הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 285

עוקבים: 230

החל מאוגוסט 2010

הבראנץ’ הכי מטורף בעיר נמצא באחד מברי הקוקטילים המדוברים ביותר – הבל-בוי. זה לא דומה לשום דבר שהכרתם, זה פסיכי וגימיקי, אבל זו חוויה מיוחדת שעושה שמח בלב.

10/02/2018

אחרי שלקחו לנו את בראנץ’ השיכורים החביב עלינו כשהסרווסריה נסגרה, נאלצנו לחפש אלטרנטיבות. הבראנץ’ של הקוקטיל-בר בל-בוי נשמע מסקרן, ולמרות שהיה ברור שמדובר בגימיק, לא יכולנו להתאפק. הגענו בשעת צהרים מאוחרת, בחוץ השמש בשיא תפארתה, אבל מרגע שמארחת עם זר פרחים על הראש הציצה מהדלת ומשכה אותנו פנימה, עברנו למימד אחר, באפלה צבעונית מטורללת ומוזיקה קברטית.

01. בל-בוי - המקום

מתחילים בבחירת המשקאות. הלכנו על הקוקטיילים האלכוהולים, כי בכל זאת זה הרי בר קוקטיילים. הפייה לקחה פונץ’ בוקר, ואני לקחתי לי עייריש קופי, שנהגה על-ידי המלצר במבטא תימני. את הצד התימני של הקפה מספקים קפה פילטר חם עם חווייג’ והל, ועל הצד האירי שלו אחראים הויסקי שמצוי בו בנדיבות והשמנת הקרה ממעל. ואוי, כמה שזה טעים.

02. בל-בוי - קוקטיילים

הכובען המטורף, סליחה, המלצר, חזר ושאל אותנו מה שלומנו, ובגלל שעת הצהרים המאוחרת ענינו לו את התשובה המתבקשת: אנחנו רעבות.

03. בל-בוי - הכובען המטורף

על השולחן כבר חיכו לנו מבעוד מועד קערות מרק קטנטנות, אליהן המלצר מזג לנו מרק וישיסואז עם תפוחי אדמה וכרישה, ולידן הוא שם לנו קופסת קורנפלקס קטנה, פרייבט לייבל של המקום, עם קורנפלקס מלוח וחמוציות. למותג הם קראו Cereal Killer, כמו בית קפה דגני הבוקר שנקרה בדרכי בלונדון. את הדגנים בזקנו למרק ואכלנו הכל ביחד. נכון, זה גימיק, ונכון, למרק אין שום זכות קיום בפני עצמו, אבל מה אני אגיד לכם, הכל ביחד דווקא די טעים, באופן ממש מפתיע.

04. בל-בוי - קורנפלקס

רק תזהרו שלא לאכול יותר מדי, שימו לב לטבלת הערכים התזונתיים המופלצים, ובעיקר כדאי שתשאירו מקום למנות הבאות, כי זו ממש רק ההתחלה.

05. בל-בוי - ערכים תזונתיים

בזמן שזללנו, הסתובבו במקום זוג הורים טריים עם עגלת תינוק והשוויצו בעוללם. אבל רגע, לא, זה הכובען המטורף ונערת הפרחים, ובעגלתם אויסטרים בקרח ואלכוהול חריף.

06. בל-בוי - ההורים המאושרים

ואז קיבלנו שורה של פתיחים חמודים שהונחו על “העציץ” שחיכה להם על השולחן מתחילת הארוחה. מלמעלה למטה: קונפי טונה בהדרים וחרדל, סלט ביצים עם איולי כמהין לבנות, גרבדלקס סלמון, גבינת שמנת מתובלת עשבים וזרעי עגבניות, סלט תפוחי אדמה עם קורנישונים, צלפים ופטה, וגם שתי כיפות שנראות כמו שוקולד לבן, אבל הן למעשה פטה כבד. לצד כל אלו, משופדות על מקל ארבע לחמניות – שתי לחמניות בריוש, בייגל אחד ולחמניית שיפון אחת, וכן, גם חמאה, אבל היא היתה מיותרת. מה שבטוח, אחרי כל זה כבר לא היינו רעבות.

07. בל-בוי - הפתיחים

אבל עכשיו הגיע תורן של העיקריות. ביקשנו שיגיעו בנפרד, כדי שנוכל לחלוק אותן. התחלנו עם Norwegian Hash – האש בראון, שמנת חמוצה, סלמון מעושן, קונפיטורת פלפלים וקוויאר וורסטרשייר. זה לגמרי נראה כמו בייגל עם סלמון, רק כשבתפקיד הבייגל נמצא ההאש בראון, לביבת תפוחי אדמה בטיגון עמוק. קונפיטורת הפלפלים המתקתקה מאוד מוסיפה טוויסט נחמד למנה, ולעומת זאת הקוויאר המלאכותי שעשוי מעגבניות היה ממש מיותר. תעשו לעצמכם טובה ותאכלו בידיים. זה מאוד מסי, אבל ככה זה הכי טעים. ברגע שעברנו לסכין ומזלג יצא העוקץ מהמנה. מה שכן, היא מאוד כבדה בגלל הטיגון העמוק.

08. בל-בוי - האש נורבגי

זהו, היינו מפוצצות, ועוד חיכו לנו הביצים של בני: Bennie’s Eggs – ביצים עלומות, בטן חזיר בזיגוג בייקון, בריוש צרוב בחמאה ורוטב הולנדייז קלאסי. מניסיון, בטן חזיר זה לא משהו לאכול כשכבר לא נשאר מקום, אבל להפתעתי זו היתה מנה הרבה יותר קלילה, ובלעתי אותה כאילו כלום. יאמי.

09. בל-בוי - הביצים של בני

כל העונג הזה עלה לנו 120 שקלים לאדם, מחיר שאולי נשמע גבוה לבראנץ’, אבל בינינו, היינו משאירים סכומים יותר גבוהים מזה בבראנץ’ שיכורים, וסך הכל היתה תמורה מלאה, בכמויות, באיכויות, ובעיקר בחוויה. אבל… וכאן אבל גדול, זו לגמרי חוויה חד פעמית. אז אני כנראה לא אחזור עליה, אבל אם אתם עוד לא הייתם, ממליצה לכם בחום.

בל-בוי
מלון בדיצ’בסקי
ברדיצ’בסקי 14
תל אביב
03-728-9213
פייסבוק
אינסטגרם

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה