הבלוג של מיכל יפה

עניינימים

שונאת לכתוב, אוהבת לערוך ומתמחה בלראות את התמונה הקטנה

עדכונים:

פוסטים: 155

החל מאוגוסט 2011

יש הרבה דרכים להכין סלמון. זאת אחת המוצלחות, הטעימות והבריאות שבהן

05/09/2013

סביצ'ה סלמון

אחד הדברים המשונים שנחשפתי אליהם כעורכת מדור אוכל זה שעל אף שאנשים אוהבים לאכול דגים, הכניסות לפוסטים שבהם יש מתכוני דגים הן נמוכות יחסית למתכונים אחרים, תהרגו אותי אם אני מבינה למה.

כל זה עד שמגיעים לסלמון. הפוסטים של הסלמון תמיד מביאים המון כניסות, כנראה כי הוא נתפס כדג פחות מאיים ופחות “דגי”. הבעיה הגדולה עם הסלמון היא שאפשר בקלות לייבש לו את הצורה. בגלל זה, כשקניתי השבוע קילו פילה סלמון (טרי, בטח שטרי. נכון שזה יקר, אבל דגים קונים טריים או לא קונים בכלל) החלטתי לוותר על אופציית התנור ולחפש דרכים אחרות להכין אותו.

חצי מהסלמון שלי הלך למחבת להכנת קוביות סלמון ברוטב תפוזים וצ’ילי. יצא טעים מאוד, אבל אני פה בשביל לספר לכם על החצי השני, שהושאר נא ורק נשלח לשחות כמה שעות בבריכה של מיץ תפוזים, סויה, חומץ וכמה כרישים בדמות פרוסות פלפל חריף.

תשמעו, זה יצא כל כך כל כך כל כך טעים, שכמעט בכיתי כשזה נגמר (2 דקות מאוחר יותר), ובאמת מדובר בכלום עבודה. לצערי אין לי כמויות מדויקות עבורכם, אלא “קצת מזה וקצת מזה”. תצטרכו פשוט לנסות. אני מאמינה שבכל מקרה זה ייצא טעים.

סביצ’ה סלמון

המצרכים:

½ קילו פילה סלמון טרי בלי עור, חתוך לקוביות

מיץ מתפוז אחד

קצת סויה

קצת חומץ בלסמי

קצת חומץ תפוחים (שזה מה שהיה בבית. אפשר גם חומץ טוב אחר)

כמה פרוסות של פלפל חריף

אופציה למשקיענים: פילטים של תפוז או קוביות מנגו

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב ומכניסים אליו את קוביות הסלמון. הרוטב לא מכסה לגמרי את הסלמון, אז פעם בשעה פשוט כדאי להפוך את הסלמון.

מכניסים למקרר לכמה שעות, שהסלמון יחשוב על מה שעשה.

טורפים

סביצ'ה סלמון למתקדמים

ויש גם גרסה למתקדמים, שאמנם נראית מקצועית ומסובכת, אבל היא ממש פשוטה להכנה. תרשמו תרשמו:

את הסביצ’ה מכינים לפי ההוראות שלמעלה, אבל אחרי שהוא מוכן לוקחים רינג ומכניסים לתוכו שכבה של קוסקוס (מהיר הכנה לפי ההוראות. לא צריך להסתבך עם זה. אפשר גם עם קינואה), שכבת דג, שכבה קוביות אבוקדו, שכבה קוביות מנגו ולמעלה כמה ענפי עירית לקישוט. ניתן לקשט גם בפסיפלורה כמו בתמונה. דוחסים הכל טוב טוב בתוך הרינג ואז מוציאים אותו ונשארים עם הקונסטרוקציה היפהפייה הזאת.

בהצלחה ובתיאבון

מיכל יפה

עוד מהבלוג של מיכל יפה

תצוגה מקדימה

עגבניות מיובשות בשמן זית ותבלינים

כן כן, הכי טוב לייבש עגבניות בשמש, אבל למרות שזה יותר רומנטי (וזול), לא תמיד אפשר. מזל, אם כך, שיש תנורים בעולם. וככה זה הולך: לוקחים עגבניות שרי וחוצים אותן לאורך. כלומר אם יש...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

אייל גולן: כמה מטומטם אפשר להיות?

ונגיד שהוא לא ידע. נגיד. כלומר יכולתי לכתוב פה פוסט שלם על למה כשאישה - בכל גיל - שוכבת עם יותר מגבר אחד, ועוד כאלה שלא מכירים אותה, ויותר מפעם אחת, זה בכל מקרה מעיד על בעיה לא קטנה, וכל גבר עם מעט שכל בקודקודו אמור לסרב לעשות...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

וידאו: מי יעזור לילד ברחוב?

יותר מ-20 מיליון איש צפו בסרטון שהציג ניסוי חברתי שבמסגרתו עמד ילד ברחוב בניו יורק בקור של מינוס 15 מעלות, כשלגופו רק ג'ינס וטי-שירט קרועים ובידו שקית ניילון אחת להתכסות בה. העוברים והשבים התעלמו ממנו במשך שעתיים, ואז קרה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה