחצילונים קטנים ומטריפים, למרות שהוא נכתב כבר בנובמבר. ומשגיליתי, הייתי חייבת להכין. היתה רק בעייה פצפונת עם התוכנית שלי: לא מצאתי חצילונים. מה שכן מצאתי היו פלפלונים.

אם יש משהו שבלוגרי אוכל שונאים זה כששואלים אותם אם אפשר להחליף מרכיבים במתכון (“אפשר שמן במקום חמאה?”, “אפשר עוף במקום בשר?”, “אפשר להכין את עוגת הגבינה בלי גבינה?”). אז לא שאלתי והחלטתי להכין את המתכון כלשונו, רק במקום חצילים קטנים להשתמש בפלפלים קטנים. כלומר זאת היתה הכוונה, אבל בגלל שאני לא יכולה להכין מתכון בלי לשכוח משהו, שכחתי את המלח והפלפל, אבל חסרונם לא הורגש במיוחד.

אה, וגם דחפתי לתוכם חתיכת גבינה, כי פלפלים מטבעם הם חלולים יותר מחצילים, וגם משתדכים נפלא לגבינה. הגבינה שנבחרה למשימה החשובה היתה גבינת חמד, שנמסה ממש יפה בחום, גםמ יש לה גרסה של 5% שומן (למרות שדי נדיר למצוא את זה בסופר. נראה לי שעל כל 10 גבינות חמד של 16% שומן מייצרים רק אחת של 5%, אז אם אתם נתקלים באחת – מייד תקנו).

ואחרי שברברתי, קבלו את המתכון, ושוב תודה גדולה לעדי קאופמן:

המצרכים:

20 פלפלונים (במגש יש 10)

7 שיני שום כתושות

½ כפית מלח (או שלא)

½ כפית פלפל

¼ כוס שמן זית (אל דאגה, לא משתמשים בכולו)

קצת חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות

מערבבים בצלוחית את שמן הזית, הבלסמי, השום, המלח והפלפל.

חותכים לרצועות באורך הפלפלים את גבינת החמד (באריזה יש יותר גבינה ממה שאתם צריכים, אבל אני סומכת עליכם שתמצאו שימוש הולם למה שישאר).

חותכים את הפלפלונים לרבעים לא עד הסוף, כלומר הם עדיין צריכים להיות מחוברים בבסיסם.

מורחים כל פלפל מבפנים בכפית מתערובת השמן-זית-שום (כן, זה אומר ללכלך את הידיים ולמרוח עם האצבעות) ואחר כך מכניסים לכל אחד רצועת גבינה.

מסדרים בתבנית שמרופדת בנייר אפייה

מטפטפים עוד קצת מתערובת השמן על הפלפלונים שבתבנית (ועדיין נשאר לי עוד קצת שמן לטוסטי שום בהמשך הערב)

אופים במשך 40-45 דקות עד שהפלפלונים מתקמטים ומשחימים

טורפים.

בתיאבון!

פלפלונים קטנים ומטריפים - לפני ואחרי

עוד מהבלוג של מיכל יפה

תצוגה מקדימה

עגבניות מיובשות בשמן זית ותבלינים

כן כן, הכי טוב לייבש עגבניות בשמש, אבל למרות שזה יותר רומנטי (וזול), לא תמיד אפשר. מזל, אם כך, שיש תנורים בעולם. וככה זה הולך: לוקחים עגבניות שרי וחוצים אותן לאורך. כלומר אם יש...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

אייל גולן: כמה מטומטם אפשר להיות?

ונגיד שהוא לא ידע. נגיד. כלומר יכולתי לכתוב פה פוסט שלם על למה כשאישה - בכל גיל - שוכבת עם יותר מגבר אחד, ועוד כאלה שלא מכירים אותה, ויותר מפעם אחת, זה בכל מקרה מעיד על בעיה לא קטנה, וכל גבר עם מעט שכל בקודקודו אמור לסרב לעשות...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

וידאו: מי יעזור לילד ברחוב?

יותר מ-20 מיליון איש צפו בסרטון שהציג ניסוי חברתי שבמסגרתו עמד ילד ברחוב בניו יורק בקור של מינוס 15 מעלות, כשלגופו רק ג'ינס וטי-שירט קרועים ובידו שקית ניילון אחת להתכסות בה. העוברים והשבים התעלמו ממנו במשך שעתיים, ואז קרה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה