הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 302

החל מאוגוסט 2010

על ביקור במזקקה הישראלית הראשונה שנמצאת במקום הכי לא צפוי – בתל-אביב, שמסכמת שנה מצויינת, ושעומדת בפתחה של שנה אזרחית חדשה, בה יושק הויסקי הישראלי הראשון.

21/12/2018

לא לגמרי הבנתי למה הזמינו בלוגרית אוכל לסיכום שנה של מזקקת ויסקי, אבל החלטתי שאני הולכת על זה, בטוח שיהיה שם אוכל. ובאמת הדבר הראשון שראיתי היה אוכל.

01. מילק אנד האני - האוכל

אחרי שריפדתי קצת את הקיבה, ניגשתי לבר, שם להיטטו קוקטיילים.

02. מילק אנד האני - בר הקוקטיילים

הקוקטיילים מבוססים על הג’ין שיוצרים במזקקה. זו אמנם מזקקה של ויסקי, אבל הרגולציה הסקוטית, זו המחמירה ביותר, קובעת שהויסקי צריך לחכות בחבית 3 שנים שלמות לפני שהוא יכול לזכות בשם הנכסף ויסקי. אז בינתיים, מ-10% מהתוצרת מייצרים ג’ין, ומג’ין אפשר לעשות קוקטיילים נהדרים. אני קיבלתי את הקוקטייל הזה. פעמיים.

03. מילק אנד האני - הקוקטייל

ואחרי שכבר חיממתי את ליבי בג’ין, התיישבנו למצגת קצרה שסיכמה שנה של פעילות במזקקה. זה הזמן לציין ש-Milk & Honey זו מזקקת הויסקי הראשונה בישראל, והיא נמצאת במקום מאוד מפתיע – בתל-אביב. הלוגו שלהם הוא יצור חביב שחציו פרה, על החלב, וחציו דבורה, על הדבש. ושניהם ביחד על הויסקי והג’ין.

04. מילק אנד האני - מצגת

יצאנו לסיור במזקקה, וכמי שעשתה לא מעט סיורים במבשלות, יקבים ומזקקה אחת (ג’יימיסון בדבלין) ברחבי העולם, אני יכולה להעיד שיש פה לגמרי חוויה של חו”ל, שמלווה בגאווה ישראלית. בינתיים, כשהתרחקנו קצת מהאוכל, טעמנו קצת לתת שעורה, הבסיס החשוב לכל ויסקי (וגם בירה). את השעורה הם גורסים במקום במגרסה וינטג’ית.

05. מילק אנד האני - לתת שעורה

אני לא אלאה אתכם בתיאורים של תהליך הכנת הויסקי. רק אשתף אתכם בכמה טעימות מהסיור:

06. מילק אנד האני - דודים

07. מילק אנד האני - המעבדה

08. מילק אנד האני - בתסיסה

09. מילק אנד האני - לב

10. מילק אנד האני - ראש, לב, זנב

בסוף הגענו למרתף עם החביות.

11. מילק אנד האני - החביות

ואז הגיע הרגע הזה שהתחלנו לטעום דברים מהחביות. ומאחר וזה עוד לא ויסקי סופי, טעמו דברים בריכוזים פסיכיים של מעל ל-60%.

12. מילק אנד האני - טעימות מהחבית

מתנדנדים חזרנו לחדר ההרצאות של מרכז המבקרים, ושם חיכה לנו קינוח מטורף.

13. מילק אנד האני - קינוח

אבל אל תתנו לקינוח לבלבל אתכם, אנחנו עדיין לא סיימנו. טעמנו מהחביות, עכשיו הגיע הזמן לטעום מהבקבוקים.

14. מילק אנד האני - טעימות מבקבוקים

טעמנו את הדברים הבאים:

ניו מייק סינגל מאלט – הלב, התזקיק השקוף הייחודי של המזקקה, שאחרי שלוש שנות יישון בחביות הופך לוויסקי. הניו מייק מעניק את הבסיס לוויסקי. זהו תזקיק עדין, מתקתק וחלק, שלמרות היותו צעיר, הינו מורכב ומתפתח. 40% אלכוהול.

ג’ין לבנטין המכיל ערער והרבה תבלינים משוק לוינסקי הסמוך למזקקה: זעתר, קינמון, קמומיל, פלפל שחור, לואיזה, תפוז וקליפות לימון. התבלינים השונים נותנים לג’ין את הטעם התל-אביבי-ישראלי המקורי שלו. 46% אלכוהול.

ג’ין לבנטין מיושן – אותו ג’ין לבנטין שעבר תהליך יישון של מספר חודשים בחבית יין אדום, אשר מאזנת את הטעמים ומוסיפה טעמי עץ ווניל עדינים. 46% אלכוהול.

רוטס – ליקר עשבים ייחודי, שנרקח במיוחד לחגיגות ה-70 למדינת ישראל. במסגרת הפרוייקט פנתה המזקקה ל-7 אנשים, ממגוון תחומי תרבות ועשייה (ארז קומרובסקי, קרן ליבוביץ, רוני סומק, אלי מזרחי, אביבית פריאל, דר’ אלישיב דרורי ותומר גורן). כל אחד מהם בחר עשב או תבלין ייחודי, המייצג לתפיסתו את המהות הישראלית. כולם יחד יצרו בבחירותיהם את התמהיל השלם שנרקח במיוחד – ליקר עשבים על טהרת הניו-מייק של המזקקה. הליקר מכיל תבלינים ייחודים ביניהם שקדים, ציטרה, כוסברה, יסמין, טרגון, טימין והל. 35% אלכוהול.

היאנג סינגל מאלט –  אחרון בסדרת החביות – The Last One. הושק במעמד האירוע, המהדורה כוללת כ- 4,000 בקבוקים, בלנד של חבית אקס ברבן וחבית יין אדום שיושנו למשך כשנה. המהדורה הזו היא האחרונה לפני השקת הוויסקי סינגל מאלט המסחרי, והיא מאפשרת הצצה מוקדמת לוויסקי הקלאסי, אשר מאפייניה דומים לסינגל מאלט העתידי. 46% אלכוהול.

15. מילק אנד האני - כוסות טעימות

אחרי שטעמתי כל-כך הרבה ג’ין ומשקאות בדרך לויסקי, חשבתי שזה נחמד שבתצוגה שלהם אפשר לראות את גלגוליו של הויסקי.

16. מילק אנד האני - גלגולו של ויסקי

ואם אתם חושבים שכאן נגמרה חוויה, אז אתם טועים. לא יצאתי משם ביידים ריקות, קיבלתי שקית יפה ובה מרצ’נדייז של M&H, אבל עזבו אתכם ממזכרות, מה אני אעשה עם גרביים מידה 45, אבל הכי חשוב שקיבלתי את מהדורת האספנים של היאנג סינגל מאלט האחרון, לפני השקת הויסקי הישראלי הראשון בסוף 2019. וכדי שאוכל להנות כמו שצריך מהטעם, קיבלתי גם את הכוס המתאימה.

17. מילק אנד האני - המתנה

רוצים גם אתם חוייה מדהימה שכזאת, צרו קשר עם מרכז המבקרים:

The Milk & Honey Distillery
התחיה 16
תל אביב
03-6320491
אתר הבית
פייסבוק
אינסטגרם
אפילו יש עליהם ערך בויקיפדיה

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה