הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 307

החל מאוגוסט 2010

מסע טעימות של מאכלים סינים, אתיופיים, הודים, סודנים ופיליפיניים, בתחנה המרכזית הישנה.

24/04/2015

הפעם הלכתי על סיור מודרך: “סיור טעימות מחתרתי בין מטבחי העובדים הזרים” בהדרכת רוני לדרמן, אליו הגעתי דרך פורטל Funzing. הסיור, שארך כשלוש שעות, היה למיטיבי לסת ולא למיטיבי לכת, והתמקד באזור מאוד מצומצם סביב רחוב נווה שאנן בתל-אביב, אותו רחוב שהיה פעם רחוב הנעליים של התחנה המרכזית הישנה. עכשיו הוא רחוב של מסעדות ומספרות, כפי שכבר כתבתי פה. אז הדקו חגורות, ונצא למסע בסין, אתיופיה, הודו, סודן והפיליפינים.

סין

את הסיור שלנו התחלנו בסופרמרקט אסייתי – דרגון Dragon. בעלי הסופרמרקט הזה הם למעשה יבואני מזון מסין, ואפשר למצוא שם דברים שלא תמצאו במקומות אחרים. אנחנו טעמנו שם חטיפים: קוקוס ואצות. כן, אצות. ככה זה נראה ארוז:

01. מאכלי העובדים הזרים - סין - דרגון

וככה זה נראה רגע לפני שאוכלים

02. מאכלי העובדים הזרים - סין - דרגון

אני לא מתה על קוקוס, אבל קצת קשה להפסיק לאכול מרגע שמתחילים, ולניירות הירוקים האלו של האצות בכלל התמכרתי. זה מלוח ומתפצפץ בפה. יאמי.

כדי לשטוף את הגרון פתחו לנו גם בקבוק של שיכר שזיפים, שהיה מתוק להחריד.

דרגון Dragon
ראש פינה 6
תל אביב

אתיופיה

מול דרגון נמצא בית כנסת.

03. מאכלי העובדים הזרים - אתיופיה - אסף

תיקון. היה שם פעם בית כנסת. אחר כך זה הפך למקום בילוי של אריתראים. היום זה המקום של אסף, וזה בית קפה אתיופי. אם להאמין למילה הכתובה, תוכלו למצוא שם גת טרי מובחר חבשי ישראלי.

04. מאכלי העובדים הזרים - אתיופיה - אסף

הודו

איך מזהים מקום הודי? הולכים בעקבות תמונות בוליווד. זה עובד תמיד.

05. מאכלי העובדים הזרים - הודו

במכולת ההודית תוכלו לקנות מאכלים ותבלינים מהודו, וגם תוכלו לטעום כמה מאכלים מוכנים, למשל סמוסה. אנחנו טעמנו סמוסה ממולאת בתפוח אדמה ואפונה.

06. מאכלי העובדים הזרים - הודו

07. מאכלי העובדים הזרים - הודו

מכולת הודית
ראש פינה 2
תל אביב

סודן

אפשר לומר שהמקום המחתרתי היחיד בו ביקרנו הוא זה, ויש הרבה כאלו בסביבה. זה בעצם לא רק מסעדה, אלא מתחם בילוי שלם. בכניסה יש כמה שולחנות, אבל אף אחד לא יושב שם. חולפים על פני המטבח ומגיעים ל”בית הקולנוע”. שורות של כסאות פלסטיק מול מספר מסכי פלזמה, שבכל אחד מהם מוקרן משהו אחר, ואנשים יושבים, צופים, שותים קפה ומעשנים נרגילה.  ומהמתחם הזה יוצאים אל החצר, שם אנחנו ישבנו.

קיבלנו מגש טעימות. מה היה שם? אסידה, שזה מאפה מאודה מקמח ומים, קיסרה, שזו פיתה, מטבלים שונים: טגליה שהוא כמו בולונז, מלוחיה ובמיה. המאפים חסרי טעם, ואף מעט לא טעימים, אבל כשטובלים אותם בכל אחד מהמטבלים, זה נהדר.

08. מאכלי העובדים הזרים - סודן

ולקינוח… טוב, מסתבר שאצל הסודנים לא אוכלים מתוקים. אז קיבלנו פופקורן עם סוכר, שהיה ממש לא חשוב, אבל איתו הגיע קפה אלוהי עם ג’ינג’ר, שלוקח להכין אותו חצי שעה. שווה לחכות.

09. מאכלי העובדים הזרים - סודן

10. מאכלי העובדים הזרים - סודן

פיליפינים

את הסיור סיימנו באותו מקום בו התחלנו, ליד הסופרמרקט דרגון, אבל הנוף התחיל להשתנות. ליד קיר הכניסה התחיל להתגבש שוק קטן של אוכל פיליפיני.

11. מאכלי העובדים הזרים - פיליפינים

לי כבר יש ניסיון מסויים עם האוכל הפיליפיני מהתחנה המרכזית החדשה, שם יש שוק גדול יותר, אבל בבסיסו הוא מציע את אותה מרכולת. הניסיון מלמד שהאוכל הפיליפיני אינו חביב במיוחד ללשון הישראלית, אבל לא הרפתקנית קולינארית שכמוני תתייאש. ואם אמרנו על הסודנים שאין להם מתוקים, הרי שאצל הפיליפינים זה הפוך, הכל מתוק אצלם. מאוד מאוד מתוק. אנחנו בחרנו בשני הדברים הבאים:

12. מאכלי העובדים הזרים - פיליפינים

התחלנו עם משהו מסקרן – עלי בננה במילוי קסבה Cassava. הסבירו לנו שזה מאודה בעלי הבננה, אבל לא אוכלים אותם. כך זה נראה מפנים:

13. מאכלי העובדים הזרים - פיליפינים

ביס אחד ולפח. מתוק ברמה מחרידה.

המשכנו עם הביצים הוורדרדות. כבר יצא לי לטעום ביצים כבושות, ואני מאוד אוהבת. הביצים הפיליפיניות כבושות במלח, והן בעיקר…. מלוחות. זהו. זה טעים, אבל זה ביצה קשה מאוד מלוחה, ואפילו לא ורודה מפנים. נו, שוין.

טעמנו גם אמפנדס. כמו של הדרום אמריקאים, רק עם פ’ רפויה ולא דגושה. הטעם לעומת זאת אותו הדבר. זה טעים, אבל לא משהו שלא אכלתם קודם.

14. מאכלי העובדים הזרים - פיליפינים

וחזרה למתוקים של הפיליפינים. הכירו את פוטו Puto, או בכינויים “עננים מתוקים”. ואוי, כמה שזה מתוק. וחוץ מזה שזה מתוק זה די כלום. אבל אתם חייבים לטעום משני הצבעים, כי זה לגמרי שונה. לא, זה לא שונה בכלל. זה רק המון צבע מאכל, שכנראה מאוד חזק אצל הפיליפינים, לא פחות מהמתוק.

15. מאכלי העובדים הזרים - פיליפינים

ולסיום – סושי פיליפיני. ותנחשו מה? כן, גם הוא מתוק.

16. מאכלי העובדים הזרים - פיליפינים

לסיורים נוספים של רוני
לאתר של Funzing
לפייסבוק של Funzing

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה