הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 294

עוקבים: 231

החל מאוגוסט 2010

מסעדת מינה טומיי, שהצרנו על סגירתה בטרם עת, נפתחה שוב במיקום חדש ובעיצוב ססגוני, והיא מביאה לנו טעימות נפלאות מהשווקים האסייתיים בחגיגה של צבעים וטעמים.

01/03/2014

כשמינה טומי נפתחה בקיץ 2006 באבן-גבירול, היא הביאה איתה משב רוח רענן של שינוי. אין לנו מנות ראשונה ועיקריות, יש מנות קטנות וגדולות, המטבח מוציא את המנות ברגע שהן מוכנות, ואנחנו ממליצים על שרינג, אמרה המלצרית אז ב-2006, וזה היה כל כך שונה ממה שהיינו רגילים לו. שנה לאחר מכן שמעתי את אותו נאום בדיוק בצפרה של אבי קונפורטי, וזה כבר היה נשמע לי מועתק. לאט לאט התחילו לפעול על פי הרעיון הזה עוד ועוד מקומות, והיום זה כבר מובן מאליו. אבל מינה טומיי היתה המקום הראשון בו נחשפתי אל הקונספט. בשלהי 2008 מינה טומיי נסגרה, ומיד נהייה לי בלב געגוע. כמה עצוב לעבור ליד מקום אהוב ולגלות שהיום יש שם סניף של רשת עממית. כל פעם שאני עוברת ליד סניף ריבר בלונדון מיניסטור עוברת בי עצבות קלה – פעם היה פה דבר מיוחד- מינה טומיי, והוא כבר לא. בדיוק ככה אני מרגישה בכל פעם שאני עוברת ליד סניף אגדיר שיושב בבניין הבאוהאוס המדהים בבן יהודה, על חורבות ליברה.

אבל די עם הנוסטלגיה הדביקה הזאת. מינה טומיי חזרה בכוחות מחודשים, ואפשר להפסיק להתאבל. הסניף החדש לא התרחק יתר על המידה ממיקומו הקודם, רק השתדרג, ועכשיו הוא נמצא במיקום המכובד בשכנות למסעדת מסה היוקרתית ברחוב הארבעה. בעוד שהמסעדה בלוקיישן הקודם היתה גדולה ולבנה, והרגישה קצת כמו חדר אוכל, המסעדה החדשה בולטת בססגוניותה. בואו נדבר רגע על המטבח, כי בכל זאת על אוכל אנחנו מדברים פה, כן? מינה טומיי מרקט מציעה ממרכולתם של חמישה שווקים אסייתיים: הודי, וויאטנמי, קוריאני, יפני ותאילנדי. במיתוג החדש של מינה טומיי, כל מטבח זכה לצבע משלו, והמיתוג הססגוני הזה בא לידי ביטוי גם בעיצוב הצבעוני והעליז של המקום, שגם רוצה לתת עד כמה שאפשר תחושה של ישיבה במסעדת שוק אסייתית.

01. מינה טומיי מרקט - המקום

לפני שהתחלנו לאכול, פינקנו את עצמנו בקנקן סאקה חם (26 ₪) שהחיסרון היחיד שלו שהוא קטן ונגמר מהר. אז אחר כך הזמנו עוד אחד, שגם הוא מהר להיגמר.

כשרצינו להזמין, קיבלנו שוב את הנאום של “אין לנו מנות ראשונה ועיקריות, יש מנות קטנות וגדולות, המטבח מוציא את המנות ברגע שהן מוכנות, ואנחנו ממליצים על שרינג” שהיה נשמע שהוקרא מאותו תסריט מ-2006, רק שב-2014, 8 שנים לאחר מכן, הוא נשמע כבר קצת לא רלוונטי.

החלטנו להתחיל עם משהו קליל, ולקחנו מנה שזכורה לי עוד ממינה טומיי המקורית, סום טאם – סלט פאפאיה, קרופוקים, שרי, בוטנים, שעועית ירוקה, כוסברה וצ’ילי (39 ₪), מהמטבח התיאלנדי. זו היתה בחירה נכונה, מנה קלילה שמאזנת בצורה נכונה בין מתיקות לחריפות.

לא סוגרת ת'פה ©

המשכנו למנה קוריאנית באנז בקר – לחמניות שמרים מאודות במילוי בקר בבישול ארוך, הוי סין, קימצ’י, צ’ילי קוריאני, משחת סומסום וחסה (39 ₪). אני חושבת שזה לא ממש היה מה שציפינו, ואף אכזב קצת בהתחלה, עד שנוכחנו להבין שזה בעצם מאוד טעים לנו.

03. מינה טומיי מרקט - באנז בקר

המנה הבאה היה יפנית – קנסאי סשימי – טונה, סלמון, בס, אבוקדו עטוף במלפפון טוביקו ורוטב פונזו (39 ₪). מנה יפה, אבל מבחינת טעמים, המלפפון על קליפתו משתלט, ואחריו בולט האבוקדו, ואלו לא משאירים מקום לטעמים הדגיים לבוא לידי ביטוי, וחבל.

04. מינה טומיי מרקט - קאנסי סשימי

נשארנו במטבח היפני, והמשכנו לצ’ופ טונה – קוביות טונה ואבוקדו ברוטב סויה ויוזו, אטריות אורז מטוגנות (42 ₪). האטריות המטוגנות הסתברו כמין חטיף קונכייה שבתוכו נמצאת הטונה. חבל רק שמנה שמיועד לשרינג זוגי כוללת שלושה פריטים, מספר שאינו מתחלק יפה לשניים. אבל הטעם היה נהדר. הטונה היתה כה בשרנית, עד כי הרגישה כטרטר בקר. וממעל, כפי שאפשר לראות בתמונה, המנה מקושטת בביצי סלמון כתומות, שהמשיכו להתפצפץ לנו בפה גם אחרי שסיימנו את המנה.

05. מינה טומיי מרקט - צופ טונה

חזרנו למנות ההודיות עם מלאי כופתא – כופתאות תפו”א במילוי פניר , צ’ילי ומומביי ספייס, ברוטב עגבניות חמצמץ (37 ₪). יצא לי כבר לאכול מלאי כופתא בעבר, וזכרתי שהכופתאות הנהדרות שקועות ברוטב סמיך ונהדר. המנה שקיבלנו היתה שונה מאוד ממה שהכרתי, והרוטב היה רק מרומז. ובכל זאת מדובר במנה טעימה.

06. מינה טומיי מרקט - מלאי כופתא

המנה הבאה משכה את תשומת ליבי. מדובר במנה הקוריאנית ביבימבאפ – בקר קצוץ בתיבול פיקאנטי על אורז, ירקות העונה, בית עין וקימצ’י, בקדרת חרס לוהטת (64 ₪). ידעתי שפגשתי בשם הזה לאחרונה, ולא הצלחתי להיזכר היכן. רק כשכבר הייתי בבית הבנתי שקראתי על ביבימבאפ בבלוג של ידידי ניימן כשחרשתי את כל המלצות ברלין שלו לקראת נסיעתי לשם לפני כחודשיים. מיד החלטתי לכתוב לו בתגובה שאמנם פספסתי את המנה בברלין, למרות המלצתו החמה, אבל הנה אכלתי אותה בתל-אביב, ואז גיליתי בתגובות שיחה בין שלוש יעלות, יעל ר., פשוט יעל ואנוכי, ונדברנו על כך שאנחנו צריכות לעשות מפגש קולינארי יעלי משולש. מצחיק היה להיתקל בזה דווקא עכשיו, אחרי שנתיים, בדיוק כשקבענו סופסוף לקיים את המפגש המשולש, והוא עומד לקרות בשבוע הקרוב.

ועכשיו, אחרי פרץ נוסטלגי שני (ואחרון), נחזור לדבר על המנה. הקטע של ביבימבאפ הוא שהמרכיבים של המנה יושבים זה לצד זה בקדרה: בקר קצוץ בפינה אחת, לידו אורז, בפינה אחרת גזר וכך הלאה, ומעל לכל ביצת עין. את כל זה הלקוח צריך לערבב היטב, שכל הטעמים יתמזגו. אם הביצה היתה נוזלית, יש להניח שגם היא היתה מתמזגת בסיפור, אבל לצערנו היא לא היתה. הזהירו אותנו מבעוד מועד שזו מנה מאוד חריפה, וככה היא גם אמורה להיות. אבל היא היתה חריפה במידה עדינה בלבד, מידה שגרמה ליוצאי מזרח אירופה לעמוד בה בגבורה, תוך הזלת דמעה ומשיכה באף, אבל הטעם היה נפלא.

07. מינה טומיי מרקט - ביבימבאפ

מה ששכחו להגיד לנו על המנה הזאת, שלוקח הרבה מאוד זמן להכין אותה, וגם כשכבר שאלנו מה קורה, עדיין לא סיפרו לנו על כך. ומשום כך, כדי לפצות אותנו על ההמתנה הבלתי צפוייה, פינקו אותנו בצ’ייסר של פיג’לי, ואחר-כך הוציאו לנו עוד מנה הודית על חשבון הבית: ביריאני קבב – קבב כבש, פאפאדאם, בצל סגול, כוסברה, עגבניה, לימון הודי ויוגורט (39 ₪). זו היתה מנה נהדרת, אבל אנחנו תכננו את הארוחה כך שהמנה הכבדה שמורה לסוף, כי ברור שאחריה לו ישאר לנו מקום, וצדקנו. נאלצנו להסתפק בטעימה קטנה ולהצר על כך שלא נוכל לחסל את המנה הזו.

08. מינה טומיי מרקט - ביראני קבב

יש את הקלישאה הזו שלקינוחים יש קיבה נפרדת, והיא מוכיחה את עצמה כל פעם מחדש. קינחנו בסייגון קרם ברולה – קרם וניל, רוטב קפה וויאטנמי וגלידת קפה (36 ₪). אני תמיד אבחר במנה עם הקפה בתפריט הקינוחים, וזו גם בדרך כלל תהיה הבחירה הנכונה לי. זו היתה כנראה המנה הטובה ביותר בארוחה הזו, ולמרות שכבר עברנו את גבול הקיבולת, חיסלנו את המנה הזו בלי להשאיר ראיות.

09. מינה טומיי מרקט - סייגון קרם ברולה

מינה טומיי מרקט
הארבעה 17
תל-אביב
1-700-504-506
אתר הבית
פייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה