הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 309

החל מאוגוסט 2010

על החוויות הטעימות והמיוחדות באירוע השנתי של צור עולם של יין

08/02/2019

הוזמנתי לאירוע בטראסק בנמל תל-אביב. זה היה נוסח ההזמנה:

טועמים מאכלים ויין מרחבי העולם
השקות בכורה
מפגשים עם ייננים מרחבי העולם
צור עולם של יין

בדרך כל אני מסרבת להזמנות לאירועים שאני מקבלת מחברות יח”צ, והם אפילו היו ממש מופתעים שאחרי המוני סירובים פתאום השבתי בחיוב. אבל זה בטראסק, איך יכולתי לסרב? לא ממש הבנתי למה אני הולכת, שזה הכי חסר אחריות מצדי, ומשום מה הנחתי שזה עוד אחד מאירועי הבלוגרים והעיתונאים שאני מקפידה להדיר רגלי מהם, אבל בגלל שזה היה בטראסק, הימרתי שאולי הפעם זה יהיה קצת אחרת.

יום לפני האירוע קיבלתי הודעה לקונית:

הי, מזכירה מחר את יריד היין הכשר

מה? יין כשר? מי דיבר על יין כשר? טוב, אז מסתבר שבאמת לא ידעתי או הבנתי לקראת מה אני הולכת. יצאתי מוקדם מהעבודה, שזה כבר משמח את הלב, השארתי את האוטו בבית, ועשיתי צעדה לעבר נמל תל-אביב. למי שלא זוכר, זה היה הערב הכי חם בחורף הזה. בחוץ 20 מעלות, השמש כבר שקעה, אבל עדין נתנה את אורה, ואני מגיעה לקו החוף, רואה את הים וליבי מתרונן. כן, בחיי, ממש במילים אלו.

אבל אז נכנסתי וראיתי מלא מלא דוסים. לא לגמרי הבנתי למה נכנסתי, אז עשיתי את מה שהכי נכון לעשות במצבים של בלבול – הלכתי לאכול. והתחלתי הכי בגדול שאפשר להעלות על הדעת, טרפתי נתח בשר עסיסי ומלא שומן. התחלה מצויינת. ובעמדה של הבשר המעולה כבר פגשתי שני אנשים מוכרים, את הלוחש לסירים המקסים, שהכרתי לא מזמן בארוע הויסקי במילק אנד האני, ואת דוד, שהכרתי בטיול לסיציליה. עכשיו כבר ידעתי שהגעתי למקום הנכון, והייתי טיפה יותר רגועה. הלוחש בחר עבורי את היין לכוס הראשונה שלי, אני רק יודעת לספר לכם שהוא היה אדום ונפלא, ויצאנו החוצה לקצת אויר וים. שם פגשתי את השף צ’רלי פדידה, ששנים היה השף של מלון שרתון, ולפני המון שנים כתבתי עליו והצמדתי לתמונה שלו את התמונה של צ’רלי בראון. הוא מיד זכר. אני לא יודעת אם יש לי יד בדבר, אבל היום הוא הרבה יותר דומה לו מאז…

בחוץ, כשיכולתי להניח את כוס היין על שולחן, נזכרתי להוציא בפעם הראשונה את הטלפון, וניסיתי לצלם שני דייגים. זו יכלה להיות תמונה מקסימה, ולא, עדיין לא שתיתי מספיק כדי להצדיק את התוצאה האומללה, אבל אחד מהם מחה על הרעיון שאצלם אותו, והמשיך לדרכו. זה מה שיצא.

01. טועמים עולם - דייגים

חזרנו פנימה, אכלתי סנדוויץ מעולה עם בשר כדי לרפד את הבטן, והמשכתי עם כוס שנייה, שהפעם נבחרה ונמזגה על-ידי השף צ’רלי בראון. סליחה, פדידה. בחיי שהם דומים, אפשר להתבלבל.

02. טועמים עולם - יין

בין כוס לכוס פגשתי עוד ועוד אנשים מוכרים. אם הראשונים שפגשתי היו דמויות מתבקשות לפגישה באירוע של יין, זה התפתח בדרכים לא צפויות, מפגישה עם מישהי שלמדה בכיתה מקבילה לי בבית הספר היסודי ועד פגישה עם משפחה שלמה שגרו מולי כל ילדותי, כולל שכן נוסף מהמשך הרחוב, שסוג של הצטרף לאחרונה לחייק המשפחה הזאת. תוך כדי השיחות המרגשות ממש, המשכתי לדגום מנות מעולות ויין נפלא שאיכשהו מצאו את דרכם אלי.

אבל בתוך כל ההתרגשות הזאת, התרשלתי בתפקידי ושכחתי לצלם. תנסו אתם לצלם עם יין ביד אחת ואוכל בשנייה… יצאתי מהאירוע במצב רוח נפלא, ומזג האוויר החמים אפשר לי לפסוע את כל הדרך חזרה לאורך החוף. מרוצה מהתמונה האחת שבכל זאת צילמתי, העליתי פוסט בפייסבוק מסכם:

ככה נראה יריד מטורף עם יין מכל העולם. בין כוס לכוס נפגשתי עם אנשים שלא פגשתי שנים.

יומיים לאחר מכן, ידיד שוודי שלי רצה להבין מה כתבתי, והשתמש בתרגומון המובנה של פייסבוק. זו ההודעה שקיבלתי ממנו:

03. טועמים עולם -  בין כוס לכוס

את הצחוק המתגלגל שלי כשקראתי את זה שמעו בכל רחבי האופן ספייס בעבודה. סיום הכי משעשע שיכול להיות לאירוע המיוחד והלא צפוי הזה.

אז לסיכום,  מדובר באירוע “טועמים עולם”, תערוכת היין הכשר השנתית הגדולה במדינה של “צור עולם של יין”, לקראת חגי פורים ופסח הקרבים. באירוע השתתפו 40 יקבים ישראלים ובינלאומיים ו-180 סוגי יינות.

טועמים עולם – תערוכת היין הכשר השנתית
צור עולם של יין

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה