הבלוג של מיכל יפה

עניינימים

שונאת לכתוב, אוהבת לערוך ומתמחה בלראות את התמונה הקטנה

עדכונים:

פוסטים: 155

עוקבים: 150

החל מאוגוסט 2011

העוגיות הנפלאות שהכנתן פשוטה ומהירה להפליא וטעמן ישמח לבב אנוש. אז הנה, קבלו מתכון עם הרבה אפשרויות אילתור

03/01/2014

בצק עלים, אני חייבת לומר כבר בהתחלה, הוא הבצק האהוב עליי, בכל צורה שהיא, אך בהיותו אסון דיאטטי, אני משתדלת להמנע ממנו. אלא שבפעם בהרבה זמן אני מרשה לעצמי קצת מהבצק המתפצפץ הזה.

בשביל לצמצם את הנזק הקלורי חיפשתי מתכון עם מינימום תוספות לבצק, כי להכין בורקס זאת באמת לא בעיה. בקיצור, גיגול זריז הזכיר לי את העוגיות הנפלאות המכונות אוזני פיל (או חזיר. תלוי מאיפה באתם). הכנתן פשוטה ומהירה להפליא וטעמן ישמח לבב אנוש. אז הנה, קבלו מתכון עם הרבה אפשרויות אילתור:

אוזניי פיל מתוקות

פזרו על משטח עבודה (אני השתמשתי במגש ועליו נייר אפייה) סוכר (האופציה הקלאסית) או סוכר ושקדים טחונים (האופציה הראשונה שניסיתי) או סוכר, שקדים טחונים וקינמון (אופציה ב’ שלי). הניחו על התערובת מלבן בצק עלים. שימו לב שלא להפשיר אותו יותר מדי, כי אז הוא נהיה דביק. השלב הכי טוב הוא זה שבו הבצק כבר גמיש אך עדיין קריר. הדקו את הבצק למשטח בידיים, כך שתידבק אליו התערובת. הפכו אותו וחזרו על הפעולה להידבקות גם בצד השני.

המהדרין מגלגלין בשלב הבא את הבצק משני קצותיו כדי לקבל את צורת אוזני הפיל, אך אחרי נסיון אחד החלטתי שזה דבילי וגילגלתי רק בצד אחד, מה שגם נתן לטעמי עוגיות יותר יפות. חותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי של כ-0.7 ס”מ, שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-40 דקות, או עד שמזהיב ומתקשה.

(במתכונים המקוריים, אגב, מפזרים עוד סוכר על העוגיות לפני הכנסתם לתנור. קוראי הבלוג פטורים מהשלב הזה, אבל בשלב הראשון אל תשתמשו במעט מדי סוכר, כי האוריינטציה הבסיסית של בצק עלים היא מלוחה).

אוזני פיל מלוחות

במקום תערובת של סוכר ועוד דברים, ניתן למרוח על הבצק תערובות תבלינים מלוחות. אני השתמשתי בקוביות של תערובות תיבול של דורות ובתערובת כרעינים וזרעונים, אבל במקרה הזה יש לפעול הפוך ולמרוח את הדברים מלמעלה ואז להפוך.

ומידע זואולגי לסיום: איך מבדילים בין פיל אפריקאי לפיל אסייתי? לפי האזניים, כמובן. לפיל האפריקאי יש אזניים ממש גדולות ואילו לפיל האסייתי/הודי יש אזניים קטנות. לא ידוע אם יש בין השניים הבדלים דומים גם באיברים אחרים.

עוד מהבלוג של מיכל יפה

תצוגה מקדימה

עגבניות מיובשות בשמן זית ותבלינים

כן כן, הכי טוב לייבש עגבניות בשמש, אבל למרות שזה יותר רומנטי (וזול), לא תמיד אפשר. מזל, אם כך, שיש תנורים בעולם. וככה זה הולך: לוקחים עגבניות שרי וחוצים אותן לאורך. כלומר אם יש...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אייל גולן: כמה מטומטם אפשר להיות?

ונגיד שהוא לא ידע. נגיד. כלומר יכולתי לכתוב פה פוסט שלם על למה כשאישה - בכל גיל - שוכבת עם יותר מגבר אחד, ועוד כאלה שלא מכירים אותה, ויותר מפעם אחת, זה בכל מקרה מעיד על בעיה לא קטנה, וכל גבר עם מעט שכל בקודקודו אמור לסרב לעשות...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

וידאו: מי יעזור לילד ברחוב?

יותר מ-20 מיליון איש צפו בסרטון שהציג ניסוי חברתי שבמסגרתו עמד ילד ברחוב בניו יורק בקור של מינוס 15 מעלות, כשלגופו רק ג'ינס וטי-שירט קרועים ובידו שקית ניילון אחת להתכסות בה. העוברים והשבים התעלמו ממנו במשך שעתיים, ואז קרה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה