הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 275

עוקבים: 227

החל מאוגוסט 2010

בלילות הקיץ החמים יוצאים מהעיר, קופצים למושב ונהנים מארוחת שף נפלאה ומדוייקת באוירה קסומה

05/08/2017

אוגוסט. כבר ממש לא נעים להסתובב בחוץ, גם לא בערב. או לפחות ככה זה מרגיש כשמסתובבים בתל-אביב. אבל במושב גינתון, בינות לעצים ורהיטי הוינטג’, נראה כי עוברים ליקום מקביל, עם רוח נעימה ובלי לחות, שקט ושלווה אינסופיים, ושני שפים מקסימים שמאכילים ומשקים אותנו, יוגב ירוס ואייל סניור. מזה כשנה הם מנהלים בחצר בית משפחת סניור אירועים וארוחות קונספט. אנחנו הגענו לארוחת הקונספט “טעימות קיץ“.

להתאוששות מהנסיעה התחלנו עם קוקטייל מרענן ונפלא: “קומפוט” פרות קיץ וזוטה לבנה מהחצר. בתמונה אפשר לקבל טעימה קטנה מהחצר, ושוונץ מפינת הישיבה המתוקה עם כיסאות בית הכנסת.

01. מטבחצר - קומפוט

אחרי ההתכנסות, נכנסנו לחדר מקסים והתיישבנו לאכול.

02. מטבחצר - החדר

פתחנו בהתחלות, שכללו את הלחמים של עידו – לחמי מחמצת עבודת ידו של האופה מגינתון. אנחנו עוד הספקנו לראות את עידו מגיע מלווה בבנו המתוק להביא את הלחם, שמיד יצא מהשקיות כדי לנשום. בתמונה הלחם נושם לצד אייל סניור.

03. מטבחצר - אייל סניור

וככה הלחמים נראו כשהגיעו אל השולחן. נפלאים אחד אחד.

04. מטבחצר - לחם

לצד הלחם הונחו שלושה פתיחים. לפי התפריט באתר: פסטו אורוגולה, משאוושה, ציזיקי ריג’לה, חריף. לא חותמת על זה שזה בדיוק מה שהוגש לנו. בכל אופן, מהפלפלים החריפים לא העזתי לטעום, הסתפקתי במבטי הבהלה של האמיצים שטעמו.

05. מטבחצר - התחלות

המנה הראשונה שלנו היתה סשימי אינטיאס מגולגל בסרטי זוקיני, ברוטב יוגורט ולוביה. זה היה וואו.

06. מטבחצר - סשימי אינטיאס

יש לומר שנחנו הרבה בין מנה למנה, ולאחר המתנה ארוכה הגיעו מעטפות פסטה ממולאות בדלעת בציר עוף ואבקת זרעי אניס. המעטפות הן למעשה רביולי מבצק חלבונים וקמח קשה. הרביולי הזה פשוט נמס לנו בפה. ומעל לכל זה שכב ג’מבו שרימפ שמנמן ועסיסי, שדרש קצת עבודת קילוף, אבל זה היה לגמרי שווה את זה.

07. מטבחצר - מעטפות פסטה

בינתיים, בין לבין, כוסות היין שלנו התמלאו והתרוקנו כיאה למשתה אמיתי. שתינו את היין הנהדר פרימיטיבו, ובכל פעם שהתרוקנה הכוס היא מיד מולאה מחדש.

המנה העיקרית האחרונה היתה חזה ברווז משק לוין מעושן במחבת ברזל בקארי בוטנים, תרד תורכי, וסירופ דובדנים אמרנה, על מצע של ניוקי תפוחי אדמה אווריריים. זה היה פשוט נפלא. וכנראה שבשלב הזה היין כבר עלה לי לראש, כי אני לא זוכרת הרבה פרטים, מלבד התענגות אינסופית על המנה, ושהשארתי את הצלחת לגמרי ריקה.

08. מטבחצר - חזה ברווז

יצאנו החוצה לשאוף קצת אויר, וזכינו לראות את יוגב ירוס מכין לנו את מנת הביניים שבין העיקריות לקינוח: גבינת טלג’יו שרופה כמו ברולה. הוא לקח גוש ענק של גבינת בקר בשלה מאוד, ופרס אותה. על כל פרוסה הוא פיזר בנדיבות סוכר, ואז הבעיר אותו לקרמול עדין.

09. מטבחצר - יוגב ירוס

את פרוסות הגבינה המקורמלות הוא הניח על פרוסות תאנים טריות, ובזק מעל הכל בלסמי מצומצם. עוד לפני שהספקתי לצלם, התנפלנו כולנו על היצירה המושלמת הזו וזללנו בתאווה. אוי, כמה שזה היה טעים.

10. מטבחצר - ברולה גבינה

חזרנו לשלוחן לקינוח, פנקוטה יוגורט, דבש וזעפרן במרק מלון. אני אמנם לא אוהבת מלון, אבל זה היה מרענן וטעים.

11. מטבחצר - פנקוטה יוגורט

חייבת להודות שמעט הופתעתי, כי יחסית לארוחות “בית” שהתרגלתי אליהן, לא מוגש פה הרבה אוכל, אבל מצד שני, זה היה מדויק, בדיוק במידה הנכונה, לא יצאתי בתחושה המוכרת שאכלתי יותר מדי, והארוחה היתה מעולה, באוירה קסומה. העלות לאדם היא 290 ₪, ועם תוספת שירות זה יצא 333.

היפה במטבחצר זה שבכל פעם יש ארוחת קונפסט אחרת, וקהל אחר, ולכן מסקרן לחזור.

מטבחצר
דרך הזית 29
מושב גינתון
0544579200
אתר הבית
פייסבוק
אינסטגרם

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה