הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 307

החל מאוגוסט 2010

ככה סתם באמצע שבוע, במקום לקום בבוקר וללכת לעבודה, הלכתי למלון החדש שברחוב מנדלי, ואכלתי ארוחת בוקר שנמשכה עד הצהריים לצד התיירים של המלון. עונג צרוף.

05/03/2014

יש משהו נפלא בלקחת יום חופש בסתם יום של חול, ולעשות מזה חג פרטי. וחגים במתכונת הפרטית שלי נחגגים תמיד בסעודות. ואם לא מבלים את החופשה בבית מלון, אז לפחות אפשר לאכול שם את ארוחת הבוקר. הפעם לקחתי שלושה ימים של חופש, ואת יום החופש הראשון הקדשתי לארוחת בוקר חגיגית במיוחד, בבית מלון, שנמשכה עד הצהרים.

ממש לאחרונה נפתח מלון חדש ברחוב מנדלי בתל-אביב, שנקרא בשם המפתיע – המלון ברחוב מנדלי. אני זוכרת את המקום כ”מלון אדיב”, שהיה שם תמיד בדרכי לפאב האירי מולי בלומס, בו הייתי מבלה המון בשנותיו הראשונות. השף רפי כהן ממסעדת רפאל ששוכנת במלון דן הסמוך למנדלי אחראי על ארוחות הבוקר, ועוד לפני שהמקום נפתח רשמית, כבר כתבו על זה כמה כתבות, וזה נשמע מבטיח.

המקום מתוק להפליא, עם קיר שלם ירוק מצמחייה.

01. המלון ברחוב מנדליי - המקום

המתכונת של ארוחת הבוקר היא בחירה של מנת הביצים מתוך תפריט מהודר, כאשר כל אחת ממנות הביצים ברשימה מיוחדת ושונה ממה שהכרנו עד היום, ובנוסף יש מזנון מדהים, עם מגוון מרגש של מנות. כל זה בתמורה ל-75 ₪, מחיר הוגן למדיי מול כל התמורה הנהדרת. ומה האותיות הקטנות? כל זה אינו כולל שתייה. וכשאני אומרת אותיות קטנות, אני מתכוונת שזה לא כתוב בשום מקום, ולכן הופתעתי שלבסוף החשבון שלי היה 101 ₪ ולא 75, כי לקחתי כהרגלי מיץ תפוזים (16 ₪) ואספרסו (10 ₪). רק אחרי ששילמתי, שאלתי למה זה לא כתוב, ונאמר לי שהיו אמורים להגיד לי, גם בזמן וידוא ההזמנה הטלפוני יום קודם לכן, וגם המלצרים שהציעו את המשקאות. רק שבפועל זה לא קרה, אבל זה הדבר הרע היחיד שיש לי להגיד על המקום, ואני בכל זאת חייבת לתת להם קרדיט שהם עדיין בהרצה, אז הכל נסלח.

עכשיו, אחרי שהוצאתי את זה מהמערכת, אתן לכם לשטוף את העיניים בקנאה בקצת מכל הטוב שהיה לנו שם.

במזון היה מגוון של גבינות נהדרות

02. המלון ברחוב מנדליי - גבינות

היו גם דגים כבושים איכותיים במיוחד. מתה על הרינג.

03. המלון ברחוב מנדליי - דגים כבושים

הירקות קיבלו מעמד של כבוד שם

04. המלון ברחוב מנדליי - ירקות

והמאפים, אוי המאפים. גם מלוחים וגם מתוקים, מדהימים כולם.

05. המלון ברחוב מנדליי - המאפים

ועוד לא דיברנו על מקרר היוגורטים היוקרתיים, כולם בצנצנות זכוכית, וגם לא הזכרנו עדיין את הצנצנות הקטנטנות של ממרחי השוקולד האיכותיים.

בין לבין הגיעו מנות הביצים שהזמנו, האחת ביצי עין עם קרם עגבניות צבעוניות, פלפל חריף, עלי בזיליקום ושמן זית חדש

06. המלון ברחוב מנדליי - ביצי עין עם קרם עגבניות צבעוניות

והשנייה מחבת ביצי עין עם בוטרדו, פלפל חריף, הריסה תוניסאית ושמן זית חדש. בוטרדו, למי שלא יודע, אלו ביצי דגים, ואני ממש חובבת של זה. ובכלל זה היה שיחוק בשבילי, כי המנה היתה על בסיס של פפריקה, התבלין האהוב עלי.

07. המלון ברחוב מנדליי - מחבת ביצי עין עם בוטרדו

שתי מנות הביצים שלקחנו היו חגיגה נפלאה של צבעים וטעמים, ובאמת מקוריות ומיוחדות ושונות מכל מה שהכרנו עד היום.

אז השולחן בעצם הוזמן לשעה וחצי, וזה הרי ברור שזה מספיק לארוחת בוקר, אבל אחרי שעתיים, כשהזוג הבא כבר חיכה לשולחן שלנו, ביקשו מאיתנו בנימוס לעבור ללאונג’ או לבר, ולהמשיך את השיחה המרתקת ואת הקינוח האינסופי שלנו שם. ובאמת, ממש לא יכולנו לעזוב עדיין, היה כל-כך נעים וטעים, אז עברנו לספה, והמשכנו לנשנש עוד מאפים, עד שכבר היה ממש צהרים.

ואתם, אל תנסו להזמין מקום ליום שישי, כי השמועה אומרת שיש רשימת המתנה עד מאי. קחו לכם יום חופש, ופנקו את עצמכם בארוחת בוקר אחת מהטובות שיש בעיר.

המלון ברחוב מנדלי
מנדלי 5
תל-אביב
03-5202700
אתר הבית

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה