הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 307

החל מאוגוסט 2010

לשבת על הבר ברוטשילד, לשתות קוקטיילים מתוחכמים, לאכול כמו מלכים ולעשות עיניים לגברברים בצדו השני של הבר. החיים הטובים בסושיאל קלאב.

01/05/2014

“סושיאל קלאב” הוא ביסטרו מצליח בשדרות רוטשילד, שקם על חורבות “דיטה” האגדית כבר לפני 4 שנים, ובזמן הזה הספיק להפוך לסוג של אגדה בפני עצמו. לכן לא לגמרי ברור לי איך בכל ארבעת השנים האלו ביקרתי במקום רק פעם אחת. בכל מקרה, החבר’ה מסושיאל קלאב הזמינו אותי להיות אורחת שלהם, וזו היתה הזדמנות נפלאה לביקור שני. ומה אני אגיד לכם, אם להיות מוזמנת של מקום, אז סושיאל קלאב זה המקום. הושיבו אותנו על הבר, ופינקו אותנו עוד ועוד, ולא הפסיקו עד שכבר ממש לא היה לנו מקום.

עוד בטרם התחלנו לדבר על האוכל, נתבקשנו לבחור קוקטייל להתחיל איתו את הערב. אני מאוד פזלתי לכיוון של יין אדום, אבל הסבירו שלי שההתמחות של המקום היא קוקטיילים, ושאני לא רוצה לוותר על זה. נו, טוב, אם חייבים אז חייבים. בחרתי להתחיל עם Spicy piniata – טקילה סאוזה גולד מנוערת עם פירות יער, אננס וחמישה תבלינים (44 ₪), כי קוקטייל עם תבלינים נשמע לי כבר כמעט אוכל, וזה פשוט דיבר אלי. זכיתי לראות את הברמן שהגה את הקוקטייל הזה רוקח אותו ממש מתחת לאפינו. למען האמת, הסתבר שהושיבו אותנו בעמדת הכנת הקוקטיילים, כך שלכל אורך הערב ראיתי את הברמנים מוציאים תחת ידם מגוון מרהיב של קוקטיילים, כל אחד מגרה יותר מקודמו. הקוקטייל, שהגיע רק בהמשך הארוחה, היה נדיב מאוד, עשיר בטעמים מרגשים, ופשוט שמיימי. אחרי שנתתי עליו את אישורי, הראו לי את ערכת חמישה התבלינים שלו.

04. סושיאל קלאב - חמישה תבלינים בדרך לקוקטייל

לליב, שהצטרפה אלי, היתה מנועה באותו הערב מלשתות אלכוהול, והברמן שלנו ואנוכי הצלחנו לשכנע אותה בערמומיות שכוס יין אחת מותר לה, ושלמעשה כוס יין אדום אחת זו בריאות. הם בחרו לה את מסע ישראלי אדום, ויתקין 2011 (39 ₪) שהיה נפלא, זו לא הפעם הראשונה שאני נתקלת בו, אבל אין לי ספק שהפעם אזכור אותו גם לעתיד.

את בחירת המנות שאכלנו הערב השארנו לברמן המהמם שלנו. התפריט מחולק יפה להרבה סוגי מאכלים, והברמן שלנו השכיל לבחור לנו בכל פעם מנה מחלק אחר בתפריט.

הבחירה הראשונה היתה מהספיישלים: סלקים צלויים, יוגורט, צנוברים, ארוגולה, ושמן זית (54 ₪). סלק ידוע כירק שנוי במחלוקת, והעולם נחלק בין אלו שאוהבים לאלו ששונאים סלק. אני אוהבת סלק, אבל אין לי דחף עז לאכול אותו, והמנה היתה לי נחמדה, אבל לא בטוחה שהייתי בוחרת בה אם זה היה תלוי בי. לליב, מצידה, מאוד אהבה את המנה.

01. סושיאל קלאב - סלקים צלויים

כדי שנוכל לנגב את שאריות המנה הזו ואלו שבאו אחריה, הוציאו לנו סלסלת לחמים (19 ₪), שהגיעה עם זיתים, מטבל חצילים ושמן זית עם רסק עגבניות. למרות שלא היינו בטוחות שאנחנו מעוניינות לסתום את עצמנו בלחם, לא התאפקנו, והוא התחסל לאט-לאט באמתלה של ניקוי צלחות. העיקר שלא תהיה יותר מדי עבודה לשוטף הכלים במטבח…

02. סושיאל קלאב - סלסלת לחמים

עברנו בתפריט ל-CRUDO, ומשם קיבלנו טרטר טונה “מקסיקו סיטי סטייל” (72 ₪). ה”מקסיקו סיטי סטייל” בא לידי ביטוי בכך שהמנה הגיעה מוגשת על טורטייה פריכה, והמלצת המקום היתה להרים כל רבע ולאכול הכל ביחד, כמו משולש פיצה. טוב, זו לא פיצה, והכל איים ליפול, אבל אני כבר רגילה לאכול ככה, וזו היתה המלצה נכונה. כמה בשרנית ונהדרת היתה הטונה הזו, וכמה נהדר התמזגו הטעמים, עם הגווקאמולי והירקות.

03. סושיאל קלאב - טרטר טונה

המשכנו בתפריט ל-SOCIAL CLASSIC, ולשמחתנו בחרו לנו קלמרי בפלנצ’ה עם סלט חמים של פול ירוק וטחינה (56 ₪), מנה נפלאה.

05. סושיאל קלאב - קלמארי בפלנצה

המשכנו להתקדם בתפריט לדגים ופירות ים, ואז הגיעה המנה הטעימה ביותר שאכלנו בערב הזה, פילה דניס מושחם בפלנצ’ה, קרם תפוחי אדמה, חמאה חומה, צלפים ולימון (116 ₪). הדג היה עסיסי, וזה היה פשוט נפלא.

06. סושיאל קלאב - פילה דניס

חוץ מזה שהדג הגיע עם קערה נפרדת של קרם תפוח אדמה נהדר, צרפנו למנה עוד מנה מהחלק בתפריט שנקרא צלחות קטנות, שאלו גרסאות מוקטנות ומוזלות של מנות גדולות יותר שנמצאות במקום אחר בתפריט. אנחנו לקחנו אנדיב וגבינה כחולה (36 ₪) עם סלקים צלויים ואגוזי מלך. אני מאוד אוהבת אנדיב, פחות אוהבת גבינה כחולה, אבל בדרך כלל אוהבת את השילוב שלהם. הפעם זו היתה מנה אחת יותר מדי, כי כבר היינו מלאות.

07. סושיאל קלאב - אנדיב וגבינה כחולה

לא שזה מנע מאיתנו להזמין עוד מנה עיקרית אחרונה ודי, הפעם פסטה. אבל רגע לפני הפסטה קיבלתי צ’ייסר לבחירתי, וכהרגלי לקחתי ואן גוך דאבל אספרסו, כי זו דרך מפלאה לשלב שתי אהבות גדולות שלי – אלכוהול וקפה. ואחרי הצ’ייסר הגיע גם הקוקטייל השני שלי: Tommy’s margarita – טקילה סאוזה סילבר, מיץ ליים סחוט, נקטר אגווה אורגני מוגש על קרח עם כתר מלח (44 ₪). הוא היה לי מעט מריר מדי, אבל זה תוקן בקלות על-ידי הברמן הקשוב שלנו, ואז זה היה מושלם.

ועכשיו לפסטה. לקחנו פסטה “משוגעת” עם פילה בקר וירקות מהגריל (84 ₪). זו מנה מדהימה, שמורכבת מקרעי פסטה וקרעי פילה בקר, שנראים בצלחת די דומה, רק בצבעים שונים, ושילוב הטעמים נהדר.

08. סושיאל קלאב - פסטה משוגעת

מסיבות לא ממש חשובות, לא הספקנו לאכול הרבה מהמנה, והיא חזרה למטבח, ובהחלטה של רגע הברמן שלנו ניצל את ההזמנות לתת לנו לטעום ממנת פסטה אחרת, וכך זכינו גם בניוקי עשיר עם פטריות ופרמז’ן (78 ₪), שגם הוא היה מרגש מאוד. רק אלוהים יודע איך הצלחנו בכלל לאכול עוד מנה.

09. סושיאל קלאב - ניוקי

טוב, עכשיו אפשר לומר סופית שאכלנו מספיק. חוץ מקינוחים כמובן, כי לזה שמרנו את הקיבה הנפרדת. בהתייעצות עם עוד איזה ברמן, הלכנו על משהו קליל ומאוד מומלץ: ג’לאטו של פיסטוק בקרם שמנת (38 ₪). לליב כבר פרשה מהמירוץ, והשאירה אותי להתמודד עם כל הטוב הזה לבד. ואוי, כמה שזה היה טוב.

10. סושיאל קלאב - גלאטו פיסטוק

תשמעו, פינוק כזה באמת שכבר מזמן לא היה לי. חוץ מהאוכל המדהים והקוקטיילים המפנקים, גם אוירה נכונה יש שם על הבר, ולא פסחנו על ההזדמנות לעשות עיניים ליושבים מעברו השני של הבר. הם מצידם עשו לנו בחזרה.

סושיאל קלאב
שדרות רוטשילד 45 / אחד העם 54
תל אביב
03-5601114
אתר הבית
פייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה