הבלוג של מיכל יפה

עניינימים

שונאת לכתוב, אוהבת לערוך ומתמחה בלראות את התמונה הקטנה

עדכונים:

פוסטים: 155

החל מאוגוסט 2011

בעוד כשבועיים יתקיימו הבחירות לנשיאות באיראן. לכבודן, קבלו מתכון מעולה לגונדי, המאכל הפרסי שיכול להביא לשלום כלל אזורי

02/06/2013

האיום האיראני הוא משהו שמלווה אותנו כבר לא מעט שנים, וכל פעם עולה ויורד בהתאם להצהרות של אחמדינג’אד ולספין שבעל עניין כלשהו מעוניין לבצע. אני מבינה קטנה מאוד בפוליטיקה ובבטחון, אבל לכבוד הבחירות לנשיאות באיראן, שיתקיימו עוד כשבועיים, החלטתי להכין את אחד המאכלים הפרסיים האהובים עליי – גונדי. אותן קציצות עוף וחומוס שמבושלות במרק.

בכל מה שקשור לגונדי, האיום האיראני הוא שהן ייצאו קשות מדי, אבל אני חייבת להגיד שמעולם לא הכנתי גונדי שלא היה רך וטעים, ולדעתי, ממש כמו עם האיום הגרעיני מכיוון איראן, מדובר בעיקר בהפחדות. מה שהכי חשוב לזכור זה להשתמש במתכון בחומוס קלוי טחון (יש בכל חנות תבלינים), ולא – חס וחלילה – בקמח חומוס. ועוד הערה לסיום לפני המתכון: אני לא פרסית, אבל הגונדי שבתמונה נטעם על ידי פרסנית אותנטית, שאמרה שהוא מאוד מוצלח. אז קדימה לעבודה:

גונדי שמביא שלום

המצרכים לקציצות:

1 ק”ג חזה עוף טחון

4 בצלים בינוניים קצוצים דק-דק

¾ כוס חומוס קלוי טחון

מעט שמן זית

מלח ופלפל

½ כפית כמון

½ כפית כורכום

½ כפית הל טחון

המצרכים למרק:

גרגירי חומוס שלמים שהושרו ובושלו מבעוד מועד (או כאלה של סנפרוסט)

תפוחי אדמה

4 זרעי הל שלמים

כורכום

מלח ופלפל

אבקת מרק

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הקציצות. התערובת צריכה לצאת רכה למדי ודביקה למדי. מכניסים למקרר לכחצי שעה

בינתיים מכינים את המרק. הירקות שכתבתי כאן הם רק בגדר הצעה. תרגישו חופשי לשים איזה ירקות שבא לכם, רק לא יותר מדי, כי אני מזכירה שבמרק הזה גם אמורות להתבשל הקציצות.

אחרי שהמרק רותח, או שעברה חצי שעה מאז הכנסת הגונדי למקרר – המאוחר מבין השניים – מוציאים את תערובת הגונדי, יוצרים קציצות (קערת מים לידכם מאוד תעזור בשלב הזה, כדי לטבול בה את הידיים לפני הכנת הקציצות) ומכניסים אותן בעדינות (שלא ישפריץ) למרק.

מבשלים כחצי שעה.

להגיש על אורז לבן.

בתיאבון!

הערה:

אם הכנסתם תרמילי הל שלמים למרק, תצטרכו אחר כך לשחק את המשחק האהוב “מצא את ההל”, אלא אם כן אתם בעניין של לאכול תרמיל הל שלם מבושל. משום כך חשוב לזכור בדיוק כמה תרמילים זרקתם למרק.

מיכל יפה

עוד מהבלוג של מיכל יפה

תצוגה מקדימה

עגבניות מיובשות בשמן זית ותבלינים

כן כן, הכי טוב לייבש עגבניות בשמש, אבל למרות שזה יותר רומנטי (וזול), לא תמיד אפשר. מזל, אם כך, שיש תנורים בעולם. וככה זה הולך: לוקחים עגבניות שרי וחוצים אותן לאורך. כלומר אם יש...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

אייל גולן: כמה מטומטם אפשר להיות?

ונגיד שהוא לא ידע. נגיד. כלומר יכולתי לכתוב פה פוסט שלם על למה כשאישה - בכל גיל - שוכבת עם יותר מגבר אחד, ועוד כאלה שלא מכירים אותה, ויותר מפעם אחת, זה בכל מקרה מעיד על בעיה לא קטנה, וכל גבר עם מעט שכל בקודקודו אמור לסרב לעשות...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

וידאו: מי יעזור לילד ברחוב?

יותר מ-20 מיליון איש צפו בסרטון שהציג ניסוי חברתי שבמסגרתו עמד ילד ברחוב בניו יורק בקור של מינוס 15 מעלות, כשלגופו רק ג'ינס וטי-שירט קרועים ובידו שקית ניילון אחת להתכסות בה. העוברים והשבים התעלמו ממנו במשך שעתיים, ואז קרה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה