הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 304

החל מאוגוסט 2010

שוק האוכל המדובר בשרונה עוד לא נפתח, אבל אירוע טרום פתיחה נוצץ כבר היה, ועד שיפתח הדבר האמיתי, בינתיים העברתי ערב רווי יין במרתף היינות שבמתחם – טייסטינג רום.

16/11/2014

הוזמנתי עם הגרגרנית לאירוע טרום הפתיחה הנוצץ של שוק האוכל המדובר במתחם שרונה – “שרונה מרקט”, אבל על זה נדבר בהמשך. כשפרשנו מהאירוע, הגרגרנית הצביעה על ה”Tasting Room“, והמליצה עליו בחום. וכשהגרגרנית ממליצה, אני לא מבזבזת הרבה זמן, ומיד הולכת לבדוק.

המקום נמצא מתחת לאדמה, וכשיורדים במדרגות האפורות, קשה שלא להרגיש בדרך למקלט, אחרי הכל, עד לא מזמן עשינו את הדרך למקלט לא מעט. אבל בדרך למטה ראינו ציור של ג’ירפה על הקיר, וזה כבר העלה בי זיכרון יותר קרוב וגם יותר מתוק, כי ממש שבוע קודם לכן לקחתי את האחיינים לספארי, וגם שם פגשתי ג’ירפה, כך שהעניין העלה בי חיוך. אבל רגע, משהו מוזר יש בג’ירפה הזו, יש לה ראש של שפן. בפנים, על הקירות והתפריט פגשנו עוד חיות מוזרות כאלו, עם גוף הוא של חיה אחת וראש של אחרת. מזכיר לכם משהו? לי זה הזכיר את ריצ’רץ, ומי שלא מבין על מה אני מדברת כי במקרה נולד בדור הלא נכון, שיחכה לסוף.

אבל איך החיות המשונות קשורות לחדר טעימות יין? לא יודעת. בכל מקרה, אחרי שעברנו את המקלט והספארי, הגענו בסוף לחדר הטעימות. מבחינת האווירה, קצת הופתעתי. ציפיתי לתחושה של מרתף יין, עם קירות אבן מסביב, ומצאתי מקום טיפה, איך לומר, סטרילי מדי, ובכל זאת לא חף מצ’ארם.

הרעיון של המקום חמוד. מקבלים כרטיס מגנטי.

01. טייסטינג רום - הכרטיס

ניגשים לקיר, בוחרים את היין שרוצים, מכניסים את הכרטיס לחריץ, שולפים כוס נקייה מלמעלה, מחליטים אם לקחת כוס מלאה, חצי כוס או רק טעימה, לוחצים על הכפתור, והכוס מתמלאת. זה גימיק מאוד נחמד, ואפילו יוצר מפגשים חברתיים עם אנשים שלא מכירים שם ליד הקיר, אבל מצד שני זה קצת מכני וטכני, ופחות אינטימי.

02. טייסטינג רום - הקיר

אני מתביישת לומר שאני לא ממש יודעת לספר על היין ששתיתי, וטעמתי שני סוגים. אני כן יכולה לספר שהשני היה מעולה, והוא היה סירה של יקב שושנה, ועוד אני יכולה לספר זה שיצאתי מהמרתף הזה די מתנדנדת, ומזל שהיה לי השכל להשאיר את האוטו בבית.

אבל רגע, זה בלוג אוכל, וברור לכולם שאני באתי למרתף היין קודם כל כדי לאכול, אז הגיע הזמן לדבר קצת על האוכל. התפריט מחולק לשלושה חלקים, ואנחנו טעמנו דגימה מכל אחד מהם.

החלק הראשון מציע מבחר גבינות או מבחר נקניקים, אליו אפשר לצרף רבע או חצי לחם. אנחנו לקחנו מבחר של 8 בשרים ונקניקים, אליו צרפנו רבע כיכר לחם “אדון שיפון”. בדיעבד אני חושבת שזה די חבל לבזבז מקום בבטן על מנה כזו, ועושה רושם שאפשר לשבוע לא רע מהחלקים האחרים בתפריט.

03. טייסטינג רום - מבחר בשרים ונקניקים

החלק השני מציע מגוון מאוד מעניין של ברוסקטות, ואני לקחתי ברוסקטה עם ממרח פלפלים, חציל קלוי עם אנשובי אורטיז. זה היה נפלא.

04. טייסטינג רום - ברוסקטה אנשובי

האמת שכבר ממש לא היינו רעבים, אבל היינו חייבים לבדוק על מה מדובר בחלק השלישי של התפריט, שהציע מאפה ים תיכוני פריך. המלצרית הסבירה לנו שמדובר בפיתה דרוזית ממולאת. רגע לפני שאני ממשיכה לספר לכם על המנה, יש איזו סוגייה שאני חייבת שתעזרו לי בה. האם מישהו פה חושב שפיתה דרוזית זה אותו דבר כמו פיתה עירקית, או שזה שני דברים שונים? כמובן שאודה לכם אם תוכלו להסביר ולנמק. מודה לכם מראש על שיתוף הפעולה.

ועכשיו נחזור למנה שלקחנו, שלצורך העניין נקרא לה “מאפה”, עד שתוכרע הסוגייה אם זו פיתה דרוזית או עירקית. אני חייבת לומר שזה לא היה נשמע מרגש במיוחד, אבל בכל זאת היינו חייבים לנסות, ומבין האפשרויות שהיו, בחרנו בפסטרמה, גאודה, ארטישוק וביצה. אני מזכירה שבשלב הזה כבר לא היינו רעבים, אבל מצד שני די שיכורים, והמנה הזו היתה הפתעה נהדרת. אולי זה בגלל שהייתי שיכורה, אבל זה היה לי טעים באופן יוצא מגדר הרגיל, ובין ביס לביס לא הפסקתי לשבח את זה.

05. טייסטינג רום - מאפה ים תיכוני

Tasting Room
קפלן 36
מתחם שרונה
תל אביב
03-5333213
אתר הבית
פייסבוק

ועכשיו קצת על שוק האוכל שעומד להיפתח במתחם שרונה בהרבה רעש וצלצולים, שרונה מרקט. אם להאמין לפרסומות שעלו השבוע בטלוויזיה, התאריך הנוכחי עליו מדברים הוא 3.3.15. אז כאמור, הגרגרנית ואני הוזמנו לאירוע טרום השקה, שהיה נוצץ לפחות כמו טקס האוסקר. טוב, אולי אני קצת מגזימה, אבל בכלל לא בטוח.

מדובר לא בסתם שוק אוכל, אלא שוק האוכל הגדול ביותר שידעה ארצנו הקטנטונת עד עצם היום הזה. את שביל הכניסה מילאו בפוסטרים מתוקים של מאכלים עם פרצופים.

06. שרונה מרקט - פוסטרים

אהרוני היה על עמדת הדי.גי.

07. שרונה מרקט - אהרוני

ואנחנו אכלנו ואכלנו כאילו אין מחר. רק שתבינו, מדובר במקום ענק, וכמות האוכל שהוצעה בערב הזה היתה בלתי נתפסת, אבל אנחנו עשינו מחקר מעמיק, לא דילגנו על אף דוכן ושום מנה, ותוך שעה ורבע גמרנו את הסיבוב אחרי שטעמנו פשוט ה-כ-ל. ברור שכאבה לנו הבטן.

08. שרונה מרקט - המקום

הכל נוצץ וגדול ומרשים, ועכשיו נשאר רק לחכות לפתיחה הרשמית, ולקוות שיהיה מוצלח גם על אמת.

שרונה מרקט
מתחם שרונה
תל אביב
אתר הבית
פייסבוק

אז כמו שהבטחתי:

מריץ ורץ יוצא ריצ’רץ!
מציפור והיפופוטם יוצא ציפופוטם !
משועלה ושבלול יוצא שעלול !
מפר וינשוף יוצא פרשוף !
מעורב ופרה יוצא עופרה !
מצב ופלמינגו יוצא צמינגו !
מקיפוד וצפרדע יוצא כי-פה-דעה !
מפיל וקנגורו יוצא פילגורו !
מחתול ופיל יוצא חתופיל !

על סיורים קולינארים בשווקים נוספים:

בארץ:
נצרתשוק נצרת
ירושליםהעיר העתיקהעוד העיר העתיקהמחנה יהודהשוב העיר העתיקהועוד העיר העתיקה
תל אביבשוק התקווהנווה שאנן (התחנה המרכזית הישנה)שוק לוינסקישוק הכרמל

בעולם:
לונדוןLeadenhallBorough
אמסטרדםAlbert CuypmarktLindengrachtNoordermaktAlkmaar
בודפשטLehel MarketCentral Market
פירנצהSan Lorenzo Mercato
ברצלונהMercat de la BoqueriaMercat de Santa CaterinaMercat Sant AntoniCol·Lectiu d’Artesans de l’Alimentació
ברליןשווקי חג מולדMarkthalle NeunMarheineke MarkthalleWinterfeldt MarktRogacki (שוק דגים)Street Food Thursday at Markthalle Neun

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה