הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 313

החל מאוגוסט 2010

חם לי. חזרתי עכשיו מבראנץ’ גאורגי אצל מיקה, אכלתי, שתיתי, הורדתי את הג’אקט, רקדתי, שתיתי עוד קצת, אכלתי מהקינוחים של מיה, ועכשיו חם לי ושמח לי.

30/11/2019

את מיקה שמעונוב פודארט הכרתי בארוחה וייטנאמית בלתי נשכחת (eatwith). יומיים לאחר מכן כבר מצאתי את עצמי בעוד ארוחה שלה, שילוב מנצח של הודי ואנגלי, בו היא ארחה את זוג המדהימות אור ועינת, שגם אצלן אכלתי ארוחה מנצחת – ג’ארשי (גם eatwith). ככה התחיל רומן ארוך שלי עם מיקה, ששיאו היה בטיול מדהים לגאורגיה שהיא תפרה, ארגנה והדריכה, והוא מומלץ בחום גדול.

בהשראת הטיול ההוא לגאורגיה, שכבר הוציא שני מחזורים והיד עוד נטויה, הושק היום עוד אירוע נפלא מבית היוצר של מיקה: בראנץ’ גאורגי. היא עברה ללוקיישן חדש, וכמה שהקודם היה מרהיב, החדש עוצר נשימה. חלל ענק ואותנטי בלב מתחם נגה, במיקום הנכון והאוירה הנכונה. היא גייסה לכוחותיה את מיה הופמן שהכרתי בעוד ארוחת eatwith כשעוד היתה חלק מהזוג המארח מיה ויונתן. מיה היא שף קונדיטורית מוכשרת, ועכשיו היא יצאה לדרך חדשה, ובקרוב ממש תוכלו להנות מארוחות שלה בלוקיישן חדש משלה. מיה היתה אחראית על המאפים והקינוחים. הרגה.

01. בראנץ גאורגי - מיקה ומיה

אז מיקה, כמו שרק מיקה יודעת לעשות, הכינה לנו משתה גאורגי מפואר. על השולחן חיכו לנו ממנעמי המטבח הגאורגי:

02. בראנץ גאורגי - שולחן מלא מטעמים

חצ’פורי אמירולי, הביצה בקן הגאורגית, המנה הגאורגית היחידה שאין ישראלי שלא מכיר

03. בראנץ גאורגי - חצפורי

פחאלי, ממרחים על בסיס של אגוזים וירקות שנאספו בשוק, הדבר הכי צבעוני וטעים שיש. היו שם בארבעה צבעים וטעמים: דלעת וערמונים, תרד בר, גזר מעושן, מנגולד ושום קונפי

04. בראנץ גאורגי - פחאלי

שוטי, לחם גיאורגי אסלי בגרסת מיה

05. בראנץ גאורגי - שוטי

סלט גיאורגי קלאסי, ירקות טריים עם ויניגרט רימונים ובזיליקום סגול

06. בראנץ גאורגי - סלט

בדריג’אני, גלילות חציל ממולא באגוזים ועשבי תיבול

07. בראנץ גאורגי - בדריגאני

ירוקים כמו בגיאורגיה

08. בראנץ גאורגי - ירוקים

צלחות קטנות: לבנה עם אבקת רימונים, צלחת חריפים, פסטו טרגון, ממרח שומשום וזרעי עגבניה, קישואים ופטה, סלק וגבינה כחולה

09. בראנץ גאורגי - קישואים

10. בראנץ גאורגי - סלק

צלחת חמוצים מהשוק בטבליסי, שום לאמיצים , עגבניה ירוקה, ג’ונג’ולי

11. בראנץ גאורגי - שום

12. בראנץ גאורגי - חמוצים

עלי גפן

13. בראנץ גאורגי - עלי גפן

וגבינות סוף הדרך של משק יעקבס

14. בראנץ גאורגי - גבינות

ואלו דפי גבינה ממולאים בגבינה. מאכל גאוני, עדין ונפלא שלא אכלתם בשום מקום אחר.

15. בראנץ גאורגי - גבינות

אחרי שהתנפלנו על האוכל והוא נעלם ברגעים, מהירים ושמחים, ולא כי לא היה הרבה, היה שפע, אנחנו פשוט טרפנו, אז אחרי זה הגיעה עת התוכנית האומנותית. כי אצל מיקה, תהיו בטוחים, תמיד תהיה תוכנית אומנותית. והפעם זה היה אלן אלייב ממשפחת אלייב המפורסמת. הוא קצת הסביר לנו על התוף הגאורגי והמקצבים הגאורגים, תוך כדי הדגמות.

16. בראנץ גאורגי - אלן אלייב

ואז שם לנו ממיטב המוזיקה הגאוגרית, ליווה אותה עם התוף, ואנחנו רקדנו והשתוללנו. כן, גם אני, שניחנתי בנוסף לשתי ידיים שמאליות גם בשתי רגליים כאלו, רקדתי. ושימות העולם. לפחות חסכתי מכם תמונות קשות אלו, כי ריקודים אי אפשר בסלפי (עם שתי ידיים שמאליות).

17. בראנץ גאורגי - ריקודים

ובסוף, אחרי שהרווחנו את לחמנו ביושר, קיבלנו קינוחים של מיה בהשראת גאורגיה.

קאדה” עם קרם פרש ודבש

18. בראנץ גאורגי - קינוחים

טארט אגוזי מלך, דבש וויסקי ובלסמי

19. בראנץ גאורגי - קינוחים

עוגת גבינה ולאבנה

20. בראנץ גאורגי - קינוחיםגלידת יוגורט עם ריבת ענבים ופלפל שחור

21. בראנץ גאורגי - קינוחים

את הארוחה ליוו שמן זית ויין רוזה של פתורה.

וגם, איך אפשר בלי, צ’צ’ה, המשקה הגאורגי שפותח את הלב.

22. בראנץ גאורגי - צצה

וזה מה שכתבתי למיקה ככה באופן אישי, כשאף אחד לא רואה, אחרי האירוע: מיקה, את יודעת להרים אירוע שיהיה שמח, שיהיה בו הרבה מעבר לאוכל, שיהיה בחתימה האישית שלך. מתה עליך

מיקה שמעונוב
בראנץ’ גאורגי של מיקה ומיה ב-eatwith
פייסבוק של מיקה פודארט
אינסטגרם

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה