הבלוג של לולי גת-פיניש

luligatfinish

שמי ליטל אבל כבר שנים כולם קוראים לי פשוט לולי. אני גרה בנווה איתמר ומגדלת את נועם, בני שמרגש אותי כל יום מחדש. בחיי המקצועיים אני נטורופתית מוסמכת N.D ואני מתמחה בתזונה קלינית טבעית, רפלקסולוגיה, צמחי מרפא, פרחי באך, תוספי... +עוד

שמי ליטל אבל כבר שנים כולם קוראים לי פשוט לולי. אני גרה בנווה איתמר ומגדלת את נועם, בני שמרגש אותי כל יום מחדש. בחיי המקצועיים אני נטורופתית מוסמכת N.D ואני מתמחה בתזונה קלינית טבעית, רפלקסולוגיה, צמחי מרפא, פרחי באך, תוספי מזון טבעיים ודמיון מודרך. מתוך תשוקה עזה לאוכל בריא צבעוני שיכול לעורר לא רק את הדמיון אלא גם את כל החושים, אני גם מעבירה סדנאות בישול בריא לקבוצות סגורות. האהבה לתחום הזה התחילה מתוך יכולת לטפל בעצמי תוך כדי שאני נוגעת עמוק בפנים מה שהוביל לשינוי מאוד מבורך בחיים שלי. תוך כדי השתלב לו בתמונה גם רומן עם כתיבה ופרסמתי מאמרים מקצועיים ברחבי הרשת. זה לא חדש שכ-80% מהמחלות של האדם המערבי נובעות מתזונה לקויה ומאורח חיים שאין בו איזון. אני מאמינה שמכיוון שתזונה הוא נושא אישי, אין שתי עצות או המלצות שיכולות להתאים לשני אנשים שונים, לכן אף פעם אין דרך אחרת מאשר למצוא את הדרך האישית שלנו לבריאות שלווה ואיזון. אני גם מאמינה שאוכל בריא הוא אוכל מלא צבעים ניחוחות משכרים וטיבול נכון, אתם יודעים, כזה שגורם לנו חשק לטרוף ולשכוח שזה גם בריא, אז נעים מאוד ויאללה, שיהיה בתיאבון!

עדכונים:

פוסטים: 7

החל מדצמבר 2013

תתפלאו אבל זה לא חייב להיות כך ואוכל בריא יכול להיות מאוד אטרקטיבי בעיני הילדים, הכול תלוי באופן ההגשה, במרקם, בצבעוניות ובפשטות שלו. הכלל הראשון הוא: ככל שתתאמצו יותר – כך יוביל המאמץ שלכם לפחות הצלחה. אם לעומת זאת תפגינו סובלנות, התמדה ויצירתיות, תוכלו לעודד אותם להתנסות ובסופו של דבר אפילו ליהנות מהטעם.

22/12/2013

רוב האמהות יסכימו איתי שהזאטוטים שלנו בדרך כלל לא אוכלים בריא. הם רוצים להתחיל את היום רק עם פנקייק או עם דגני בוקר צבעוניים וחלב וממשיכים עם ארוחת עשר של סנדוויצ’ שוקולד עם לחם לבן שהשוקולד נשפך ממנו מכל עבר. בצהריים הם יבקשו ארוחה “מזינה” של פתיתים, שניצל מעובד שאיבד כל זכר להיותו מוצר המבוסס על בשר תרנגולת ואם זה לא מספיק גם ישפך עליו מרק של קטשופ מעובד שאין בו כל זכר לעגבנייה.

תתפלאו אבל זה לא חייב להיות כך ואוכל בריא יכול להיות מאוד אטרקטיבי בעיני הילדים, הכול תלוי באופן ההגשה, במרקם, בצבעוניות ובפשטות שלו. הכלל הראשון הוא: ככל שתתאמצו יותר – כך יוביל המאמץ שלכם לפחות הצלחה. אם לעומת זאת תפגינו סובלנות, התמדה ויצירתיות, תוכלו לעודד אותם להתנסות ובסופו של דבר אפילו ליהנות מהטעם.

על מנת להתחיל בשינוי המבורך, הנה כמה מתכונים למנות שהילדים אוהבים, שאפשר לשדרג ולהפוך למזינות יותר בלי לעורר אצל הקטנים את החשש שאתם זוממים משהו בריא עבורם.
שניצל בריא

המצרכים:
שניצלים טריים פרוסים (אם יש לכם אפשרות ניתן לקנות עוף של “טבע עוף” – תרנגולות שגדלו ללא החדרה של אנטיביוטיקה והורמונים. העוף והבשר האורגני הם יקרים מאוד ולכן האלטרנטיבה של “טבע עוף” היא יותר זולה)

2-3 ביצים אורגניות
קמח חיטה מלאה
שומשום מלא
מלח ים אטלנטי (לפי הטעם)

ההכנה:
1. מארגנים 3 צלחות: באחת ביצים ומלח, בשנייה קמח מלא, בשלישית שומשום מלא.
2. טובלים את השניצל בתוך הביצה, אחר כך בקמח ואז שוב טבילה קצרה בביצה. בסוף טובלים בשומשום.

3. כשכל השניצלים מוכנים, לוקחים תבנית ושמים עליה נייר אפייה ומניחים את השניצלים מסודרים זה לצד זה.
4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומכניסים את התבנית.
5. אחרי 10 דקות פותחים את התנור ומזליפים מעל השניצלים שמן זית, כדי להעניק להם את הארומה והטעם של השמן, אך ללא טיגון.
6. אחרי 5 דקות בודקים שוב האם השניצלים מוכנים, ואם כן  – מוציאים מתנור וזוללים.

צ’יפס בריא


המצרכים:
2  תפוחי אדמה
2  בטטות

ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים דק דק, כך שיזכירו צ’יפס.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים את הפרוסות על תבנית שעליה נייר אפייה, ומפזרים מעל מלח לפי הטעם. לא כדאי לערבב את תפוחי האדמה והבטטות, ומומלץ ליצור ביניהם הפרדה בתבנית. אופים עד לריכוך והשחמה.
3. דקות לפני שמוציאים מהתנור, מזליפים שמן זית על תפוחי האדמה והבטטות, כדי לתת אשליה של  ”מטוגן”, והנה לנו צ’יפס בריא ומזין.

פתיתים מקמח מלא

בואו נשדרג את הפתיתים שהילדים כל כך אוהבים ונהפוך אותם לתוספת בריאה ומזינה יותר. לפתיתים הרגילים נוסיף מעט ירק מבושל קצוץ דק שישתלב נפלא. נסו להחליף את הפתיתים לפתיתים מקמח מלא או פתיתי כוסמין, אבל אם זה לא הולך – הישארו עם הפתיתים הרגילים והכינו אותם בדרך הבאה.

המצרכים:
חבילת פתיתים מקמח מלא או פתיתי כוסמין (במידה והילד ממש מתנגד הישארו עם הפתיתים הרגילים והוסיפו רק את הירקות שבמתכון).
1 בצל
1 שן שום טרי, כתושה
1 גזר
1 קישוא
2 עגבניות אורגניות קטנות
פרחי כרובית
כפית כורכום
כפית מלח ים אטלנטי
חצי כפית כמון
צרור פטרוזיליה וכוסברה (לא כל הילדים אוהבים, אז למי שלא אפשר לוותר)
כף שמן זית

ההכנה:
1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות, קוצצים דק את הכרובית ומגרדים את כל הירקות בפומפייה.
2. שופכים לסיר 2 כוסות מים ומיד מוסיפים 2 כפיות שמן זית ומערבבים. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש.
3. מוסיפים את הירקות אל הסיר, מערבבים ומכסים עם מכסה ל-10 דקות.
4. שופכים את שקית הפתיתים אל תוך הסיר עם הירקות. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
שימו לב- מומלץ להכין מראש מים רותחים בקומקום, וכשמוסיפים את הפתיתים לסיר להוסיף מים רותחים במידת הצורך (המים אמורים לכסות את הפתיתים).
5. אחרי 10 דקות בודקים שהפתיתים רכים (לא רכים מדי). מכבים את האש וממתינים 5 דקות נוספות כשהמכסה סגור.
6. מגישים וזוללים בהנאה!

קציצות דגים עם מקל קינמון

אכילת דגים היא אופציה מזינה מאוד עבור ילדים, אך לא כל הילדים מתחברים אל טעמו הדומיננטי של הדג, אופן הגשתו ומרקמו. אם תלפפו קציצות דגים על מקל קינמון ותאפשרו להם לאחוז בקציצה ביד, זה כבר סיפור אחר…

המצרכים:
לקציצות:
1/2   קילו דג סלמון טחון (או כל דג אחר שאתם אוהבים, אך מרבית הילדים הכי אוהבים דג סלמון).
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
בצל גדול
2  שיני שום
פפריקה מתוקה.
כפית מלח ים אטלנטי (המלח הכי פחות מעובד)
כפית שטוחה של כורכום
כפית שטוחה של כמון
ביצה אורגנית
3 כפות קמח מלא
מקלות קינמון

לרוטב:
2 קופסאות רסק עגבניות קטן אורגני
3 עגבניות אורגניות
כפית מלח ים אטלנטי
2  שיני שום
כפית פפריקה מתוקה
8  עלי בזיליקום
כף סוכר קנים או סוכר חום.

ההכנה:
1. הכנת הקציצות: בקערה גדולה שמים את הדג הטחון ומערבבים. קוצצים דק-דק את הפטרוזיליה והכוסברה ושופכים לתערובת הדג (אם הילדים ממש מתנגדים לנוכחות הירוקה אפשר לוותר)
במגרדת מגרדים את הבצל ומוסיפים לתערובת הדג. כותשים 2 שיני שום ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים את הביצה והקמח המלא לתערובת ומערבבים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים .
2. אחרי שתערובת הקציצות מוכנה, לוקחים מקל קינמון ומלפפים מעליו את הקציצה. השתדלו שהקציצות יהיו קטנות כדי שיישאר מקום אחיזה במקל.
3. הכנת הרוטב: לסיר רחב שופכים 2-3 כוסות מים (תלוי בגודל הסיר) ומיד לאחר מכן מוסיפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את 2 חבילות הרסק ומערבבים. חותכים את העגבניות הטריות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את התבלינים והשום ומערבבים.
4. מבשלים על אש קטנה למשך חצי שעה, ולאחר מכן מוסיפים את כף הסוכר והבזיליקום.
מכניסים אל תוך הסיר עם הרוטב את הקציצות שהכנו, סוגרים את המכסה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהקציצות מוכנות.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של לולי גת-פיניש

תצוגה מקדימה

סרבנות בוקר

הפעם החלטתי לכתוב על נושא חשוב שאני נתקלת בו המון בקליניקה שלי - "סרבני הבוקר". אנחנו קמים ופוסעים עיוורים אל עבר הקומקום החשמלי כדי להרתיח מים.כשעין אחת נפתחה והשנייה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

טיפול במחלות חורף עם מוצרי מזון בסיסיים

הבטחתי ואני מקיימת. עונת החורף מביאה עימה תחלואות כי הגוף נחלש ואנו חשופים הרבה יותר מאשר בעונה החמה. כיצד תטפלו בעצמכם באמצעות מוצרי מזון בסיסיים ומבלי לערב את התרופות, על כך אני אשמח לגלות לכם בפוסט זה. ...

תצוגה מקדימה

פינוקי אמבטיה טבעיים

הקסם שבמים מעניק דרכים נפלאות לריפוי וחיזוק הגוף והנשמה, כאשר מוסיפים למים שמנים ארומטיים נכונים, משתחררים חומרים פעילים שגורמים להתחלת תהליך הריפוי. הריח של...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה