הבלוג של לולי גת-פיניש

luligatfinish

שמי ליטל אבל כבר שנים כולם קוראים לי פשוט לולי. אני גרה בנווה איתמר ומגדלת את נועם, בני שמרגש אותי כל יום מחדש. בחיי המקצועיים אני נטורופתית מוסמכת N.D ואני מתמחה בתזונה קלינית טבעית, רפלקסולוגיה, צמחי מרפא, פרחי באך, תוספי... +עוד

שמי ליטל אבל כבר שנים כולם קוראים לי פשוט לולי. אני גרה בנווה איתמר ומגדלת את נועם, בני שמרגש אותי כל יום מחדש. בחיי המקצועיים אני נטורופתית מוסמכת N.D ואני מתמחה בתזונה קלינית טבעית, רפלקסולוגיה, צמחי מרפא, פרחי באך, תוספי מזון טבעיים ודמיון מודרך. מתוך תשוקה עזה לאוכל בריא צבעוני שיכול לעורר לא רק את הדמיון אלא גם את כל החושים, אני גם מעבירה סדנאות בישול בריא לקבוצות סגורות. האהבה לתחום הזה התחילה מתוך יכולת לטפל בעצמי תוך כדי שאני נוגעת עמוק בפנים מה שהוביל לשינוי מאוד מבורך בחיים שלי. תוך כדי השתלב לו בתמונה גם רומן עם כתיבה ופרסמתי מאמרים מקצועיים ברחבי הרשת. זה לא חדש שכ-80% מהמחלות של האדם המערבי נובעות מתזונה לקויה ומאורח חיים שאין בו איזון. אני מאמינה שמכיוון שתזונה הוא נושא אישי, אין שתי עצות או המלצות שיכולות להתאים לשני אנשים שונים, לכן אף פעם אין דרך אחרת מאשר למצוא את הדרך האישית שלנו לבריאות שלווה ואיזון. אני גם מאמינה שאוכל בריא הוא אוכל מלא צבעים ניחוחות משכרים וטיבול נכון, אתם יודעים, כזה שגורם לנו חשק לטרוף ולשכוח שזה גם בריא, אז נעים מאוד ויאללה, שיהיה בתיאבון!

עדכונים:

פוסטים: 7

החל מדצמבר 2013

מחקרים רבים שנעשו על פירות ההדר גילו כי הם עשירים מאוד בויטמינים, מינרלים ועוד חומרי הזנה אחרים הנחוצים לשמירה על תזונה מאוזנת. לאחרונה התווספו למחקרים אלה גם מחקרים חדשים הטוענים כי אכילת פרי הדר אחד ביום טובה לא רק לבריאות אלא גם מפחיתה בצורה משמעותית את הסיכון לחלות במחלות כרוניות קשות.

20/12/2013

טעמם מענג, מלא בנוזלים מרווים והוא משלב טעמים מתקתקים לצד מרירות קלה המענגת את החיך ומדיפה ריח משכר. למרות שניתן למצוא אותם היום בחנויות הפירות והירקות כמעט לאורך שנה כולה, פירות הדר נחשבים לפירות החורף.

מחקרים רבים שנעשו על פירות ההדר גילו כי הם עשירים מאוד בויטמינים, מינרלים ועוד חומרי הזנה אחרים הנחוצים לשמירה על תזונה מאוזנת. לאחרונה התווספו למחקרים אלה גם מחקרים חדשים הטוענים כי אכילת פרי הדר אחד ביום טובה לא רק לבריאות אלא גם מפחיתה בצורה משמעותית את הסיכון לחלות במחלות כרוניות קשות.

מרכיבים חשובים בפרי ההדר

ויטמין C

כן.. ויטמין C  זה שכולם טוענים לבריאותו הוא זה הנמצא ברמות הגבוהות ביותר בפירות ההדר וזה לא סתם שמועות. הוא מאוד חשוב לבריאות האדם ואנו צריכים לקבל ממנו כמויות גבוהות בכדי  שנוכל להבטיח את עמידות דפנות נימי הדם,  סיוע בספיגת ברזל, פעילות של נוגד חמצון, הגברת התפקוד המיני אצל גברים, חיזוק המערכת החיסונית ולא תאמינו, גם עיכוב מחלות רבות המנצלות את היחלשות הגוף כדי לתקוף אותו. בתפוז בינוני יש 70 מ”ג ויטמין C בכוס מיץ תפוזים טבעי וטרי יש 48 מ”ג ויטמין  C ובכדי שנוכל להגיע למינונים הנחוצים לגוף נצטרך לאכול ביום שקית תפוזים כדי לא להיסחף אפשר פשוט לקחת תוסף של ויטמין C  ממקור חיצוני.

פלבנואידים

ידועים כמעכבי חמצון חזקים וגם הם נמצאים בריכוז גבוה בפירות ההדר ובעיקר בקליפה שלהם, לכן ההמלצה התזונתית היא לאכול את פרי ההדר עם הציפה הלבנה (אלבדו). הפלבנואידים גם מחזקים את כלי הדם הנימיים ולכן הם עוזרים בטיפול בעששת, מחלות לב וכלי דם ומחלות כרוניות נוספות.

סיבים תזונתיים

הלבן המריר שעוטף את פרי ההדר זה האלבדו שהזכרתי קודם (זה שצריך ללעוס וללעוס עד שהוא מועיל בטובו להחליק בגרון) בו מצויים הסיבים התזונתיים הכול כך בריאים לגופינו. צלולוז, המצלולוז, ליגנין ובמיוחד פקטין  שתורם משמעותית לירידה ברמות הכולסטרול הרע (LDL) בגוף.

קרוטנואידים

הצבע הבוהק, הכתמתם אדמדם שמושך אותנו  אצל הירקן פשוט לבוא ולהכניס את הפרי לתוך השקית, נגרם כתוצאה  מחומר הנקרא קרוטנואיד שהוא פרו ויטמין הבטא קרוטן המשמש כנוגד חמצון.

מתכון לסלט פירות הדר חורפי


המצרכים:

6 תפוזים.

2 אשכולית.

קליפת לימון מגורדת  מלימון אחד.

(לקישוט אפשר להוסיף פלחי תפוחי עץ צימוקים ואם יש גם קוקוס)

אופן ההכנה

קולפים את התפוזים והאשכולית ומפרידים  לפלחים.

יש לעשות את פעולת הקילוף מתחת לכלי, מכיוון שנצטרך להשתמש בהמשך במיץ הפרי.

מעבירים את הנוזלים לסיר קטן ומבשלים על אש קטנה עם מעט סוכר חום להמתקה,עד שהסוכר נמס.

מסירים מהאש ומאחסנים במקרר ל- 30 דקות.

מסדרים את הפירות בכלי הגשה,יוצקים מעליהם את המיץ המסוכר ומפזרים מעל את קליפת הלימון המגורדת. אם רצים משדרגים עם צימוקים ופלחי תפוחי עץ)

מאכסנים במקרר עד להגשה.

שיהיה בתאבון.

עוד מהבלוג של לולי גת-פיניש

תצוגה מקדימה

סרבנות בוקר

הפעם החלטתי לכתוב על נושא חשוב שאני נתקלת בו המון בקליניקה שלי - "סרבני הבוקר". אנחנו קמים ופוסעים עיוורים אל עבר הקומקום החשמלי כדי להרתיח מים.כשעין אחת נפתחה והשנייה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

בשבילי (לא) רק שניצל!

רוב האמהות יסכימו איתי שהזאטוטים שלנו בדרך כלל לא אוכלים בריא. הם רוצים להתחיל את היום רק עם פנקייק או עם דגני בוקר צבעוניים וחלב וממשיכים עם ארוחת עשר של סנדוויצ'...

תצוגה מקדימה

טיפול במחלות חורף עם מוצרי מזון בסיסיים

הבטחתי ואני מקיימת. עונת החורף מביאה עימה תחלואות כי הגוף נחלש ואנו חשופים הרבה יותר מאשר בעונה החמה. כיצד תטפלו בעצמכם באמצעות מוצרי מזון בסיסיים ומבלי לערב את התרופות, על כך אני אשמח לגלות לכם בפוסט זה. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה