הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 288

עוקבים: 230

החל מאוגוסט 2010

ארוחה אסייתית נפלאה בבית היפואי המקסים של מיקה, מלאה בצבעים, טעמים וניחוחות שלוקחים אותך למסע קסום לוייטנאם.

24/03/2018

כבר הייתי בהרבה ארוחות eatwith, והפעם הרוח לקחה אותי ליפו, אל מיקה, לארוחה וייטנאמית-אסייתית. מיקה היא בחורה מיוחדת. היא עורכת מגוון של ארוחות וסדנאות אוכל, והיא בכלל מורה. היא התחילה את דרכה הקולינארית בגיל שבע, אז היא ניסתה לבשל מלפפון (אל תנסו בבית), והו, כמה שהיא התקדמה מאז בדרכה הקולינארית במטבח.

אני מתה על יפו, ועל בתים וחצרות יפואיות, ומתישהו בתקופת התיכון אפילו חלמתי לגור בעצמי בבית ערבי יפואי עם קשתות ותקרות גבוהות. זה לא קרה, אבל בכל ביקור בבית יפואי החלום הישן הזה מתעורר לי לרגע ואחר-כך נרדם מחדש. אז תארו לכם כמה התרגשתי כשהדרך לבית של מיקה עברה בחצר יפואית שנראית כך:

01. אצל מיקה - חצר יפואית

וכשנכסתי לבית יפואי מקסים, שמיקה הצליחה לעצב בצורה מעוררת הערצה.

02. אצל מיקה - בית יפואי

מיד כשנכנסנו קיבלנו לשתות סנגריה יפואית

03. אצל מיקה - סנגריה יפואית

עברנו להתיישב סביב השולחן

04. אצל מיקה - השולחן

שמתי לב לגומחה המעניינת שבקיר

05. אצל מיקה - הגומחה שבקיר

והתחלנו ארוחה מדהימה של שמונה מנות צבעוניות ונפלאות.

מרק פו ויאטנמי עם הפתעות – אטריות אורז, זוקיני, אצות ופטריות.

06. אצל מיקה - מרק פו

לזה יכולנו להוסיף מכל הקישוטים שחיכו לנו על השולחן

07. אצל מיקה - הקישוטים על השולחן

כיסוני טפיוקה מושלמים מלאים בהפתעות, מדובר בדמפלינגס טבעוניים שהנביאים אוכלים פעמיים בחודש: בפול מון ובמולד הירח. הדמפלינגס הם מקמח טפיוקה, והם ממולאים בשעועית מש כתומה.

08. אצל מיקה - כיסוני טפיוקה

לחמניות באן במילוי משמח לחמניות באן דבות שמנות ורכות מלאות בדלעת, טופו ושקדים, וקיבלנו הנחיה להוסיף מהקישוטים על השולחן נבטים, ירוקים וחמאת בוטנים. ככה זה נראה פחות או יותר אחרי כל התוספות.

09. אצל מיקה - לחמניות באן

סלט אטריות זכוכית, אצות ומלפפונים עם שומשום

10. אצל מיקה - סלט אטריות זכוכית

ספרינג רול ממש כמו בוייטנאם. ככה נראית הצלחת שהגיעה אלינו לשולחן:

11. אצל מיקה - ספרינג רולס - צלחת המרכיבים

ואז מיקה הדגימה לנו מה צריך לעשות: לוקחים חסה, שמים עליה שליחטה של ממרח בוטנים, מוסיפים אבוקדו, אם מצליחים לתפוס אותו עם הצו’פס סטיקס, זה מאתגר, כי הוא מאוד חלקלק וחמקמק, בטטה, טופו מעושן וקולורבי. לזה מוסיפים מהקישוטים על השולחן נענע וחריף

12. אצל מיקה - ספרינג רולס - הנחיות

ו…ביס גדול, וואי, כמה שזה טעים

13. אצל מיקה - ספרינג רולס - ביס גדול

סלט פיצוחים ופפיה, המנה היחידה שפחות דיברה אלי. אהבתי את הפריכות המתפצפצת בפה, אבל פחות את הטעמים. אבל הייתי במיעוט.

14. אצל מיקה - סלט פיצוחים ופפיה

סלט אורז עם מליון טעמים אסייתיים שמתפוצצים בפה. הוא מגיע לשולחן מסודר כל-כך יפה, שממש כואב הלב להרוס את זה

15. אצל מיקה - סלט אורז עם מליון טעמים

אבל מיקה באה וערבבה את הכל לסלט הכי טעים בעולם. מאוד מזכיר את פוקי (ואם אתם לא יודעים מה זה פוקי, תחפשו ותטעמו. רק באבן גבירול יש כבר לפחות שניים שאני יודעת עליהם).

16. אצל מיקה - מיקה מערבבת את הסלט

וכדי למנוע בזבוז והשלכת מזון, מיקה ארזה למי שרצה שאריות של הסלט הנפלא הזה, וכך הארוחה הזו המשיכה ללוות אותי גם ביום שלמחרת.

סיימנו את הערב בקינוח של טפיוקה עם קוקוס ופקאן. זה היה נפלא. בינינו, כל דבר שתוסיפו לו פקאנים מסוכרים לא יכול להיות פחות מנהדר.

17. אצל מיקה - לקינוח טפיוקה

בין לבין מיקה מזגה לנו ערק שהיא מפיחה בו רוח חיים עם מלא טעמים מיוחדים – הראשון שטעמתי היה עם תפוחים וקינמון, השני עם צ’ילי חריף נפלא, והאחרון עם תאנים. ובדרך כלל אני בכלל לא אוהבת ערק…

היה ערב מושלם. מיקה היא המארחת המקסימה ביותר שאפשר לבקש, לא רק שהיא מכינה אוכל צבעוני, מיוחד וטעים, היא גם מתבלת אותו בסיפורים, הסברים והוראות הפעלה, ומי היה מאמין שכף רגלה עדין לא דרכה בוייטנאם.  היא עושה ארוחות נוספות: הודית-אנגלית (עם עינת מג’רשי), בוכרית, ים-תיכונית, וגם סדנאות. אין עליה.

מיקה
eatwith
אתר
פייסבוק
אינסטגרם

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה