הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 292

עוקבים: 230

החל מאוגוסט 2010

מסע של טעמים בין מטבחים של מהגרים בלוס אנגל’ס הביא אותי למקסיקו, יפן, תאילנד, קוריאה ופיליפינים. הרפתקאות קולינאריות יוצאות דופן ובלתי נשכחות.

17/08/2018

לפני שבוע חזרתי מהביקור הראשון שלי בארצות הברית. תמיד הייתי טיפוס של אירופה, ולפני שנתיים הרחקתי עד יפן, אבל איכשהו מארצות הברית נמנעתי. בסוף זה קרה. התחלתי את הטיול באזור סן פרנסיסקו, עשיתי Road Trip מהמם על כביש מספר 1 והגעתי ללוס אנג’לס. בחרתי לפתוח את סדרת הפוסטים על הטיול דווקא שם, כי למרות שזו עיר לא אטרקטיבית במיוחד לתיירים, אם מסתובבים עם מישהו מקומי כמו דפנה, קרובת המשפחה שלי, שהיא הרפתקנית קולינארי לא פחות ממני, אז נהנים מחוויות בלתי נשכחות.

אכלתי המון בלוס אנג’לס, ורק על החלק הזה של הטיול אני מתכננת להקדיש שלושה פוסטים, אבל מאחר ואני מניחה שחלק מהקוראים יפרשו במהלך סדרת הכתבות, אני חייבת לפתוח בארוחה הכי מרתקת, מפתיעה וטעימה שאכלתי בכל המסע. אבל תכף נגיע לשם.

בישראל אפשר למצוא מגוון מכובד של מטבחי עולם, אבל במרבית המקרים הבעלים והשפים ישראלים. אחד היתרונות הגדולים של אל.איי. זה היותה מקום של מהגרים, וכמעט כל מטבח עולם שתבקרו בו יאכלס אנשי מטבח מאותו מקום בעולם, ובמקרים רבים גם קהל הסועדים. כך זכיתי לבקר ביפן, פיליפינים, קוריאה, תאילנד, מקסיקו ואפילו ישראל, בלי לצאת מאל.איי. ובסן פרנסיסקו הגעתי עד לבורמה. אז הצטרפו אלי למסע בין מטבחי המהגרים.

יפן

הארוחה הכי יוצאת דופן, טעימה, מרגשת ומיוחדת היתה הארוחה היפנית. מה שהיה כל-כך יוצא דופן בה הוא שכל המנות כללו בתוכן אוני. לכן גם המקום נקרא מועדון אוני. אוני זה קיפוד ים. והנה מה שכתבתי על אוני אחרי הביקור שלי ביפן לפני שנתיים:

“ולמרות שהדברים המוצלחים היו ראויים להיזכר, בסופו של דבר מה שהשאיר את חותמו בנו היה סושי תמים עם אוני, קיפוד ים. קיפוד ים, בחוץ הוא דוקרני, בפנים הוא כתום, היפנים מתים על זה, תראו, זה בצלחת שחורה, היקרה ביותר. ואיך אוכלים סושי – מכניסים הכל בבת אחת לפה, כדי שלא יתפרק. אבל… מסתבר שקיפוד ים זה לא משהו שהחך המערבית ממש מבינה. יש לו טעם, איך לומר, של דג שבילה את כל חייו בביוב. יגידו לכם שזה טעם נפלא של האוקינוס. אל תקנו את זה. האינסטינקט המיידי הוא הוא לחפש איך להיפטר מזה, אבל לא נעים, אז בולעים, ואחר-כך אוכלים המון דברים אחרים כדי להעביר את הטעם. אבל הטראומה, היא נצרבה עמוק עמוק בתאים של המוח.”

אבל דפנה לא ידעה שככה אני מרגישה לגבי אוני, וברגע שהגעתי לאל.איי היא בישרה לי בהתרגשות שהיא הזמינה לנו למחרת מקום במסעדה שכל האוכל שם הוא עם אוני. הזכרתי לה את הטראומה שחוויתי, אבל בכל זאת החלטתי שזה נשמע ממש הרפתקני ואני חייבת לנסות. במסעדה הסבירו לנו שהאוני שלהם הוא מסנטה ברברה, יש לו טעם מאוד שונה מזה של היפני, ואפילו היפנים התחילו ליבא משם. התיישבנו לאכול זו לצד זו עם הפנים אל המסעדה, שהתמלאה לגמרי בינתיים, ובכל השולחנות האחרים ישבו רק יפנים.

התחלנו להזמין, והמנות הגיעו בזו אחר זו, מקוביות אוני קפואות, דרך מגש מנות עם אוני, שכלל בין היתר פודינג אוני, המשכנו לפסטה אוני, וקינחנו עם ממרח אוני מדהים בשני טעמים. תראו כמה יפה הכל נראה.

01. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Japan - Marunhide Uni Club

02. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Japan - Marunhide Uni Club

03. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Japan - Marunhide Uni Club

04. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Japan - Marunhide Uni Club

05. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Japan - Marunhide Uni Club

Maruhide Uni Club
2145 W. 17th St., Long Beach, Los Angeles
Homepage
Facebook

אחרי הארוחה נכנסנו ל-Daiso Japan, חנות סופר ענקית שנראית לגמרי כמו חנויות ה-100 יין שיש ביפן בכל פינה, והיא מסודרת ויפה כמובן, עם הרבה חטיפי פוקי וקיט-קט במלא טעמים מוזרים, ממש כמו ביפן. שמעתי שכבר פתחו שלושה סניפים בישראל, עוד לא יצא לי לבדוק.

את החוויה היפנית בלוס אנג’לס השלמתי באזור שנקרא Little Tokyo. ברגע הראשון זה נראה כמו חיקוי “פלסטיק” של יפן, אבל כשרואים את כל היפנים מסביב נזכרים שזו בעצם יפן – מאוד פלסטיקית. עברתי בין חנויות של בובות עם המון הלו-קיטי ופוקימונים, חנויות קוסמטיקה יפנית, שהנשים על אריזות צבעי השיער עושות פרצופים, סופרים עם המון קופסאות בנטו, סושי וחטיפים יפניים כמו פוקי וקיט-קט שהזכרתי קודם, והוצפתי בזיכרונות מיפן. רק כדי לטעום טיפה מהחוויה היפנית, קניתי באן מתוק עם מילוי שעועית אדומה. לצערי זה לא החזיר אותי ליפן.

06. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Japan - Little Tokyo

מקסיקו

אחד המקומות הטובים ביותר למצוא מטבחי מהגרים זה השוק הגדול, שוק אוכל ענק בדאון טאון, עם המוני דוכני אוכל.

07. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Grand Central Market

Grand Central Market
317 S Broadway, Down Town, Los Angeles
Homepage
Facebook
Instagram

אחד המטבחים היותר נפוצים באל.איי בכלל ובשוק הזה בפרט הוא המטבח המקסיקני, כי אל.איי היתה פעם חלק ממקסיקו. את המסע המקסיקני שלי התחלתי עם מאכל בשם פפוסה שאכלנו בפפוסריה של שריתה. פפוסה זו מעיין פיתה שמכינים אותה מראש עם המילוי בפנים. אנחנו לקחנו פפוסה צ’יקרון קון קואסו Pupusa Chicharon con Queso (with pork and cheese) והוספנו עליה ביצת עין, כי זו היתה ארוחת בוקר.

08. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Mexico - Saritas Pupuseria

שתינו שני משקאות מקסיקנים – הורצ’אטה מקסיקאנה Horochata Mexicana, שזה משקה אורז, וג’מאיקה קון צ’אן Jamaica Con Chan שזה מיץ של פרח אדום, בוא נגיד שזה לא כזה שונה מטעם של פטל, מקווה שלא מעליבה אף מקסיקני עכשיו.

09. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Mexico - Saritas Pupuseria

Sarita’s Pupuseria
Grand Central Market
Homepage
Instagram

עדיין בשוק, המשכנו לתחנה המקסיקנית הבאה – לה טוסטדריה. אכלנו שם טאקו עם סביצ’ה סוף הדרך של שרימפס ואוקטופוס.

10. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Mexico - La Tostaderia

La Tostaderia
Grand Central Market
Homepage

ואי אפשר לבקר בארה”ב בלי קפיצה לאיזה Food Truck אחד, שהרי בישראל זה לא חוקי, לצערי הרב. בדיוק היום התבשרתי שמשאיות האוכל ליד מבשלת באסטרס שכתבתי עליהן כאן נעלמו לאחר שפשטו עליהן לפני שבועיים פקחים. ואם כבר משאית אוכל, אז הכי פופולארי זה משאיות טאקו. אכלנו כמה טאקו נהדרים, העמסנו רטבים חריפים, ושתפנו את הכל עם מיץ תמרינד מוגז.

11. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Mexico - Taco Truck

לא סוגרת ת'פה ©

13. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Mexico - Taco Truck

EL Flamin’ Taco Truck
505 s Vermont Ave, Los Angeles
yelp
Facebook
Instagram

 פיליפינים

מסע מטבחי העמים הגיע לפיליפינים. התגייסנו בחברה פיליפינית של דפנה, שעלתה משם בגיל מאוד צעיר, והלכנו למסעדה פיליפינית היפסטרית מודרנית בסילבר לייק. טוב, במקרה הנוכחי יש מצב שהפיליפינית היחידה שהיתה במקום היא החברה של דפנה, ולא נראה שמישהו במטבח קשור לשם איכשהו. אותה חברה, ברגע של חולשה, הזמינה פחות או יותר את כל התפריט, השולחן התמלא בשלל רב של מנות, שהיו די סתמיות, ואכזבו במיוחד את החברה הפיליפינית, שקיוותה לזכרונות מבית סבתה, ולא כך היה הדבר. מציגה פה רק את הטובות ביותר.

14. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Philippines - Maam Sir

לא סוגרת ת'פה ©

16. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Philippines - Maam Sir

Ma’am Sir
4330 W Sunset Blvd, Los Angeles
Homepage
Instagram

קוריאה

באחד הערבים נפגשנו עם קבוצת חברים של דפנה לארוחה שהיא סוג של בילוי חברתי – ברביקיו יפני. זה מאוד מזכיר את היאקיניקו היפני (יאקי = גריל, ניקו = בשר).  יושבים ביחד מסביב לגריל שנמצא במרכז השולחן, מזמינים כמה שרוצים מהמנות בתפריט – בשר ופירות ים בשיטת אכול כפי יכולתך, All-You-Can-Eat Korean BBQ, שמים על הגריל, מדברים קצת, הופכים, מדברים עוד קצת, שמים על הצלחת ומעמיסים את הסיבוב הבא.

17. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Korea - GEN Korean BBQ

18. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Korea - GEN Korean BBQ

GEN Korean BBQ House
Homepage
Facebook
Instagram

תאילנד

פתחתי את הפוסט בארוחה הטעימה ביותר, ואני חותמת אותו (כמעט חותמת) בעוד ארוחה בלתי נשכחת ומיוחדת, במסעדת פועלים קטנה שנסגרת בשבע וחצי בערב, אז חייבים למהר. ובהתאם למסעדת פועלים, זו גם היתה הארוחה הכי זולה שאכלנו.

אכלנו שתי מנות: Jade Noodles – מנת נודלס ירקרקים, נתחי בשר חזיר ואווז, בשר סרטנים, וכל מיני גודיז שנותנים קרנצ’יות וטעם טוב. זה מגיע בלי מרק, מערבבים וטורפים. זה מעולה.

20. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Thailand - Sapp

המנה השניה היתה Boat Noodle Soup with Beef מנת מרק עם בשר, ומה שעושה את טעם המרק כל-כך משובח הוא…. דם.

19. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Thailand - Sapp

Sapp Coffee Shop
5183 Hollywood Blvd, Los Angeles
Facebook
Instagram

ישראל?

אז במהלך השיטוטים שלי בעיר תפס את עיני שלט רחוב עם השם יפו. בירור קטן הבהיר לי שמדובר במסעדה שמגישה אוכל ישראלי מודרני, והיא אפילו הזכירה בעיצוב את מסעדת האחים באבן גבירול. אבל… מסתבר שבעלת המקום אינה ישראלית. היא פשוט ביקרה בישראל ונכבשה. אני לא אכלתי שם, הרי לא נסעתי עד לארה”ב כדי לאכול פלאפל. אבל אם מישהו נתקף בגעגועים, אולי זו יכולה להיות תשובה. לא יודעת אם ה-תשובה, אבל איזו שהיא תשובה. וזה גם יקר כמו בתל אביב.

21. Los Angeles – Following Immigrants cuisines - Israel - Jaffa

Jaffa | Modern Israeli Cuisine
8048 West 3rd Street, Los Angeles
Homepage
Facebook
Instagram

בשבועות הבאים אספר לכם על ארוחות הבוקר המהממות של לוס אנג’לס, ואיפה עוד כדאי לאכול ארוחות ערב עם קוקטיילים נפלאים, ואחרי שנמצה את אל.איי. נעבור לאזור סן פרנסיסקו המקסים. יש למה לחכות.

ארה”ב, מה היה לנו עד כה:
לוס אנג’לס – בעקבות מטבחים של מהגרים
להתחיל את הבוקר בלוס אנג’לס
ארוחות ערב וקוטיילים בלוס אנג’לס
לאכול באזור סן פרנסיסקו

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה