הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 297

עוקבים: 231

החל מאוגוסט 2010

ארוחה יוונית שמחה אצל דפי, שהוציאה לנו תבשילים מופלאים, ותיבלה אותם בסיפורים ותיאורים מעוררי תיאבון.

30/11/2018

דפי ישבה לצידי בארוחה ההודית המהממת אצל נירית, והבנתי שגם היא מארחת ארוחות eatwith, אבל כשהוזמנתי אל ביתה לארוחה יוונית, שתינו לא קישרנו, ולא ידענו שאנחנו כבר מכירות. דפי-דפקא טעים-קרמר פתחה את ביתה לקבוצה גדולה של קרובי משפחה, חברים, מארחי eatwih אחרים ו… אני, שהצטרפתי להילה ברונהיים המהממת, מנהלת eatwith ישראל, שפעם, בגלגול אחר שלה, עבדה איתי בתעשיית המזון, ומאז עברה לצידו האחר של המזון, שהרבה יותר קרוב לצלחת.

דפי במגרש הביתי שלה זורחת. היא מנצחת על כל העניינים, ומנהלת ערב שמח וטעים, כיאה לחגיגה יוונית. כל מי שנכנס קיבל לידו צ’ייסר של קוקטייל דובדבנים, אוזו, ג’ין אנד טוניק, חמוציות ומרכיב סודי. כוס הצ’ייסר לא נשארה אף פעם ריקה, והדרך היחידה שלא ימלאו לך אותה יותר היא להפסיק לשתות כשהיא מלאה… זה חוץ מהיין המעולה ששתינו לאורך כל הארוחה. מזל שהאוכל הרבה ספג את כל האלכוהול.

בערב אחד בסוף נובמבר, יצאנו לשולחן במרפסת הענקית בצפון של תל-אביב, והתחממננו רק מאלכוהול, אוכל טוב והרבה הרבה שמח. החורף שמבושש לבוא לא הפריע לחגיגה.

01. דפי קרמר - השולחן

על השולחן כבר חיכו לנו יוגורט עם שמיר, טחינת סלק אליפות, זיתים בכבישה ביתית, סלט סלק, סלט חסות וסלט יווני.

02. דפי קרמר - פתיחים

אליהם הצטרפו מאפים: “מאפה זעתר, ומאפה שהוא בין פוקצה לפרנה, מה שקורה כשאשכנזי עושה פרנה”. זה דפנה אמרה כמובן.

03. דפי קרמר - מאפים

אליהם הצטרפו “מאפים עם מיקס גבינות שהושרו ביין אדום, תרד ואגוזים, מעליהם פיזרתי אבק כוכבים ושקדים”

04. דפי קרמר - מאפי גבינות ותרד

בדרך לעיקריות עצרנו עם “נשנוש נבלה טחונה עם צנוברים טחונים וקצת שומן של נבלה אחרת, גם טחון, על מקל קינמון עסיסי“. התיאור, מיותר לציין, הוא של דפי. מזל שסביב השולחן ישבו בעיקר קרניבורים. זאת מלבד שתי הצמחוניות שישבו לצידי, מיקה, המארחת של הארוחה הויטאנמית הטבעונית המצויינת, ונירית המארחת של הארוחה ההודית בה פגשתי את דפי לראשונה.

05. דפי קרמר - נשנוש נבלה

כשאנחנו כבר ממש לא רעבים, דפי התחילה להזרים בזה אחר זה תבשילים מופלאים ומחממי לב. היא פתחה ב”עלי גפן שאומרים שהם הטובים בכל העולם כולו שעשיתי במיוחד למיקה” שהיו אוי כל-כך מרגשים.

06. דפי קרמר - עלי גפן

קדרת דייגים עם שרימפס ומולים וכל טוב.

07. דפי קרמר - קדרת דייגים

גם תפוחי אדמה מעוכים אפויים עם ראש שום הגיעו בין התבשילים

08. דפי קרמר - תפוחי אדמה

ואז חזרה דפי וסיפרה לנו שבאי לסבוס ביוון יש קבוצת דייגים קטנה מאיי אנדמן (שבין הודו לתאילנד) שהגיעו לפני מלא זמן ליוון למטרות מסחר, והם מכינים מאכלים עם נגיעות אסיאתיות, ובהשראתם היא הכינה קציצות לוקוס בנוסח אנדמן. למות, זה מה שיש לי להגיד עליהן. אני לא אוהבת קציצות דגים. אבל זה היה אלוהי. גם הקציצות וגם הרוטב. היה לזה טעם של מלאי כופתא. ואם רק היה לי עוד מקום, הייתי לוקחת עוד. ונשבעת שרציתי לקחת לי קופסת שאריות של זה הביתה.

09. דפי קרמר - קציצות לוקוס

את שורת התבשילים דפי חתמה בקדרת ציידים עם חומוסים ובצקניות, שהייתי מוכנה לאמץ לאיזו שבת חורפית, אם רק היתה מגיעה אחת כזאת.

10. דפי קרמר - קדרת ציידים

היו על השולחן גם אורז ואנטיפסטי, אבל לא בזבזתי עליהם מקום.

11. דפי קרמר - אורז ואנטיפסטי

את הארוחה המופלאה הזו קינחנו עם שני דברים הורסים

“ניסיון לרחת לקום ועוגיות בוטנים עם שקדים שגירדתי מהמקרר”

12. דפי קרמר - רחת לקום ועוגיות

ומנה מפתיעה, מקורית ויאמי טעימה של “אפרסמונים עם קרם ריקוטה וסילאן עליהם זילפתי שמן זית טרי ומזוכך, ואותם שקדים שגירדתי מהמקרר

13. דפי קרמר - אפרסמונים וריקוטה

דפי היא מאמא כזאת. כמות האוכל מטורפת, וכשהיא חוזרת כל פעם עם עוד מנה אני אומרת לה, בטח עבדת על הארוחה הזאת שלושה ימים. “לא”, היא עונה לי, “זה לקח לי 3 שעות”. וכשביקשתי ממנה שתשלח לי את התפריט, שלא אצטרך לכתוב בזמן הארוחה, היא אמרה “אין לי תפריט, עד הרגע האחרון אני לא יודעת מה אני מכינה”. אין עליה.

14. דפי קרמר - דפי

היה לי כיף טילים, ואתם חייבים לעצמכם ארוחה כזאת אצל דפי. אחרי זה תגידו לי תודה, אני מבטיחה.

לארוחות של דפי:
Eatwith
facebook פרטי
facebook עסקי
instagram

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה