הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 292

עוקבים: 230

החל מאוגוסט 2010

מרב וזיו הם שפים וקונדיטורים מוכשרים בטירוף, וארוחות הפופ-אפ שלהם מלאות חוויות והפתעות, תענוג לעינים וללשון.

28/04/2018

מיד כשנתקלתי בארוחה של מרב וזיו ידעתי שאני חייבת ללכת אליה. מרב זכורה לי לטובה כשבגיל 22 זכתה להיות השפית של מקום קטן וקסום ביפו – ושתי, שם היא עשתה כשפים במטבח. כשהייתי שם לפני קרוב לשבע שנים, כתבתי על ושתי – מכשפה מכשפה, אבל מלכה. אם נישאר לרגע בעולם האגדות והפנטזיה, מרב היא התגלמות של הפייה הטובה, וזיו הוא סוג של טוב טוב הגמד, כששמים לרגע בצד את העובדת ששניהם נישאים לגובה רב.

המשתה של מרב וזיו מתרחש בביתם בבת-ים, לוקיישן שאינו נשמע מרגש במיוחד, אפילו שעל הנייר הבטיחו “חלל המשקיף אל ים ושקיעות”. כשהגענו כבר היה חושך מוחלט, והרשיתי לעצמי לפקפק איך אפשר בחושך הזה לראות ים, שלא לדבר על שקיעה, והכניסה לבניין, בין שתי מסעדות עם שמות של בורדלים, לא שיפרה את ההרגשה. אבל מרגע שפסענו לתוך החלל, נפתח לנו הלב. בקצה החלל היה חלון ענק שפנה אל הים, התיישבנו מול החלון ונגלה לפנינו הים במלוא הדרו, חשוך, אבל עדין מקסים. וכשמירב הגישה לנו את קוקטייל הפתיחה – קשאסה קסיס, קצף קוקוס אנגוסטורה, בכלל נפתח לנו הלב, כי אין כמו להתחיל את סוף השבוע עם קוקטייל נפלא מול נוף מקסים של ים.

כשכולם הגיעו, התיישבנו לשולחן, שם חיכתה לנו מנת הפתיחה – ספירה של “בלאדי מרי״ – בלאדי מרי כלוא בתוך ספירה, אותה בולעים בלגימה אחת, שותים צ’ייסר וודקה ומקנחים בגזעים של סלק. אחרי קוקטייל הפתיחה וצ’ייסר הוודקה, העברנו את שאר הארוחה עם ראש סחרחר ומצב רוח טוב.

01. מירב וזיו - בלאדי מרי

את הזמן עד הגשת המנה הראשונה העברנו עם לחם מעולה, חמאת שום נהדרת ושמן זית עם בלסמי.

02. מירב וזיו - לחם

03. מירב וזיו - חמאה ושמן

מנה ראשונה – איגלו של אורז קריספי מותפח, עם סביצה בורי, קולורבי, קוסברה וביצי דגים של טוביקו שחור שזה דג מעופף.  ניסינו לאכול את זה עם סכין ומזלג, ואחר-כך תפסנו אומץ ואכלנו את זה ביד, כמו סנדוויץ’. כשהכל נוזל על האצבעות זה תמיד יותר טעים, ובסוף מלקקים את האצבעות, סימן ברור לכך שהמנה היתה מעולה.

04. מירב וזיו - סביצה בורי

המשכנו עם מרק ארטישוק ירושלמי עם תפוח אדמה באטרד וטויל דה פן – שזה טויל לחם. מרק קרמי ומפנק בטעמים משובחים.

05. מירב וזיו - מרק ארטישוק ירושלמי

לרענון החיך קיבלנו גרניטה יוגורט בזיליקום וגינגר עם קויאר שפריץ אפרול. זה היה לא רק מרענן אלא גם נפלא, ושילוב הטעמים של הבזיליקום והג’ינג’ר היה אלוהי.

06. מירב וזיו - גרניטה יוגורט

רגע השיא של הערב הגיע כשמרב וזיו הגיעו כל אחד מהם עם מגש ענק.

07. מירב וזיו - טורטליני אסדו וצוואר טלה

ועל המגש היתה פרוסה מנת הביניים – טורטליני אסדו וצוואר טלה מפורק בקרם כרובית מעושנת, קצף זרעי אניס ופלפל שחור, כרובית סגולה וחטיפי בצל. זה נראה מרהיב ביופיו, אבל יותר מזה משובח בטעמו. כל פרט ופרט על המגש היה טעים ומרגש, לא פחות.

08. מירב וזיו - טורטליני אסדו וצוואר טלה

09. מירב וזיו - טורטליני אסדו וצוואר טלה

כשחיסלנו את כל מה שהיה על המגשים, עברנו למנה עיקרית – נתחי סינטה ושעועית. אני מודה שמבין כל סוגי הבשר, ואני אוהבת הרבה סוגי בשר, סינטה זה הסוג הפחות אהוב עלי, הוא סיבי מדי לטעמי. ובכל זאת, כשהצלחתי למצוא נתחים יותר אדמדמים, זה היה טעים. וממילא כבר היינו בשלב הזה לגמרי מפוצצים.

10. מירב וזיו - נתחי סינטה

לרענון החיך לפני הקינוח קיבלנו מרשמלו מנטה. אני ממש מעולם לא אהבתי מרשמלו, גם לא כילדה, אבל הכנסתי את זה לפה וזה נמס והיה כל-כך נפלא, שנשאר לי טעם של עוד.

11. מירב וזיו - מרשמלו מנטה

הגיעה שעתה של מנה אחרונה – מוס שוקולד וסירופ אמרטו על קרמבל אגוזי לוז, ג’לי יין לבן, קרם ארל גריי, חול סחלב ומקרון יסמין. מצחיק, כי גם מוס שוקולד הוא לא מהדברים האהובים עלי במיוחד, אבל זה היה מוס שוקולד כל-כך עדין ונפלא, והפריכות של הקרמבל מלמטה אזנה אותו, ולא יכולתי להפסיק עד שזה נגמר. כל המסביב קצת פחות דיבר אלי, אבל היו שחשבו בדיוק הפוך ממני, והתלהבו יותר מהמסביב מאשר מהמוס עצמו. על טעם וריח וכו’.

12. מירב וזיו - מוס שוקולד

עוד שתינו אספרסו ותה לפני שנאלצנו להיפרד מהנוף המקסים והמארחים הנהדרים. ארוחה משובחת וערב קסום. האמת שהיה רגע לפני שהגענו שקצת נלחצתי, שאולי מחכה לנו ארוחה מולקולרית (מהאלו שלא שובעים בהן והאוכל מוזר), אבל זו היתה יותר ארוחה מאשר ניסוי במעבדה, והנגיעות המולקולריות העניקו לה עוד מימד מיוחד בחוייה.

המשתה של מרב וזיו – ארוחת שף מרהיבה
פנזינג
פייסבוק
אינסטגרם

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה