הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מאוגוסט 2010

משתה מעלף של מאכלי גורמה לטיניים, מיקס של צבעים, טעמים וניחוחות מהים והיבשה הקריביים

17/08/2019

למשתה של גיא תכננתי ללכת כבר לפני למעלה משנתיים, אבל יצא שנרשמתי לארוחה לא קיימת, וכשגיא ביטל הוא הסביר לי שהוא מבין גדול בבישול, אבל לא מבין כלום במחשבים, והתנצל שזה לא יצא לנו. ופתאום, כשכבר הייתי בטוחה שביקרתי אצל כל המארחים של *eatwith שיש להם ארוחות פתוחות בימים אלו, נתקלתי שוב בארוחה של גיא, ובלי לחשוב פעמיים נרשמתי אליה:

Steampunks Caribbean Feastמשתה של מאכלי גורמה לטיניים, מיקס של צבעים, טעמים וניחוחות מהים והיבשה הקריביים.

הפעם, תוך רגעים ממש, קיבלתי אישור להזמנה, וזה שימח אותי מאוד, כי כבר מזמן לא פינקתי את עצמי בארוחת eatwith, וכל ארוחת eatwith היא סיבה למסיבה. באישור ההזמנה גם הבחנתי בכתובת – המנור 9, כתובת שזרקה אותי 5 שנים אחורה, לארוחה הנהדרת של אופיר. זו היתה ארוחת ה- eatwithהשנייה שלי, הראשונה בבית של השף. ולא די שזה היה בדיוק לפני 5 שנים, זה היה ממש השבוע לפני 5 שנים, בעיצומו של מבצע “צוק איתן”. טוב, אין לי מה להרחיב, אם אתם סקרנים, מוזמנים להיכנס ללינק. בכל מקרה, אופיר הפסיק לארח בעצמו, וכעת הוא משכיר את המקום הקסום שלו למבשלים אחרים. יצא המקרה והפעם אופיר התארח בארוחה של גיא כאחד הסועדים, אחרי שגיא מבשל אצלו כבר כמה חודשים, אבל אופיר טרם זכה להשתתף בחוויה.

אז חזרתי לזירת הפשע, נכנסתי, ואחרי חיבוק חם עם אופיר, הלכתי לעבר המולת האנשים שכבר התקבצה סביב המטבח. מיד דחפו לי קוקטייל חגיגי ליד, וכך נפתח רשמית ה-Mingling Time. קיבלתי Loco-Cicleta Cocktail – רום לבן, ליים, אננס, נענה וקצת קוקוס.

01. משתה קאריבי אצל גיא - קוקטייל פתיחה

על שולחן המטבח חיכו כפות מסודרות בתוך פסים של מלח (או לפחות אני רוצה להאמין שזה מלח ולא משהו אחר…) עם סביצ’ה קריספי של דג עם תירס. שאבתי את תכולת הכף בתיאבון רב והמשכתי לכוס שנייה של הקוקטייל. אלוהים, מתי אני אלמד להרגיע עם האלכוהול.

02. משתה קאריבי אצל גיא - סביצה פתיחה

כשכבר כולם הגיעו, התיישבנו סביב השולחן וקיבלנו פינוק לא מהעולם הזה – Salmorejo Con Jamonשוט של אנדלוסיה – קרם עגבניות ושמן זית עם קוביות של חמון שגיא ואור הביאו ימים ספורים קודם לכן ממדריד. אני באופן אישי הייתי יכולה עכשיו לאכול עוד שלוש מנות של זה בלי לחשוב פעמיים, ככה זה היה טעים.

03. משתה קאריבי אצל גיא - קרם עגבניות

את הפרק הבא בארוחה פתחה מנת לחם – Pan Casaero – שהגיעה עם כמה דברים קטנים וחשובים לידו: חמאה עם פלפל, חמאת אנשובי היסטרית, ומשהו שנראה כמו צ’ימצ’ורי, שאני זוכרת שאופיר קרא לו בשם כלשהו כשביקשנו תוספת ממנו, אבל אני חוששת שהמח שלי כבר היה במצב טיסה בשלב הזה.

04. משתה קאריבי אצל גיא - לחם

עם הלחם קיבלנו Ceviche Casi Peruano – סביצ’ה של דג ים בסגנון מנוקרה (אין לי מושג מה זה, מצב טיסה, זוכרים?), עם מנגו, ליים, בטטה סגולה וקרם פרש. וזה היה פשוט מעולה.

06. משתה קאריבי אצל גיא - סביצה מנוקרה

ומנה אחרונה בסיבוב של הראשונות היתה Pulpo Alla Chorizau – תמנון, צ’וריסו פורטוגזי ועלים של תפוחי אדמה פריכים, גרסה ביתית והורסת של תפוצ’יפס, וכל זה בתוך קרם של ארטישוק ירושלמי. זה היה פשוט וואו.

07. משתה קאריבי אצל גיא - פולפו וצוריסו

בשלב הזה הודיעו לנו שאנחנו יכולים לטייל קצת, כדי ששנוח טיפה לפני המנה העיקרית, אבל הריחות של הבשר שזה עתה יצא מהתנור הצמידו אותנו לכיסאות, וחיכינו בסבלנות כשגיא ואור עמלו על המנה העיקרית. זה גיא, חותך את הבשר

08. משתה קאריבי אצל גיא - גיא והבשר

וכאן הוא ואור מסדרים על המגשים את מה שתכף יהיה המנה העיקרית הנפלאה.

09. משתה קאריבי אצל גיא - גיא ואור

ואי אפשר לדבר על הגברים שעשו לנו את הערב בלי לזכיר את נועם, הקונסיארג’ שלנו, שדאג לרווחתנו, טרח סביבנו, כיוון לנו את הטמפרטורה המדוייקת, השמיע לנו את המוזיקה הנכונה ושם לנו את האוכל על השולחן.

10. משתה קאריבי אצל גיא - נועם

אז הגיעה שעתו של ה-Big Food, ונועם הניח על שולחננו מגשים של Roasted Pork Belly In Pineapple And Dried Peppers, Slow Roasted & Juicy and Beef Brisket In H.P Sauce – בשר בטן חזיר עסיסי ונפלא ובשר בקר עסיסי לצד ירקות שורש רכים ומפנקים – תפוח אדמה, בטטה כתומה ובטטה סגולה, וגם התירס הלבן של דרום אמריקה, שמתוק יותר מחברו הצהוב המוכר לנו.

11. משתה קאריבי אצל גיא - ביג פוד

לצד זה קיבלנו גם סלט עגבניות ספייסי וסלט חסה עם אפרסק.

12. משתה קאריבי אצל גיא - סלטים

הגיעה שעת הקינוחים, או כמו שגיא קרא להם – Sweet Lullabiesשירי ערש מתוקים. קיבלנו שני קינוחים. האחד – Churros Y Dulce De Leche – צ’ורוס עם ריבת חלב. מסביבו היו תאנים טריות וגם Spanish fried dow with Argentine cramel sauce and white chocolate – בצק ספרדי מטוגן ברוטב קרמל ארגנטינאי ושוקלד לבן.

13. משתה קאריבי אצל גיא - צורוס ומאפה שוקולד לבן

את הארוחה סיימנו כמו שהתחלנו, במנה שהוגשה בתוך כפות. הפעם זה היה Chocolate Spoon With Spicy Sea Salt – מוס שוקולד מפנק עם מלח ים ספייסי. אז כנראה שהפס שהופיע במערכה הראשונה וחזר במערכה האחרונה הוא באמת מלח.

14. משתה קאריבי אצל גיא - כפות מוס שוקולד

זו היתה ארוחה מושחתת ונפלאה, ממליצה בחום, בואו לחגוג עם גיא, כיף גדול.

15. משתה קאריבי אצל גיא - גיא

Steampunks Caribbean Feast
לינק לאירוע
פייסבוק
אינסטגרם

*לא הבנתם מה זה eatwith וזקוקים להסבר? היכנסו להסבר שלי כאן ותבינו הכל.

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה