הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 279

עוקבים: 228

החל מאוגוסט 2010

מה הנורמה כשמבקשים סיבוב שני של מים? בנורמה ג’ין יש נורמות חדשות…

04/12/2007

חיפשנו מקום למוצ”ש. שירה רצתה לאכול ארוחה ממש. גלי ואני, שחזרנו מפוצצות מחגיגת היומולדת של נועה בצהריים, רצינו בעיקר לצאת לשתות. רק שאני רציתי אלכוהול, וגלי קפה. או תה. חוץ מזה גלי פינטזה על סלט. אני יכולה לדמיין פינטוז על הרבה דברים, גם על אוכל, אבל פינטוז על סלט?

שירה הציעה לעשות שיחת ועידה, אבל לא היה לנו מושג איך עושים. אז אלתרתי – שני טלפונים על ספיקר. בשיחת הועידה הצלחנו להסכים על נורמה ג’ין המוכר והאהוב. כך יצא שגלי זכתה לסלט אבל ויתרה על קפה, שירה זכתה לארוחה שרצתה, אבל ויתרה על קינוח, ואני זכיתי לשתות אלכוהול.

 

גלי לקחת סלט פטה – סלט גדול של עלים ירוקים, עגבניות שרי, גזר, בצל סגול ואגוזים בויניגרט לימון עם גבינת פטה טורקית אמיתית, אבל בלי הגזר. הוא הגיע עם לחם.

שירה לקחת נקניקיות הבית – נקניקיית טולוז עם גבינת פקורינו ונקניקיית בראטוורס בווארית. מוגשות בתוספת סלט אישי, פירה תפו”א וחצילים, בצל מהגריל, כרוב כבוש ביתי, חרדל דיג’ון וחזרת. מנה מעולה.

היא גם צרפה לזה לחם, כי היא היתה מאוד רעבה, וכוס של בימיש. אני הסתפקתי בכוס של ניוקסל, בירה מאוד אהובה עלי, והיא סיבה טובה לחזור לנורמה ג’ין, כי אין אותה בהרבה מקומות. אז לקחתי עוד אחת. צריך לנצל את ההזדמנות כל עוד אנחנו שם.

עם כל זה גם לקחנו מים. קיבלנו שלוש כוסות. כשביקשנו עוד מים, המלצר אסף את הכוסות. אני אשמור על הסדר של הכוסות, כך אמר. הבנו לתדהמתנו שהוא מחזיר לנו את אותן כוסות. שמרת על הסדר של הכוסות?, שאלה שירה בהלצה כשהן חזרו מלאות. אני מקפיד על זה, ענה, זה לא נעים אם יש הרפס. ובאמירה זו נותר לנו רק לקוות שהוא אכן שמר על הסדר, ושלאף אחת מאיתנו אין הרפס…

מצד שני, אותו מלצר הגיע מאוחר יותר עם כוסיות לשולחן, והציע להרים איתנו כוסית של וודקה תפוחים עם וניל וקינמון. גלי ויתרה. שירה ואני שמחנו להצטרף אליו. אני לא יכולה להתנגד לאלכוהול. היה טעים.

בעודנו מקשקשות הופיעו פתאום הנביא עם האדומה. הנביא בלבוש פיג’מתי הסביר שהוא ממפה את הפאבים בעיר מחדש, לאחר כניסתו של חוק העישון החדש. הוא תכנן ללכת לשכונתי שלו, אבל שם כל הבחוץ היה כבר עמוס במעשנים אחרים. אז הם באו לנורמה ג’ין, כי יש בה חצר אחורית, ומותר לעשן בה. דקות אחרי שהסברתי לשירה איך היא עוקפת אותי בסיבוב בחוסר טאקט, הצלחתי להוכיח לכל סובבי שהכתר על ראשי, וכנראה ישאר על ראשי.

הבילוי היה מוצלח, המקום מקסים כרגיל, החברה נפלאה, והחשבון לשלושתנו 187 ₪.

נורמה ג’ין

אליפלט 23
תל אביב
03-6837383
אתר הבית

תגובות מהפוסט המקורי:

ביקורת נפלאה
וערב נפלא גם :-)
05/12/2007 08:36:09 גלי
לכל מאן דבעי – הנקנקיות של נורמה ג”ין הן של השרקוטייה אלן טלמור
וניתן לרכוש אותם, די בזול באופן מפתיע, גם הביתה. חפשו את הפרטים שלו בגוגל.
05/12/2007 11:56:12 רועי
עשית לי חשק גם לבירה וגם לנקניקיות
סימן שאני גם מאד רעבה וגם בעבודה (כך שאין שום סיכוי לבירה בשעות הקרובות). מה שבטוח שאני על המים אוותר.
05/12/2007 12:13:27 תמי
מוחה מכל וכל
אני? חסרת טאקט??????????? חוץ מזה, הריני להבהיר: 1. אכן לא היה לי הרפס וגם לא יצא מאז, אז יצאנו בשלום מהערב, לפחות מהבחינה הזו. 2. לא ממש וויתרתי על קינוח, רק דחיתי אותו לזלילה הוללת בבית (לאחר פשיטה על הסופר הלילי). 3. מזל שהייתי לפני שבוע אצל השעוונית לטיפול הידיים התקופתי.
05/12/2007 12:49:56 שירה (המסמיקה מהאאוטינג של ידה הענוגה)
אחלה של מקום
נורמה ג”ין הפך להיות הפאב המועדף על הבעל. לפני כשבועיים הלכנו לשם במוצאי שבת. המקום היה מלא אבל מצאנו מקום לייד הבר. האוכל היה נחמד, הברמן פינק אותנו בזמן שהמתנו בודקה תפוחים שהקפיץ יחד איתנו, האווירה נעימה, ועכשיו כשאסור לעשן בשטח הפאב ממש נחמד לשבת שם ולא צריך לשלם את המחיר של הסרחון בשיער
05/12/2007 15:47:14 טופיפי

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה