הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 297

עוקבים: 231

החל מאוגוסט 2010

סיור קסום של טעימות, ניחוחות וסיפורים שמתבלים את המאכלים, עם השף אוסמה דלאל ומדריכת סיורי האוכל נורית פורן.

16/02/2018

ממש השבוע לפני 3 שנים נסעתי לעכו, סיור קולינארי עצמאי שהוביל אחריו ביקורים נוספים במקום המרתק הזה. הביקור ההוא הסתיים בארוחה בלתי נשכחת במסעדת דלאל בבזאר הטורקי (ראו כאן). דלאל, אז בן 23 אבל נראה בן 14, סיפר לי על הסיורים שהוא עושה בעכו ובתרשיחא עם נורית פורן, והוא אמר לי שאני חייבת לבוא לאחד. קצת אחרי זה הוא סגר את דלאל בעכו ופתח את מאייאר בתל-אביב, שבינתיים גם היא נסגרה. שלוש שנים לאחר מכן, באותו שבוע בדיוק, הצלחתי סופסוף להגשים את החלום ולהצטרף לסיור המופלא הזה של דלאל ונורית.

את הסיור פתחנו עם לגימה מליקר ליצ’י. דרך מצויינת לקרב לבבות, או לפחות לחמם אותם.

ארוחת בוקר – חומוס אל עבד אבו חמיד

אחרי שנורית ודלאל סיפרו קצת על עצמם, כבר היינו רעבים מספיק בשביל להתחיל לאכול קצת. פתחנו בארוחת בוקר עכואית אצל ארין. דלאל הסביר לנו שחומוס בשביל העכואים הוא לא המשחה הזו שהתחילו לאכול רק בשנות ה-70 לדבריו, אלא הגרגירים עצמם, שאפשר לעשות איתם מגוון רב של מאכלים ותבשילים. ארין הגישה לנו את התבשילים הבאים: גרגרי חומוס ובהרט, תבשיל חובזה, תבשיל פול ירוק, סערה, מסבחה וטרידי (להבדיל מ-3D, שזה משהו לגמרי אחר), תבשיל נפלא של יוגורט וחומוס, שהוגש לראשונה על שולחנו של אברהם אבינו.

01. עכו - חומוס אל עבד אבו חמיד - ארוחת בוקר

אחרי שטרפנו בהנאה את האוכל, ארין סיפרה לנו את הסיפור המרתק שלה. היא למעשה גדלה במקום הזה, שם היתה חנות המזכרות של אמא שלה, בסמוך למסעדה של אבא שלה. כילדה, היא היתה מוקסמת לראות את אביה מבשל, אבל לא הסכימה לתת את ידה במטבח. היא בחרה להמשיך את דרכה בעשייה חברתית, תוך השלמת תואר ראשון ושני. אבל לימים, כשכבר הרגישה מרוקנת מאנרגיות ונתינה, ובדמי ימיו של אביה, היא פתחה מסעדה על חורבות חנות המזכרות, ונתנה למקום את שמו של אביה.

02. עכו - חומוס אל עבד אבו חמיד - ארין

המאפייה של בועדנן

בתחנה השנייה שלנו נכנסנו לראות תנור עצים בן 400 שנה, שבעבר שימש את כל תושבי הסביבה, שהיו מגיעים לבשל שם את התבשילים שלהם.

לא סוגרת ת'פה ©

שם טעמנו שני סוגים של פיתה, האחת עם זעתר, סומק ושומשום והשנייה עם פלפל צ’ומה.

04. עכו - מאפיית בועדנן - פיתה זעתר ופיתה פלפל צומה

הבית של פטמה

בתפנית מפתיעה בסיור, נכנסנו פתאום לבית פרטי, שם חיכתה לנו פטמה. היא לקחה אותנו אל החצר הצבעונית שלה.

05. עכו - הבית של פטמה - החצר

ושם היא התחילה לפרוס על השולחן שורה של מאכלים נפלאים.

גולת הכותרת היתה תבשיל עלי גפן. המנה הזו מלווה בטקס שלם שבו פטמה הפכה מולנו את הסיר.

06. עכו - הבית של פטמה - פטמה הופכת עלי גפן

אבל אז גילינו שזה בעצם לא רק עלי גפן! הם בושלו ב-עבור אבו ליה – השומן בישבן של הטלה, ממש מסביב לבסיס הזנב. מרגע שהמנה נגלתה ועד שהצלחת התרוקנה, לא יכולנו להפסיק לנשנש אצבעות דקיקות ונמסות בפה של עלי גפן נהדרים, ולמצוץ בצקצוק עוד שומן של תחת של טלה. אוי, כמה שזה היה נפלא.

07. עכו - הבית של פטמה - לא רק עלי גפן

היה שם גם שולבטו, שזה מאכל מלבנון שהיה נהוג לאכול בימי רביעי, היום בו היו מנקים את הבית. זהו תבשיל של בורגול עם בצל, גזר, חצילים ושום.

08. עכו - הבית של פטמה - שולבטו

עוד על השולחן היו גם פטאייר, בצק עם עלים ירוקים (במקרה שלנו תרד בר) וקובה. התפוצצנו לגמרי.

09. עכו - הבית של פטמה- וגם פטאייר וקובה

בית תבלינים של משפחת כורדי

המשכנו לחנות תבלינים שבתוכנית הסיור נקראת “מערת עלי באבא של התבלינים“. אני, באותו ביקור השבוע לפני שלוש שנים כיניתי אותה “חנות של כשפים” (כאן). בתמונה אתם יכולים לראות את דלאל מסביר לנו על החנות.

10. עכו - בית התבלינים של משפחת כורדי - דלאל ותבלינים

הבעלים של החנות הוא בעלה של אירן מארוחת הבוקר, מקסים לא פחות ממנה, והוא פתח לנו עוד ועוד קופסאות תבלינים, כדי שנריח את התבלינים המדהימים שהוא טוחן ומערבב בעצמו. אחרי שהתמסטלנו מהתבלינים גם שתינו קפה נהדר שנטחן במקום. בין ההרחות דלאל הראה לנו איך נראה הצמח של תבלין הסומק.

11. עכו - בית התבלינים של משפחת כורדי - סומק

חומוס פול שמסיה

חצינו לחנות ממול, שם למדנו את הדרך הנכונה לגרוף חומוס עם פיתה (אני לא יכולה לגלות לכם, תצטרכו לבוא לסיור כדי לגלות, אני רק יכולה להבטיח לכם שזה לא בדוך ולא בסיבוב, למקרה שתמהתם), ושם גם למדנו איך הכי נכון לאכול כדור פלפל – ברבע פיתה, עם חריף, לימון כבוש וטחינה מלמעלה.

12. עכו - חומוס שמסיה - חומוס פלאפל ומה שמסביב

ואגב, רק שתדעו, זה לא פלאפל (או פלאל), זה כדורי זהב

13. עכו - חומוס שמסיה - כדורי זהב

ממתקי קשאש

התקדמנו לחנות הממתקים של משפחת קשאש, שמכינים את הממתקים בחדר האחורי של המקום. לצערי כשהגענו הם בדיוק היו בהפסקה מהמלאכה. קיבלנו הסבר על איטריות קדאיף וג’יבנה עכאווי, שזו הגבינה העכואית, הגבינה המלוחה שבעכו היתה עוברת את ההמתקה. טעמנו כנאפה נאבלסייה, כלומר של שכם, שזו הכנאפה מימין, שלא צבעו אותה בצבע מאכל כתום.

14. עכו - ממתקי קאשק - כנאפה נבלסייה

עוד נשנשנו נמורה, בצקניות משולשות ממולאות במלבי קר.

15. עכו - ממתקי קאשק - נמורה

חנות דגים

כבר היינו בטוחים שאם הגענו לקינוח, אז אנחנו בטח קרובים לסופו של הסיור, אבל מצאנו את עצמנו עוצרים מול חנות דגים. לקח לנו לא מעט זמן להתרגל לריח, אבל זה היה כדאי. לנגד עיניינו נפתח דג פלמידה טרי, שהיה אדום ועסיסי ונראה כמו בשר בקר טרי.

16. עכו - חנות דגים - פותחים דג

אל הדג נוספו אפרסמון, לימון, פלפל צ’ילי, כוסברה ושמן זית.

17. עכו - חנות דגים - בדרך לסביצה

והדג השלם הפך לנגד עינינו לסביצ’ה נהדרת.

18. עכו - חנות דגים - סביצה

מכולת של פעם

מה זה מכולת של פעם? מקום שיש בו הכל, וכל דבר שחסר בבית, אמא היתה שולחת את הילדים שלה לקנות משם.

19. עכו - מכולת של פעם - מצרכים

אנחנו טעמנו שם חלבה קצח.

20. עכו - מכולת של פעם - חלבה קצח

הממתקים של עלי

הסיור הסתיים במתיקות נפלאה בממתקים של עלי, שם טעמנו חלבה עם קינמון, שנמסה לנו בפה וערפלה את חושינו. שם גם נפרדנו בעצב, והתגלגלנו חזרה לאוטו.

21. עכו - הממתקים של עלי

הסיור נמשך ארבע שעות והוא היה פשוט נפלא. דלאל מפליא בסיפורים העכואיים שלו, וכל דבר שטעמנו היה פשוט נהדר.

העולם על פי נורית
052-8283022
[email protected]
פייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה