הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 309

החל מאוגוסט 2010

הצטרפו אלי לארוחת טעימות נפלאה של המאסטר שף תום פראנץ, במסעדת סקאלה אשר במלון מצודת דוד המפואר בירושלים.

29/06/2014

בשבילי, כתל אביבית, כל הזדמנות לנסוע לירושלים היא חגיגה. אז כשהזמינו אותי לארוחת ערב במלון “מצודת דוד” החלטתי להפוך את זה לחגיגה שלמה: לקחתי יום חופש, נסעתי מוקדם יותר, הסתובבתי קצת בעיר העתיקה, צפיתי על הכותל והר הבית, וכשהשכינה שרתה עלי, החלפתי בגדים והגעתי אל מסעדת סקאלה, שבמלון מצודת דוד. לא צריך להיות אורח במלון בשביל להרגיש אורח במלון לערב אחד, פשוט צריך ללכת למסעדה במלון, ולהרגיש מלך ליום אחד. ככה הרגשנו במסעדת סקאלה, בערב טעימות מיוחד, בו השף הקבוע של המסעדה, אורן ירושלמי, אירח את זוכה מאסטר שף תום פראנץ.

אותנו הושיבו במקרה ממש ליד הדיג’יי, שהנעים לנו בצורה יוצאת דופן את הערב, עם מוזיקה מדהימה וביצועים נדירים. תום פראנץ לא היה האורח היחיד במסעדה בערב הטעימות הזה. כדי להשלים את התמונה, התארח שם גם יקב גבעות, ונציג היקב התאים לנו יין לכל חלק בארוחה. פתחנו עם שרדונה קברנה סוביניון 2013 מסדרת גופנה, בלנד יוצא דופן של יין לבן ויין אדום, כאשר התוצאה המתקבלת היא יין לבן עם איכויות של יין אדום. אבל למה להסתפק ביין אם אפשר גם קוקטייל? אז ככה במקביל ליין לגמנו גם משני קוקטיילים – קוקטייל אבטיח לימוני וקוקטייל טימין. שניהם על בסיס וודקה.

01. סקאלה - קוקטייל אבטי לימוני וקוקטייל טימין

את הארוחה עצמה פתחנו עם לחם. היו שם שני סוגי לחם כל-כך טובים, שאחר-כך לא ידענו לנהוג בתבונה ולסרב לסיבוב השני, דבר שגרם לנו להקריב מנות אחרות בארוחה. עם הלחם קיבלנו קרם חצילים שחור, שמקבל את צבעו השחור מהפחם של שריפת החצילים על האש. אמנם זה נראה כמו בוץ מים המלח, אבל זה טעים. כל כך טעים, שגם במקרה הזה לא השכלנו לסרב לסיבוב השני, וגם זה גבה מחיר יקר, במיוחד לאור זאת שהקרם עשיר במיונז.

02. סקאלה - קרם חצילים שחור

עוד הצטרפו לחגיגת הלחם זיתים מעולים.

03. סקאלה - זיתים

עכשיו, אחרי שריפדנו את הבטן בשביל לעצור את הקרקור ולגמנו קצת יין בשביל לפתוח את הלב, אנחנו מוכנים להתחיל בארוחה עצמה.

את הארוחה פתח גספצ’ו סקאלה לצד כריך בצק עלים וגוואקמולה. תתעלמו מכל מה שאתם יודעים על גספצ’ו, כי זה היה משהו שונה לגמרי, וזה היה נפלא.

04. סקאלה - גספצו סקאלה

תראו כמה מקסים זה נראה מבפנים, וכשאני אומרת מקסים אני מתייחסת לכל ההפתעות הקטנות שמצאתי שם, ושהתפצפצו בפה.

05. סקאלה - גספצו סקאלה מבפנים

המנה הבאה היתה דג פורל מאודה בשילוב רוטב חזרת לבנה ותפוזים, פרוסות תפוח אדמה בווינגרט תפוזים. מכירים צמה בשיער? כן, ברור שכן. מכירים צמה בחלה? כן, כן, גם את זה מכירים. אבל מכירים צמה בדג? מי שהגישו לו פעם צמה של דג שיקום. אף אחד לא קם? אז תסתכלו בתמונה ותראו איזה מרשים זה, וכמה שזה יפה, ככה זה טעים.

06. סקאלה - דג פורל מאודה

את ארוחת הטעימות המשכנו עם קפוצ’ינו דג ים – פילה דג ים בקרם ארטישוק בעטיפת בצק פסטה בציר דגים עשיר וזעפרן. זה היה וואו.

07. סקאלה - קפוצינו דג ים

אחרי שנגמר פרק הדגים בטעימות, הגיעה העת לעבור ליין אדום. המשכנו עם יין נוסף מיקב גבעות, מחול הכרמים 2011, מסדרת הרודיון, הפעם יין אדום באיכויות של יין אדום.

מנה הבאה היתה סלט טרטר – טרטר מפילה בקר, קוביות סלק ותפוח עץ צלויות, נבטי חמנייה ובצק פילו אפוי. גם חלמון של ביצת שלו היה שם. זה היה כל-כך טעים, שאכלתי את שתי מנות הטרטר, בעוד שעל הפילו ויתרתי.

08. סקאלה - סלט טרטר

את מנות הבשר חתמה מנה גדולה יותר – סטייק אנטרקוט עם סלסה ורדה מוגש לצד קונפי בצל, אם גרטן מח עצם ופנקו ותפוחי אדמה בסגנון סלסה ורדה. למרות כל מה שכתוב בתפריט, אני ממש לא הצלחתי לזהות במנה את כל החלק שכתוב מ”גרטן” והלאה, ודי משוכנעת שלא היה שם שום דבר שקשור לתפוחי אדמה. הבצל היה מעולה, ואת הסטייק לא יכולתי לסיים, כי בשלב הזה הייתי מפוצצת לגמרי.

09. סקאלה - סטייק אנטריקות עם סלסה ורדה

מזל שבשביל קינוחים יש קיבה נפרדת, וגם מזל שמזגו לי עוד קצת יין, כדי לשטוף את הבטן לקראת המתוק. מזגו לנו קברנה סוביניון רזרב 2011, גם הוא מסדרת גופנה, והוא היה בעיני היין הטעים ביותר של הערב.

הקינוח האגדי היה – קרם אגוזי לוז אפוי בתוך קליפת ביצה, שטרויזל שוקולד מריר וקציפת פופקורן. הכל היה נפלא, ואם רגע קודם השארתי על הצלחת סטייק, את הצלחת הזו ניקיתי ולא השארתי אף פירור.

10. סקאלה - קרם אגוזי לוז

מסעדת סקאלה
מלון מצודת דוד,
רח’ המלך דוד 7
ירושלים
אתר המסעדה
אתר המלון
אתר יקב גבעות
תום פראנץ בפייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה