הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מאוגוסט 2010

ביקור יוצא דופן במסעדה והמעדנייה המיוחדת “לוקנטה” של שלמה עזרן ממאסטר שף, ועל הביקור יספרו הפעם משתתפי הניצוץ “לא סוגרת ת’פה”, תלמידי ביה”ס “עתידים” בחולון. ניצוצות – להתלהב לדעת.

05/12/2015

הכל התחיל כשגוייסתי יום אחד להתנדב בעמותת ניצוצות. “בואי תדברי על הניצוץ שלך”, אמרו לי, דברי על מה שאת הכי אוהבת לעשות. ואני, הרי, לא סוגרת ת’פה, ואם נותנים לי במה לדבר על משהו, שאני אסרב? אז מה זה בכלל עמותת ניצוצות? פה אני מעדיפה דווקא לתת לאתר שלהם לדבר, הנה:

01. ניצוצות

ישבתי לתכנן את הניצוץ שלי, וזה מה שיצא:

02. ניצוץ לא סוגרת תפה

את הניצוץ הראשון העברתי בבית ספר שז”ר בכפר-סבא, בסוף שנת הלימודים הקודמת, תלמידי כיתות ח’. הפנטזיה שלי היתה לפרסם פוסט שתפור מתמונות וחוויות של משתתפי הניצוץ מהסיור שעשיתי להם בשוק הכרמל. אבל הביישנות של המשתתפים ניצחה, והפנטזיה שלי לא מומשה.

השנה בחרתי לנצנץ מעט קרוב יותר הביתה, ולעשות זאת עם תלמידים יותר בוגרים, וכך הגעתי לביה”ס עתידים שבחולון, העיר שבה גדלתי. קיבלתי קבוצה של עשרה תלמידים מקסימים מכיתות ט’ ו-יא’. אחרי שני מפגשים שהתקיימו בכיתה, בהם ניסיתי לעשות להם תיאבון לכתוב ולצלם אוכל, הגיעה העת למפגש השלישי – ניצוץ בשטח – מפגש חוויתי מחוץ לכותלי בית הספר. אבל התוכנית לעשות סיור בשוק הכרמל ירדה מהפרק בשל המצב הביטחוני, ונאלצנו למצוא חלופה שעדיין הולמת את רוח הבלוג שלי, ואם לא שוק, אז זו חייבת להיות מסעדה. כאן אנשי עמותת ניצוצות יצאו לעזרי, וחיברו ביני לבין שלמה עזרן. שלמה העביר מספר מחזורים של ניצוצות בעצמו, על הקשר בין בישול לאומנות, הגיע למקום רביעי במאסטר שף, ולפני 40 יום פתח מסעדה חדשה – לוקנטה – בשכונת כוכב הצפון בצפון תל-אביב.

שלמה היה מקסים, והסכים לארח את הניצוץ שלי אצלו במסעדה, וכל זה בעת שהמסעדה מלאה בסועדי ארוחת בוקר של שישי ולקוחות שבאו לקנות אוכל הביתה לשבת. כשהתלמידים הגיעו אל המסעדה, בניגוד למה שהם רגילים מבית הספר, לא רק שהם לא נתבקשו לכבות את הטלפונים ולהשאיר אותם בתיקים, הם קיבלו הוראה לשלוף את הטלפונים ולהתחיל לצלם. ואני מצידי התעלמתי כשהם קראו לי “המורה”.

ועכשיו, אחרי שכהרגלי לא סגרתי ת’פה, הגיע זמני לשתוק קצת, ולהעביר את השרביט למשתתפי הניצוץ. הם בחרו תמונות וכתבו על ההתרשמות שלהם מהמקום, והחוויה האישית שהם עברו. בהתחלה הם עוד קצת התביישו, וכתבו בתמציתיות אופיינית לבני גילם, אבל עם הזמן הם נכנסו לראש של בלוגר אוכל, ויצאו להם טקסטים מקסימים.

מאי אליהו (בת)

מסעדה שיש בה סנדוויצ’ים…

03. מאי

דניאל נזרנקו (בן)

מסעדה מדהימה עם אווירה כפרית

04. דניאל

עמית ברוך (בת)

המבחר והשפע… היה טעים!

05. עמית

06. עמית

אשוט אלויאן (בן)

מסעדה שהיא מסודרת

07. אשוט

דניאל נזרנקו (בן)

מתכוננים לחנוכה!

08. דניאל

מאי אליהו (בת)

שלמה עזרן מארח אותנו אצלו במטבח של המסעדה, ומראה לנו עוף “מגוהץ”, שלקוחות יכולים לקנות הביתה לשבת

09. מאי

שירז רפאלי (בת)

ביקרנו במסעדת לוקנטה, מסעדה יפה וטעימה, הסנדוויצים היו ממש צבעוניים, ונראה לפי העין שממש כדאי לטעום מהם. יש מבחר סנדוויצים בכל הטעמים.

10. שירז

דניאל נזרנקו (בן)

אוכל מוכן לשישי במסעדת “לוקנטה”

11. דניאל

מעיין מגימי (בת)

מסעדת לוקנטה, עם כמות כזאת של סנדוויצ’ים באמת אי אפשר לסגור את הפה.  היה טעים!!

12. מעיין

קרין דנליאן (בת)

שלמה עזרן, בעל המסעדה, אדם מקסים, נהניתי מכל רגע.

הריחות, האווירה, הסדר, העיצוב ובמיוחד האוכל. הכל היה מדהים.

13. קרין

14. קרין

דניאל נזרנקו (בן)

“לוקנטה” – מסעדה נחמדה בתל אביב, שהוקמה בידי אדם חרוץ ועובד קשה בשם שלמה עזרן, והדבר היחיד שמעניין אותו הוא שביעות רצונם של הלקוחות האוכלים במסעדה שלו. פשוט מדהים!

עמית ברוך (בת)

ממש נהניתי. שלמה הסביר לנו קצת על העבודה והחיים “אני מאמין בשתי ידיים ועבודה קשה”, והסביר קצת על שם המסעדה ואיך הדברים עובדים. אחר כך נכנסו למטבח לראות מה קורה בפנים. יצאנו ואכלנו סנדוויץ’ חביתה מעולה. אמרנו שלום וחזרנו הביתה☺

אשוט אלויאן (בן)

היה ממש כיף

דניאל נזרנקו (בן)

“טרי טרי”

15. דניאל

קרין דנליאן (בת)

16. קרין

17. קרין

18. קרין

19. קרין

דניאל נזרנקו (בן)

מסעדה יוצאת דופן בשכונה

20. דניאל

21. דניאל

אשוט אלויאן (בן)

היה ממש כיף, אני מאוד נהניתי מרוב שפע האוכל. מסעדה מסודרת, נקייה, אסתטית, מלצרים נחמדים.

בעל המקום בשם שלמה עזרן הוא איש מאוד נחמד, והוא הסביר לנו קצת על החיים ומה הוא עבר כדי להגיע למקומו במסעדה המדהימה הזאת.

מעיין מגימי (בת)

במסעדת לוקנטה בתל אביב, הכרתי את שלמה עזרן בעל המסעדה. שם ראיתי מגוון של סנדוויצ’ים, ומלא מאפים שאפשר לפתוח איתם את הבוקר בכיף!! בסוף יצא לי לאכול סנדוויץ’ חביתה ממש ממש טעים!! מאוד נהניתי להכיר את שלמה עזרן ואת המסעדה והאווירה שהייתה בה.

ולסיום – תמונה קבוצתית של כולנו. יכולים להמר מי מביניהם הוא בלוגר האוכל הבא?

22. תמונה קבוצתית

לוקנטה
בוני העיר 9, כוכב הצפון
תל אביב
03-5176616
פייסבוק

עמותת ניצוצות
אתר הבית
פייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה