הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מאוגוסט 2010

אייבי, המקום הלוהט של הקיץ, מבית האחים דוקטור, מציע מנות נפלאות מהים, יין מקומי נהדר ואוירה נעימה, כל מה שצריך בשביל בילוי קיץ מרענן.

20/07/2019

כולם מדברים על המקום החדש של האחים דוקטור, אלו שהביאו לנו את השיפודייה המודרנית “האחים”, את הבר המקסים “דוקטור” ועוד כמה דברים בדרך. עכשיו הם פתחו בפינת הרחובות לינקולן וסעדיה גאון מקום קייצי ומרענן, ללא ספק המקום הלוהט של הקיץ הזה – אייבי. הציטוט בתפריט (From Somewhere in the Mediterranean) והספינה בתמונת הפרופיל בפייסבוק של המקום, לא משאירים מקום לספק שהמקום נקרא על שמו של אייבי נתן, איש ספינת השלום וקול השלום, פיסת נוסטלגיה מהילדות, והכל ביחד נועד לקחת אותנו לאוירה ים תיכונית ומאכלים של ים.

ואם כבר אוירה ים תיכונית, אז פתחנו בטעימה של כמה יינות מקומיים, ובחרנו בכוסות של יין אדום מהמם – להט אדום, כרם אורטל 2016 (53 ₪ לכוס, 221 ₪ לבקבוק) – שם הולם לקיץ הישראלי, שבינתיים עושה לנו קצת הנחות, ומאפשר לשבת במרפסת של המקום מבלי לנגב אגלי זיעה.

התפריט משתנה מערב לערב, אבל שומר על חלוקה קבועה. פתחנו עם מנה מ-קטנות: מוגש עם לחם. המנה עימה פתחנו היא פאבה (22 ₪), גרסה עדינה של חומוס שעשויה משעועית צהובה. ואכן זה היה עדין ונפלא, מנה ענוגה לפתיחת ארוחה משובחת.

01. אייבי - פאבה

עברנו בתפריט ל-נאים / כבושים / מעושנים, ובלי לקרוא יותר מדי בחרתי במעושן הראשון שראיתי: פורל מעושן, קרם פרש, סלט שומר, נענע, עלי שומר ותפוח ירוק (48 ₪). אז אני לא אוהבת שומר, ונענע אני אוהבת רק בתה, אבל כשחומרי גלם איכותיים – המנה נפלאה. הצלחתי להימנע מהירק, והתענגתי על הדג העסיסי בקרם פרש, ובאמת שהוא לא היה צריך שום דבר, הוא עמד יפה בפני עצמו.

02. אייבי - פורל מעושן

התלבטנו איך להמשיך. דילגנו על רשימה של סלטים, ובהמלצת המלצרית קפצנו ישר לחלק בתפריט שנקרא דגים ופירות ים, וממנו לקחנו שתי יחידות של ג’רבידה צלויה, גרגיר, לימון (21 ₪ ליחידה). אמנם המלצרית הזהירה מהעצמות, ובכל זאת לא היינו מוכנות להתעסקנות יתרה בשליפת עצמות מהפה, ובמקרה הגרוע, כמעט החנקות ושיעולים לשחרור עצם מהלוע. אז הדג טעים מאוד, זה נכון, אבל לא שווה את ההתעסקות. אני לא מהמשחקים באוכל, אוכל צריך לאכול!

03. אייבי - גרבידה צלויה

אז לפיצוי, המשכנו עם דג יותר בטוח, פילה בלי עצמות של בר ים ברוטב חריף של פלפלים וארטישוק ירושלמי (88 ₪) אני לא זוכרת שזה היה חריף במיוחד, אולי זה בגלל שכבר הייתי בכוס יין השנייה, אבל מה שבטוח, זה היה נפלא.

04. אייבי - בר ים

בדרך כלל בשלב הזה, עם רוב האנשים שאני נפגשת, הם מרגישים שאכלו מספיק, ואני מתביישת לספר להם שאולי הבטן שבעה, אבל העיניים שלי חייבות עוד מנה אחת לפחות. לא עם קרן קורלי, מהנדסת מזון ומנהלת את מכון המחקר הסנסורי המצליח ביותר בארץ. איתה, אני יודעת, תמיד תהיה הסכמה להזמין עוד מנה. אגב, אני חושבת שהיא בכלל לא הסתכלה בתפריט, היא הפקידה את גורלה בידיי, וסמכה על כל הבחירות שלי, שלשמחתנו היו מאוד מוצלחות.

אז חזרנו לחלק בתפריט שדילגנו עליו, ל-ירקות, ולקחנו טליאטלה אליו אוליו, שום, שאטה, פטרוזיליה וגבינת מנצ’גו (68 ₪). פסטה זו דרך נפלאה לחתום ארוחה, זה פחמימה, זה מנחם, זה ממלא, וזה היה ממש טעים, לא שאני יותר מדי זוכרת, כי בשלב הזה, בלי לדעת, הכוס השניה שלי התמלאה קצת מהכוס השניה של קרן, ואפשר לומר שהייתי בחצי הכוס השלישית של היין האדיר הזה שליווה לנו את הארוחה.

05. אייבי - טליאטלה

הקינוחים לא מופיעים בתפריט, והמלצרים סיפרו לסועדים מה האפשרויות. קרן זעזעה אותי כשבחרה בנחרצות מוחלטת במנה הישר מהאייטיז – קרם בוואריה.

06. אייבי - קרם בוואריה

אני, אדם עם חייך הרבה פחות מתוק, בחרתי במנה חמצמצה-מתוקה – יוגורט עם דבש ואגוזים. אני חושבת. אני זוכרת שזה היה מושלם, בדיוק הסיום המרענן שהייתי זקוקה לו. את קרם הבוואריה טעמתי, והוא היה בדיוק כמו שזכרתי משנות ה-80, הרבה יותר מדי מתוק בשבילי.

07. אייבי - יוגורט ודבש

אז לא סתם כולם עפים על המקום הזה, הוא באמת המרענן הרשמי של הקיץ. וחוץ מהאוכל הנפלא, גם שירות מעולה, אוירה נכונה, במיוחד שכאמור הקיץ עוד לא הכה בכל כוחו, ובעיקר בעיקר החברה היתה נכונה, היא היתה אוזן קשבת ביום שבו לא סגרתי ת’פה ביותר ממובן אחד, אבל אפשר קצת להבין אותי, בכל זאת זה היה היום שבו בעלי לעבודה, האיש שהיה לצידי שלוש וחצי שנים, יצא לדרך חדשה והשאיר אותי נטושה. גלעד, שיהיה לך בהצלחה (אני יודעת שאתה עושה לייקים לפוסטים שלי בלי לקרוא אותם, אז כנראה שלא תדע לעולם שהקדשתי לך פסקה).

אייבי Abie
לינקולן 44
תל אביב
03-7775161
פייסבוק
אינסטגרם

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה