הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 285

עוקבים: 230

החל מאוגוסט 2010

רובין פוד זו מסעדה מקסימה בחיפה עם אוכל מעולה ואג’נדה חשובה ביותר – מניעת בזבוז מזון.

23/03/2018

בזבוז מזון זו בעיה שהולכת ונהית יותר ויותר משמעותית בעולם בו אנחנו חיים. אם צפיתם בסרט המעולה Wasted! אתם יודעים על מה אני מדברת, ואם עוד לא יצא לכם לצפות ואתם פודיז כמוני, אתם חייבים להכיר גם את הצד השני של המטבע – מה קורה לכל האוכל שאנחנו לא אוכלים.

ביום שני האחרון, בצירוף מקרים מוזר, נפגשו שני הכובעים שלי. בבוקר, בכובע של מנהלת תובנות צרכנים בחברת מוצרי צריכה גדולה, נוכחתי בהרצאה מרתקת של Prof. Jonathan Deutsch מהמחלקה לאומנות קולינארית ומדעי המזון באוניברסיטת דרקסל בפילדלפיה, תחת הכותרת:

Food Waste – Culinary & Innovation, From Theory to Practice

יוזמי ההרצאה היו The Natural Step Israel.

בערב, בכובע של בלוגרית אוכל, נסעתי לחיפה לאכול במיזם הקולינארי של שי רילוברובין פוד. מי שקישרה אותי לשי היא נעמה סובול המדהימה, בלוגרית אוכל (תרבות אכילה) ואושייה קולינארית חיפאית. כל האוכל במסעדה מוכן מירקות, פירות ומוצרי גלם אחרים שהוצלו לפני השלכה מידי חקלאים, שווקים ומרכולים, ובכך נמנע בזבוז שווא.

רגע לפני שעוברת סופסוף לדבר על האוכל עצמו, קצת רקע: שי רילוב הוא בחור מקסים, שנראה בן 14 ומדבר כמו זקן השבט, והוא בן 24 בלבד. אפשר לשמוע אותו מדבר על האני מאמין שלו שעות בלי להסיר ממנו לרגע את המבט. בחור עם ניצוץ בעיניים שלא כבה לרגע. מיותר לציין שהתאהבתי בו מיד. הוא איש ההסברה של המיזם. לשי יש שני שותפים: קובי קרולה, השף שרוקח כל יום מחדש מנות מעולות בהשראת הבישולים של סבתא שלו, אבל מאלתר עם המצרכים שהוצלו באותו יום. חוץ מזה הוא גם מורה לג’ודו. ונועה קוזק, שעוזרת להניע את כל המכונה המשומנת הזו, והיא גם צלמת. הם התחילו לפני כשנתיים וחצי עם אירוע ניסיוני בחיפה, ומשם זה התגלגל כמו כדור שלג. הם הקימו עמותה, ועכשיו הם פותחים את המסעדה, מגוייסים בצוות מתנדבים מסורים ומקסימים. כדי שכל זה יקרה ויתפתח, הם כרגע בעיצומו של גיוס המונים דרך Headstart, ואתם מוזמנים לתמוך בהם וברעיון של הצלת מזון. נשארו רק עוד שבועיים, אז אל תבזבזו את הזמן.

ועכשיו לרגע לו חיכיתם בסבלנות ראויה לשבח – האוכל. המסעדה עוד לא נפתחה בעצם, אבל חוץ ממני, מנעמה ומשחר שילוח, בחורה מקסימה שגם קיבלה הזמנה מנעמה, היתה שם קבוצה גדולה מהמרכז לחקר הימים, שהגיעה עם אבא של שי (זה האיש המצביע מציד ימין) ועם כמה אורחים שלהם מארצות אחרות. לכבודם נכתב התפריט היומי באנגלית:

01. רובין פוד - המקום

נציץ בתפריט, ואחר-כך נתקרב לבופה, ונראה מה מחכה לנו בסירים.

02. רובין פוד - התפריט

לזנית קישואים

03. רובין פוד - לזניה

תבשיל מדהים של מנגולד ובטטה, שהעמסתי על הצלחת שלוש פעמים, כי לא יכולתי להפסיק להתרגש ממנו

04. רובין פוד - תבשיל מגולד ובטטה

מג’דרה

05. רובין פוד - מגדרה

תבשיל חצילים ועגבניות

06. רובין פוד - חצילים

פירה כתום

07. רובין פוד - פירה כתום

קליפות זוקיני כבושות. אני כבר אמרתי לא פעם שכבוש זה כובש, וזה מדהים כמה טעים יכול להיות משהו שאנחנו בדרך כלל זורקים.

08. רובין פוד - קליפות זוקיני כבושות

ובכלל הכל היה טעים, והחוויה היתה כייפית. היה שווה לנסוע לחיפה באמצע השבוע במיוחד בשביל זה, תאמינו לי.

09. רובין פוד - אנחנו

וכמה זה יעלה לכם אתם שואלים? כל סועד יכול לשלם כרצונו וכיכולתו. בינתיים, עד שאתם מגיעים לשם, שימו כמה שקלים בהדסטארט, כדי להבטיח שהמסעדה תיפתח.

Drexel Food Lab
פייסבוק
אינסטגרם

The Natural Step – Israel
פייסבוק
אינסטגרם

רובין פוד
פייסבוק
אינסטגרם
הדסטראט –  אני כבר תמכתי, ואתם?

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה