הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 307

החל מאוגוסט 2010

מתחם שרונה צובר תאוצה, וכולם מדברים על המסעדות החדשות שנפתחו שם. קבלו את הארוחה הראשונה שלי במתחם – מסעדת קלארו של רן שמואלי.

12/05/2014

רציתי מקום לחגוג את ליל יום ההולדת שלי, הערב הזה שבו בחצות נכנס היום שלי. האמת שלא עשיתי מכל היום הזה כזה עניין, והרי ממילא אני יוצאת בערבי שישי, אבל בכל זאת ניצלתי את ההזדמנות לבדוק מקום חדש שנשמע מבטיח – קלארו של רן שמואלי בתחם שרונה.

אז קודם כל קצת על המתחם. הספקתי כבר לראות אותו גם באור יום כמה ימים קודם לכן, ולמרות שזה באמת מרגיש כמו שכונה כפרית בלב העיר, זה גם מרגיש קצת פלסטיק, שכונת לגו אפילו, ולא באמת כמו שכונה אמיתית, ואני כבר לא בטוחה שזה יהפוך למתחם הבילוי החדש שלי. כמו במתחם התחנה לפניו, גם מתחם שרונה נראה כפונה יותר ל”תיירים”, אלו שמגיעים מחוץ לעיר לבילוי בעיר הגדולה. טוב, אני חייבת לעצור עם זה כן, כי אפילו לעצמי אני נשמעת כמו פלצנית תל-אביבית.

במעט הזמן שעבר מאז המקום נפתח, כבר הספקתי לשמוע הדים חיוביים על קלארו, והרגשתי שאני חייבת לעצמי ביקור, ויום ההולדת נשמע כמו הזדמנות מעולה. אבל יצאתי משם עם רגשות מעורבים. את סיפור החוויה צריך להתחיל כבר משיחת הטלפון שקיבלתי מקלארו לאישור ההזמנה. שני מקומות על הבר, תשע ורבע. אישרתי. “כבר היית אצלנו על הבר?” היא שאלה. “לא, פעם ראשונה”, עניתי. “יואו, איזה כיף לך”, היא אמרה, “יהיה לך מה זה כיף”, היא הוסיפה. “נהדר”, עניתי, והצטרפתי להתרגשות שהיא הכניסה בי מהאירוע, “זה גם יומולדת שלי”, הוספתי, “אז בכלל”. “יומולדת שלך? למה לא אמרת, זה לא כתוב לנו”. “הנה, אני אומרת עכשיו”. “אני מיד מציינת את בהזמנה,” היא סיכמה, ואני הסתקרנתי במה זה יזכה אותי. התשובה תגיע בהמשך.

הגענו אל הבניין, ומולנו שתי דלתות, זו לצד זו. הרגשתי קצת כמו עליסה בארץ הפלאות, ותמהתי מה יקרה אם ניכנס בטעות בדלת הלא נכונה, אבל השומר בכניסה הוציא אותי מעולם הפנטזיה, והפנה אותנו אל הדלת הנכונה. ובפנים זכינו לקבלת פנים לבבית ונעימה, נשאלתי לשמי, והציעו לי בינתיים להתכבד מכוס סנגרייה ומהגבינה – חריץ גבינה ענקי שחלק קטן ממנו כבר חתוך לקוביות,. קבלת פנים מיוחדת ונעימה.

01. קלארו - חריץ גבינה

רק שאז שאלו אותי בשנית לשמי, ואחרי זה עוד פעמיים, וזה כבר נהיה לא נעים. אחר כך נכנס מישהו להגיד שהכל בסדר, תכף מפנים לנו את המקום הכי מרכזי בבר, רק שאז עוד שלושה אנשים בזה אחר זה בישרו לנו שהמקום שלנו תכף יהיה מוכן, אחד מהם רן שמואלי בעצמו, ושוב זה נהיה קצת מביך ולא נעים. אבל באמת שבפועל לא חיכינו יותר מדי, ובאמת ישבנו במקום הכי מרכזי בבר. המיקום היה מעולה, ונתן לנו נקודת תצפית מצויינת על המטבח הענקי אותו מקיף הבר.

02. קלארו - המטבח

בכלל כל המקום הזה מרשים מאוד ומשרה אוירה נעימה

03. קלארו - המקום

הגענו לאכול והגענו רעבים, אז ניגשנו מיד למלאכת האכילה. הברמן סיפר לנו על “כוכב החודש” או “star of the month”  שזהו ירק עונתי שמקבל כבוד במרכז התפריט. החודש מדובר בתירס, והוא המליץ לנו להתחיל עם סלט תירס טרי, בצל ועגבניות צלויות, זיתים וגבינת טולום (48 ₪). זרמנו איתו והזמנו את זה. זו באמת היתה מנה מצויינת, מתקתקה, אבל הופתענו לגלות במנה כמות מכובדת מאוד של במיות, מרכיב שלא מוזכר בתפריט, ואינו מדבר לכל אחד. אנחנו שייכים למחנה שסבור שלבמיה יש קצת מרקם של נזלת, וזה משהו שהייתי מעדיפה שלא יהיה במנה שאני מזמינה, אבל כאמור, לא יכולנו לדעת.

03. קלארו - סלט תירס

רציתי להזמין עם המנה גם קוקטייל שנשמע מאוד מבטיח על הנייר: ספייסי מרי קטל וואן, תערובת עגבניות שרי, ליקר צ’ילי, תבלינים (42 ₪), אבל אחרי שהברמן לקח כבר את ההזמנה, הוא חזר ואמר שהקוקטייל הזה עדיין לא מוגש במסעדה. חבל. במקומו הלכתי על second best והזמנתי מרטיני סלק ג’ין גורדונס, ליקר פסיפלורה, סירופ סלק, סודה, או כמו שאנחנו קוראים לזה בעדות שלנו “בורשט”. הוא מגיע בכמה גדלים של כוסות, אבל תזהרו מלהתפתות להזמין בכוס גדולה יותר, כי במקום 42 ₪ תשלמו 62 ₪, מחיר מאוד לא הגיוני לקוקטייל. כשראיתי את אותו קוקטייל מגיע לידי עם גוש קרח ענקי בגודל של כל הכוס, ביקשתי את שלי בלי קרח. המשמעות היתה אמנם שהמשקה לא מילא את כל הכוס, אבל לפחות היה לזה טעם של סלק ולא של מים בנגיעה של סלק.

המנה הבאה היתה לכל הדעות ה-מנה. וכמו בהרבה מקומות, גם כאן הכוכב האמיתי היה במנות הראשונות, או כמו שהן קרויות כאן “התחלות“. מדובר בריקוטה חמה טרייה, קרם תרד, קונפי עגבניות ובריוש קמח מלא (45 ₪). מדובר במנה עם ההגשה המיוחדת ביותר, הכלים המגניבים ביותר, כלי הגשה מאמייל לבן עם פס כחול בשיק של וינטג’, הטעמים הטובים ביותר והתמחור ההוגן ביותר. גם טקס היה שם, של מזיגת הגבינה מהסיר למסננת, שלאחריו קיבלנו הסבר על המרכיבים. אבל הטעם, באמת, אין על הטעם הזה של הריקוטה החמה, התרד הנהדר וקונפי העגבניות. הופתענו לגלות שלא הוזכר בתפריט שבתרד יש ערק, וזו כבר פעם שנייה שמרכיב שנוי במחלוקת ולא ערב לכל חך אינו מוזכר בתפריט, אבל בסופו של דבר הערק לא היה מורגש, וכאמור זו היתה מנה מדהימה.

הטקס:

04. קלארו - ריקוטה - הטקס

המנה:

05. קלארו - ריקוטה - המנה

המשכנו עם טרטר בקר, תרד ערבי, צ‘יפס ארטישוק ירושלמי ותוספות (62 ₪), גם הוא מ”התחלות”. וואלה, אני אוהבת טרטר, והוא גם היה די טעים, אבל הופתענו לגלות שהתוספות שפורטו בהרחבה בתפריט היו מינימליסטיות על הצלחת. התרד הופיע בדמותם של שני עלי תרד דקיקים, והצ’יפס התגלה כארבע פיסות מזעריות בסגנון תפוצ’יפס, אשר כולן ביחד קטנות מתפוצ’יפס אחד. הן אמנם היו טעימות מאוד, אבל בכל זאת ארבע פיסות בגודל של ציפורן. התוספות, למקרה ששאלתם את עצמכם, היו בצל קצוץ, זיתים קצוצים, שלוש טבעות צ’ילי ומעט איולי. אני שואלת אתכם, איך מרכיבים כל כך שנויים במחלוקת כמו ערק או במיה אינם מצויינים בתפריט, בעוד הקישוטים של המנה מקבלים מקום של כבוד בתפריט?

06. קלארו - טרטר בקר

עברנו מההתחלות ל”אמצע“, ושם בחרנו מ”דגים ופירות ים” בפילה פורל ורוד מנחל דן בעישון קל, סלט תפוחי אדמה, שעועית ירוקה וגרגר נחלים ברוטב חזרת לבנה (92 ₪). הנה שוב מנה מוצלחת, אבל זו לא חוכמה, כי תפוחי אדמה תמיד קונים אותי, והשילוב עם החזרת הלבנה, מרכיב אהוב עלי מאוד, היה נהדר.

07. קלארו - פורל ורוד

סיפור שמתחיל ב”התחלה” וממשיך ב”אמצע”, חייב שיהיה לו סוף, “סוף מתוק“. אז כמו שאפשר להבין, הגיעה העת לקינוח. אמנם קיבלתי תפריט קינוחים, אבל נשלחתי אל מקרר הקינוחים, בכדי לבחור עם בלוטות הרוק ולא רק עם הראש.

08. קלארו - ויטרינה של סוף מתוק

בחרתי במוס שוקולד ואמרטי – מוס שוקולד מריר ואמרטו, מוס שוקולד חלב, רוטב שוקולד, גלידת אמרטי, טוויל אגוזי לוז ופולי קפה, פרורי אמרטי (42 ₪). זה היה חביב.

09. קלארו - מוס שוקולד ואמרטי

ברגע מביך אחד, גילה אותי על הבר מכר ותיק, מסעדן, שמיד עשה היכרות ביני לבין רן שמואלי. זה היה מביך כי אני לא נוהגת לציין שאני כותבת, ובאותו המעמד נתפסתי בקלקלתי, ועל-כן זכיתי לקינוח נוסף באדיבותו של בעל הבית – מילפיי. בשלב שהוא הגיע באמת שכבר לא נשאר לי עוד מקום לאף מנה, ואני גם לא חובבת של מילפיי, אז הסתפקתי בקינוח שהזמנתי.

10. קלארו - מילפיי

ומה עם היומולדת שלי, זה שעשו עניין כה גדול לרשום בהזמנה? לא זכה לכל התייחסות. אפילו צ’ייסר על חשבון הבית, שהסועדים שלצידנו קיבלו עם קבלת החשבון, אפילו זה לא.

אם לסכם, מקום עם אוירה מהממת, שירות משתדל, אולי משתדל מדי, מנות שחלקן ריגשו אותנו וחלקן השאירו אותנו באדישות, ותמחור יקר, שלא תמיד היה בפרופורציה ביחס לתמורה.

קלארו
רחוב דוד אלעזר 30, פינת רחוב הארבעה
מתחם שרונה
תל אביב
03-601-7777
אתר הבית
פייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה