הבלוג של מיכל יפה

עניינימים

שונאת לכתוב, אוהבת לערוך ומתמחה בלראות את התמונה הקטנה

עדכונים:

פוסטים: 155

החל מאוגוסט 2011

חנוכה הוא אחד האויבים הגדולים ביותר של הדיאטה. אבל אל דאגה – אפשר לחגוג בלי לסבול ובלי להשמין. איך? בעזרת מתכון ללביבות כרובית שהן נס לא פחות גדול מהנס ההוא עם הכד. מיכל יורדת במשקל. כן, גם בחנוכה

23/11/2013

השבוע ירדתי 400 גרם. מאז המפגש אני מזכירה לעצמי שזה 100 גרם פחות מחצי קילו ומנסה לשכוח שזה חצי ממה שירדתי בשבוע שלפני. זה לא מי יודע מה עובד, אבל מזל שחנוכה, שמתחיל השבוע, גורם לי לחשוב על דברים אחרים.

בואו נודה באמת: הנס המפורסם של כד השמן הוא בעצם אסון די גדול. לו היה השמן מספיק ליום אחד בלבד, היינו מסתפקים ביום אחד של שחיתות מרוכזת ולמחרת חוזרים לאכול לחם קל. אבל לא. הוא היה חייב להספיק לשמונה ימים. שמונה ימים של הדלקות נר, סופגניות, לביבות ושאר כיבודים.

אז החלטתי לעשות מעשה ולהכין לביבות שיעמדו בקריטריונים של שומרי משקל. כך אפשר יהיה לחגוג בלי יסורי מצפון.

הכל מתחיל בלביבות כרובית אפויות שהכנתי פעם והיו להיט גדול. אז אמנם הן אפויות, אבל יש בהן כוס גבינה צהובה וכוס פירורי לחם, והמטרה שלי היתה ליצור גרסה עוד יותר רזה, מבלי לוותר על הטעם.

ותשמעו – אני גאה מאוד לספר שהצלחתי. אז תרשמו תרשמו:

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית דיאטטיות

המצרכים (לכ-30 לביבות):

1 כרובית גדולה

2 ביצים

½ כוס קמח כוסמין מלא

125 גר’ גבינה בולגרית/פטה/צפתית 5% שומן מפוררת (אני השתמשתי בבולגרית כבשים מעודנת של גד)

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מאדים את הכרובית עד שהיא מתרככת ואז מועכים אותה לפירה

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן

יוצרים בעזרת ידיים רטובות לביבות

אופים ב-180 מעלות 20 דקות מכל צד (כן, זה אומר שבאמצע מוציאים והופכים)

טעים חם או קר

הערות ואופציות לגיוון:

קמח הכוסמין (המלא) הוא הקמח הכי בריא שיש, אבל זה יעבוד גם עם קמחים אחרים, אם כי לא הייתי ממליצה לוותר על הקמח המלא.

ניתן להחליף את הכרובית בירקות מעוכים אחרים, או להוסיף לה ירקות אחרים כמו גזר, בטטה ותפוח אדמה, אם כי אז הלביבות יעלו לכם טיפה יותר.

גם בצל מטוגן יעבוד, אך גם הוא “ייקר” את התוצאה הסופית מבחינת נקודות.

ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, עירית וכו’.

שלב הניקוד:

הנה לכם נס חנוכה האמיתי: כל כל כל הלביבות שבמתכון הזה שות 14.75 נקודות, כלומר 15. ואם אכן יצאו לכם 30 לביבות, זה אומר שכל לביבה שווה חצי נקודה בלבד!

בתיאבון וחג שמח ונטול רגשי אשמה, בלי לוותר ובלי לקטר

עוד מהבלוג של מיכל יפה

תצוגה מקדימה

עגבניות מיובשות בשמן זית ותבלינים

כן כן, הכי טוב לייבש עגבניות בשמש, אבל למרות שזה יותר רומנטי (וזול), לא תמיד אפשר. מזל, אם כך, שיש תנורים בעולם. וככה זה הולך: לוקחים עגבניות שרי וחוצים אותן לאורך. כלומר אם יש...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

אייל גולן: כמה מטומטם אפשר להיות?

ונגיד שהוא לא ידע. נגיד. כלומר יכולתי לכתוב פה פוסט שלם על למה כשאישה - בכל גיל - שוכבת עם יותר מגבר אחד, ועוד כאלה שלא מכירים אותה, ויותר מפעם אחת, זה בכל מקרה מעיד על בעיה לא קטנה, וכל גבר עם מעט שכל בקודקודו אמור לסרב לעשות...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

וידאו: מי יעזור לילד ברחוב?

יותר מ-20 מיליון איש צפו בסרטון שהציג ניסוי חברתי שבמסגרתו עמד ילד ברחוב בניו יורק בקור של מינוס 15 מעלות, כשלגופו רק ג'ינס וטי-שירט קרועים ובידו שקית ניילון אחת להתכסות בה. העוברים והשבים התעלמו ממנו במשך שעתיים, ואז קרה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה