הבלוג של מיכל יפה

עניינימים

שונאת לכתוב, אוהבת לערוך ומתמחה בלראות את התמונה הקטנה

עדכונים:

פוסטים: 155

החל מאוגוסט 2011

מתכון לעוגה בחושה רכה, לחה וטעימה להפליא. וכמה מילות הרגעה לכל מי שהפחידו אותו שאפייה היא מדע מדויק

05/08/2013

האם גם אתכם הפחידו שאפייה, בניגוד לבישול, היא מדע מדויק, ושחייבים לעשות בדיוק מה שכתוב, בסדר שכתוב, אחרת זה לא יצליח? ובכן, שיקרו לכם! פעם, כשרק התחלתי לאפות, מאוד חששתי ממתכונים מסוימים, ואם לא היו לי בדיוק את המצרכים שכתוב לא הייתי מכינה. מאז עבר לי. גם כי גיליתי שגם באפייה מרחב האילתור הוא מאוד גדול, וגם כי הבנתי שיש בעולם הזה צרות גדולות יותר מעוגה שלא הצליחה.

אחת הקונדיטוריות שאני מאוד אוהבת את המתכונים שלה, עוד מהשלב שבו הייתי טירונית אפייה, היא רוני ונציה. בעיקר בגלל שכמויות הסוכר במתכונים שלה הן בדיוק כמו שאני אוהבת, ואין צורך להפחית מהן (כמו, למשל, אצל קרין גורן, שאוטומטית אפשר לשים כוס סוכר אחת פחות ממה שכתוב במתכון). הבעיה היחידה שלי עם רוני ונציה היא שתמיד הוראות ההכנה שלה הן מאוד חמורות סבר וקפדניות, שלא לומר מפחידות. אז לקחתי את המתכון שלה לעוגת פרג לימון, החלפתי את הלימון בתפוז, את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה בקמח תופח, ושיניתי את סדר הוספת המצרכים למיקסר לפי איך שהיה לי נוח. התוצאה, שמייד תפורט לפניכם, היתה מעולה, ואני שמחה לשתף אתכם במתכון.

עוגת תפוזים ופרג קלה

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות):

200 גר’ חמאה רכה

¾ כוס סוכר (רצוי דק-דק, אבל לא חובה)

2 ביצים + 1 חלמון

קליפה מגוררת מ-3 תפוזים

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל שמנת חמוצה של פעם (זאת של ה-27 אחוז שומן, אבל זה יעבוד גם עם שמנת חמוצה של 15 אחוז, רק אולי יהיה טיפה פחות טעים)

⅓ כוס פרג שלם (רצוי מאוד שיהיה טרי, כי הפרג שקונים בסופר הוא מריר)

¾1 + 1 כף קמח תופח

מיץ מתפוז אחד

אופן ההכנה:

מערבלים במיקסר את החמאה והסוכר

מוסיפים את הביצים, הווניל וקליפות התפוז

מוסיפים לסירוגין את השמנת והקמח + פרג. להתחיל ולסיים בקמח

לשים בתבניות ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-45 דקות, עד שמשחים ועובר את מבחן הקיסם. לי אין 170 מעלות בתנור, אז חיממתי ל-180 ואפיתי ב-160.

כשהעוגות מוכנות (אפשר גם בתבנית אחת עגולה גדולה) שופכים עליהן את מיץ התפוז ונותנים להן להתקרר עד צינון מלא וספיגה מלאה. הכי טוב כל הלילה (בהנחה שהכנתם אותן בערב).

.

לעוד מתכונים קלים

מיכל יפה

עוד מהבלוג של מיכל יפה

Thumbnail

עגבניות מיובשות בשמן זית ותבלינים

כן כן, הכי טוב לייבש עגבניות בשמש, אבל למרות שזה יותר רומנטי (וזול), לא תמיד אפשר. מזל, אם כך, שיש תנורים בעולם. וככה זה הולך: לוקחים עגבניות שרי וחוצים אותן לאורך. כלומר אם יש...

תגובות

פורסם לפני 7 years
Thumbnail

אייל גולן: כמה מטומטם אפשר להיות?

ונגיד שהוא לא ידע. נגיד. כלומר יכולתי לכתוב פה פוסט שלם על למה כשאישה - בכל גיל - שוכבת עם יותר מגבר אחד, ועוד כאלה שלא מכירים אותה, ויותר מפעם אחת, זה בכל מקרה מעיד על בעיה לא קטנה, וכל גבר עם מעט שכל בקודקודו אמור לסרב לעשות...

תגובות

פורסם לפני 7 years
Thumbnail

וידאו: מי יעזור לילד ברחוב?

יותר מ-20 מיליון איש צפו בסרטון שהציג ניסוי חברתי שבמסגרתו עמד ילד ברחוב בניו יורק בקור של מינוס 15 מעלות, כשלגופו רק ג'ינס וטי-שירט קרועים ובידו שקית ניילון אחת להתכסות בה. העוברים והשבים התעלמו ממנו במשך שעתיים, ואז קרה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה