הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 313

החל מאוגוסט 2010

תפאורה מפוארת, מנות מתוחכמות והרבה באזז סביב האחות הקטנה הטרייה של מסה. אז גם אני הייתי חייבת לבדוק.

12/07/2015

קוואטרו היא האחות החדשה והאיטלקית של מסה, שגרה בדירה החדשה למעלה. פעם היה שם מקום של אירועים, אפילו יצא לי להיות שם בברית ובחתונה. המקום רק נפתח, וכבר הספקתי לקרוא עליו קצת פה ושם, ובאתי מלאת ציפיות. המקום נראה ומרגיש, איך לומר, קצת נובורישי. עיצוב מאוד מקושקש וצעקני.

01. קוואנטרו - המקום

אבל כל מי שאמרתי לו את זה, מיד אמר: “נו, אבל מה את רוצה, גם מסה נובורושי”. ובכל זאת, מסה יותר שקט, מעודן ומתוחכם בעיני. ככה בכל אופן כתבתי על מסה לפני 8 שנים:

הכניסה למסה בפעם הראשונה עוצרת נשימה. למרות שבחוץ עוד היה אור, בפנים היה time zone אחר. זה הרגיש לי שונה מכל מה שהכרתי.

הארוחה נפתחה כאשר הונחו על השולחן פרוסות לחם בשק מעוצב ולצידו שמן זית עם בלסמי מצומצם היטב, רסק עגבניות, שום נפלא וזיתים.

02. קוואנטרו - לחם

התפריט, כיאה לתפריט איטלקי, מחולק לראשונות (אנטיפסטי), ביניים (פסטות) ועיקריות (בשר, דגים ופירות ים). אנחנו ויתרנו מראש על המנות העיקריות, כי רצינו לאכול כמה שיותר מנות, והיה לנו ברור שלא ישאר לנו מקום למנות גדולות ממש. אבל, כפי שהסתבר לנו בהמשך, המנות היו הרבה יותר קטנות ממש שציפינו, ובוודאי ביחס למחירן.

התחלנו עם שתי מנות ראשונות, שתיהן נבחרו מתוך פיתוי שמבוסס על איזשהו זיכרון קודם ממקום אחר.

הפיתוי הראשון היה קפרזה בורטה – בורטה, עגבניות מגי, שמן זית וקוויאר בלסמי (58 ₪). בורטה היא גבינה נפלאה, עם דפנות צמיגיות של מוצרלה ופנים קרמי ניגר. המפגש הראשון שלי עם קפרזה בורטה היה אצל יונתן בורוביץ’ בקפה 48 ז”ל. ולאחר מכן, בכל פעם שחזרתי לשם, הזמנתי את המנה הזו שוב ושוב. הבורטה אצל יונתן היתה חמה, והטעם של הנוזל החם הניגר לאחר שפוצעים את השק היה משכר. לאחר תיאור כזה, אפשר להבין את גודל האכזבה כשגיליתי שהבורטה של קוואטרו מוגשת קרה. ולא קרה בטמפרטורת החדר, קרה מקרר. זה לא שזה לא היה טעים, אבל זה החוויר ליד הבורטה המרגשת של יונתן.

03. קוואנטרו - קפרזה בורטה

הפיתוי השני היה מקיאטו כבד אווז – קרם כבד אווז, רוטב אספרסו, קרמבל תבלינים ומסקרפונה חרוכה (68 ₪), שהוא הבן דוד של כבד אווז “ולרונה” לימון מוגש עם שוט של “שוקולד חצוף”, אחת ממנות הדגל של האחות הגדולה מסה. וזה מה שכתבתי על המנה הזו ב-2007:

היה אלוהיראשית טעמתי מכבד האווז, ואחריו, למרות שהכל היה טעים, כבר שום דבר לא השתווה לרמתו... מנה אגדית.

אז המקיאטו כבד אווז לא מגיע לקרסוליו של הכבד אווז ולרונה, אפילו שאני אישית הרבה יותר טיפוס של קפה מאשר של שוקולד. כבד האווז לבדו היה די טפל, ולא יכל לעמוד בפני עצמו ללא התמיכה של האספרסו, ורק כשערמנו הכל ביחד על הבריוש שהצטרף למנה, זה נהיה מעניין.

04. קוואנטרו - מקיאטו כבד אווז

הרגשנו שמיצינו את הפרק הזה של התפריט, ועברנו למנות ביניים, שם באופן כללי רצינו לדגום את הכל. התחלנו עם רביולי שרימפס – קרם סרטנים כחולים, קציפת טונקה (62 ₪). האכזבה הגדולה ביותר שנרשמה לגבי המנה הזו היא מהגודל שלה. שלושה רביולי (לחלק בין שני אנשים) ומעליהם שרימפס אחד (גם הוא לחלוקה בין אותם שני אנשים). זה היה טעים, אבל לא מרגש יתר על המידה.

05. קוואנטרו - רביולי שרימפס

המלצרית כל-כך המליצה, גם שהתלבטנו בין ארבע מנות שונות, אז לקחנו טורטליני כמהין – דוקסל פטריות, גבינת פרופוזולה, גרירת לימון (58 ₪). שוב שלוש יחידות לשני אנשים. לא הכמהין ולא גרירת הלימון הורגשו במנה, ומהצד השני, רוטב גבינת הפרופוזולה הפך את המנה הקטנה הזו למאוד מאוד כבדה. כבר לא היינו משוכנעים כמה מקום נשאר לנו, למרות שלא הספקנו בינתיים לאכול כל כך הרבה.

06. קוואנטרו - טורטליני כמהין

התקדמנו לניוקי תירס – קרם ריחן, אספרגוס, ארטישוק צלוי ועגבניות לחות (52 ₪). מנה נחמדה, גם ממנה לא נפלתי.

07. קוואנטרו - ניוקי תירס

בשלב הזה כבר ידעתי שאני לא מסוגלת לקחת עוד מנה מלבד קינוח, ואז גם ניגשו אלינו להתריע כי נשאר לנו בדיוק זמן לקינוח, כי אנחנו כבר אוטוטו צריכים לפנות את השולחן. לקחנו את הגינה – קרם פיסטוק, מוס שוקולד, “סלעים” של קרמל, גלידת פיסטוק, מאפה קרם שקדים (54 ₪). ההגשה מהממת, ורק כשרואים את המנה מבינים למה היא נקראת “הגינה”, כי יש בה אדמה וסלעים וצמחייה ירוקה ופרחים סגולים ואפילו פטריות אדומות, כמו באגדות. וכמה שזה יפה, ככה זה גם טעים. וכן, זה קצת כבד, כמו שהמלצרית הזהירה, אבל בכל זאת היה שווה את הכל, ומזלנו שלא לקחנו לפני זה עוד מנת פסטה.

08. קוואנטרו - הגינה

קוואטרו
הארבעה 21
תל אביב
03-9191555

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה