הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מאוגוסט 2010

ארוחת טעימות יפנית במסעדת יאקימונו המפוארת שברוטשילד, מרובת מנות עשירות ונפלאות לצד מגוון מפתיע של משקאות סאקה שונים באדיבות ימה וקדמה.

25/05/2019

ימה וקדמה, חברה שמיבאת לארץ אלכוהול יפני ועוד מוצרים נלווים לארוחה יפנית, מארגנת ארוחות יפניות במסעדות היפניות המובילות בארץ, בלוויית האלכוהול שלה ובמחיר אטרקטיבי. בכל ארוחה הם גם מגרילים בין הגולשים שלהם ארוחה אחת במתנה. הפעם זו הייתי אני שזכתה לכבוד להשתתף בארוחה שכזו.

היו אמורים להשתתף בארוחה 20 סועדים, אבל ברגע האחרון, קבוצה משמעותית מה-20 הבינו שהם בעצם רוצים יפני כשר, והם נשרו. ואם לא די בכך, יצא גם שהזוכה המאושרת, אני, היתה מצוננת עם אף דולף, ואם לא הידיעה שנותרנו רק ארבעה במערכה, כנראה שגם אני הייתי פורשת. כך קרה שהגעתי למסעדת יאקימונו המפוארת ברוטשילד עם אף אדום ודולף וטישו ביד. ליד השולחן כבר חיכו השורדים האחרים, איילת, נירית וחגי, שדומה שתי טיפות מים לדורון מדלי.

את הארוחה ליווה רן שאבו מ”ימה וקדמה”, שהשקה אותנו לצד כל מנה במשקאות אלכוהול יפנים שונים, כולם על בסיס סאקה, האלכוהול היפני שמבוסס על אורז. ככל שהתקדמה ההארוחה למדנו שהרבה גוונים וצורות יש לסאקה, שסאקה זה לא רק מה שהכרנו, שביפן לא נהוג לשתות סאקה חם, שהסאקה שאנחנו שותים בישראל מחוזק בדרך כלל באלכוהול, ושלסאקה יש כפי הנראה סגולות מרפאות, כי עד סוף הערב האף שלי חדל מלדלוף.

01. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - סאקה

ועכשיו למצעד המנות והמשקאות:

מנה ראשונה: סונומונו Sunomono
מחמצים יפניים, היזיקי ונבטים, אצות ומלפפונים, צנון מוחמץ

אין על חמוצים יפנים, זה חמוץ מתקתק, זה מרענן וזה פותח את התיאבון. ובשלב הזה היינו רעבים לאללה.

02. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - סונומונו

מנה שניה: נאסו האשמי –  Nasu Hashami
קוביות חציל ברוטב מיסו

חצילים הם ירק מפתיע, שמצליח ללבוש ולפשוט טעמים, והחצילים הללו היו מתקתקים ומיוחדים, וקרוב לוודאי שאם לא היו אומרים לי שאלו חצילים, לא הייתי מצליחה לנחש בעצמי.

03. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - נאסו האשמי

מנה ראשונה ושניה הוגשו לצד יוזו סאקה

הסאקה הראשון שלנו היה מעין צ’ייסר בטעם לימוני, כמעט לימונצ’לו, פתיחה עדינה ונפלאה לארוחה.

04. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - יוזו סאקה

מנה שלישית: ג’גאימו מאנג’ו Jagaimo Manju
באן תפוח אדמה יפני במילוי פירה שרימפס

מנת באן ישר מתחברת ללחמניה מאודה שמנמנה מבצק כבד, שאחרי שאוכלים אותה כבר לא נשאר מקום בבטן לשום דבר אחר. כמה מפתיע, אם כך, לגלות באן שכולו פירה. מצד שני, כדור פירה זה לא משהו מרגש במיוחד, ובכל זאת, ביחד עם הרוטב מסביב זה היה נחמד

05. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - גגאימו מאנגו

מנה שלישית הוגשה לצד פוצי פוצי סאקה מבעבע

פוצי פוצי? וואי, כנראה הצינון טשטש אותי ופספסתי את השם המצחיק הזה. אבל זכרון הטעם לא פסח עלי. סאקה מבעבע זה הקאווה של היפנים, קליל ועדין, מתאים מאוד לשלב הזה של הארוחה.

מנה רביעית: מיקס טמפורה Mix Tempura
שרימפס וירקות בטמפורה

מי שמכיר אותי יודע שאני שונאת טמפורה. כלומר את הטמפורה הישראלית, זו שהופכת כל דבר לסוג של שניצל ספוג בשמן. אבל הטמפורה היפנית, שגיליתי בנסיעתי ליפן, עדינה ונפלאה. כאלו גם היו השרימפס והירקות במנה הזו.

06. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - מיקס טמפורה

מנה רביעית הוגשו לצד ניגורי סאקה השלג המושלם

סאקה לבן הוא סאקה לא מסונן, וכל העמילנים של האורז נותנים לו את המראה השלגי שלו. אפשר לומר שפה בא לידי ביטוי בצורה העוצמתית ביותר הטעם שאנחנו מכירים כסאקה, וזה נפלא.

07. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - ניגורי סאקה

מנה חמישית: סשימי מאקי מורי –  Sashimi Maki Moriawase
רול סשימי מיוחד, סלמון, טונה וגריי מאלט עטופים בגזר ובמלפפון

הגשה מרשימה על סירה מקרח. הרולים של המללפון והגזר פחות הרשימו אותי בטעמים, אבל הסשימי היה פשוט נפלא. אין על דג נא טרי ועסיסי.

08. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - סשימי מאקי מורי

המנה הוגשה עם רוטב משלה, אבל רן כיבד אותנו בטעימה מהסויה היקרה שהוא מיבא, הרבה יותר מרוכזת והרבה פחות מלוחה מזו הנמכרת כאן בארץ. אני הטבעתי בה כמויות אדירות של ווסאבי, והתקדמתי עוד צעד בהחלמה של הצינון, לא לפני סדרה צפויה של התעטשויות. אצלי זה בא בשביעיות. אגב, גם על הווסאבי הישראלי שמענו שהוא שונה מזה היפני, אצלנו הוא חריף בהרבה יותר כי הוא מועשר בחזרת, ואנחנו האשכנזים הרי מתים על חזרת.

09. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - סויה

מנה שישית: מאגורו פפר Maguro Pepper
פרוסות טונה צרובה ופרוסות לימון ברוטב סויה וג’ינג’ר

זו המנה היחידה שטעמיתי והחלטתי לוותר. אני פחות נמשכת לטונה צרובה, שטעמה מאוד בשרני. גם הרוטב היה לימוני מדי לטעמי.

11. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - מאגורו פפר

מנות חמישית ושישית הוגשו לצד סאקה ג’וזן וויט גונמאי גינגו

מנה שביעית: מיקס סושי

גומה סושי מורי Goma Sushi Mori
כדורי סושי עטופים טונה ברוטב השף

ריינבואו ספיישל Rainbow Special
סלמון ואבוקדו עטוף במבחר דגים קצוצים

גונקאן סאקנה Gunkan Sakana
אצת נורי עוטפת כדור אורז ומעל מבחר דגים נאים קצוצים עם אושינקו ובצל ירוק

אונאגי פוראיי בטרה Unagi Furai Batera
צלופח בפנקו, אבוקדו וסלמון נא על מצע אורז בבטרה

גונקאן סלמון Gunkan Salmon
סלמון עוטף כדור אורז ומעל שרימפס טמפורה בוואסבי קרים

אני חושבת שפה כל מילה מיותרת. מגוון טעים ונפלא של טעימות.

12. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - מיקס סושי

מנה שביעית הוגשה לצד סאקה ג’וזן פינק

מנה שמינית: בלק קוד Black Cod
קוד שחור במרינדה של מיסו עשוי בגריל בליווי אטריות שעועית

טוב, אין ספק שזה היה גראנד פינאלה מפואר. הדג היה שמנמן, עסיסי, עדין ונפלא, והייתי מוכנה לאכול אותו שבוע שלם לארוחת צהרים. וואו.

13. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - בלק קוד

מנה שמינית הוגשה לצד סאקה בורן גולד

הסאקה שליווה את המנה הוא היקר והאיכותי ביותר בסולם ההירכיה של הסאקה. הוא עשוי מהליבה של הליבה של האורז, תוך הסרת כל השכבות החיצוניות, תארו לכם כמה פחת יש בדבר הזה, כל זה כדי להגיע לזיקוק של הזיקוק של המשקה, ולכן הוא זוכה לכוס מרשימה ואלגנטית.

14. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - סאקה בורן גולד

קינוח

גם על הקינוח כל מילה מיותרת. פינוקים מתוקים משלל סוגים, טעמים וצורות, דרך נפלאה לסיים את הארוחה.

15. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - קינוח

הקינוח הוגש לצד ליקר שזיפים בני קיקוסוי

ליקר השזיפים שליווה את הקינוח היה עדין ונפלא, נתן קונטרה יפה מבלי לגנוב את ההצגה.

16. ארוחת יאקימונו וימה וקדמה - ליקר שזיפים

היה ערב מופלא. משתה נהדר של מנות ומשקאות. לא האמנתי שאני אצלח את המאורע, עם כל הצינון וכמויות האלכוהול, אבל זה התגלה כשילוב מוצלח. ואם גם לכם בא להשתתף באחת מהארוחות שמארגנים ב”ימה וקדמה”, תתחילו לעקוב אחרי העמוד שלהם בפייסבוק.

יאקימונו
רוטשילד, תל אביב
אתר הבית
פייסבוק
אינסטגרם

ימה וקדמה
אתר הבית
פייסבוק
אינסטגרם
ואת כל המשקאות שטעמנו וגם את הסויה אפשר להזמין אצלם באתר

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה