הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 288

עוקבים: 230

החל מאוגוסט 2010

אי שם בקצה הצפוני של אחד הרחובות הראשיים של העיר, מסתתר לו בר יין עם אוכל מדהים. יחכו לכם שם שילובים מקוריים של מרכיבים ותענוגות של טעמים, במקום צעיר ותוסס.

15/02/2014

קיבלתי הזמנה לבקר בבר היין “אל וסינו” שממוקם בחלק הצפוני ביותר של אבן גבירול. עד לפני חודשיים וחצי, זה היה בר שכונתי, וקראו לו “השכן”. הוא עבר תהליך התבגרות, השכן נהיה אל וסינו (שכן בספרדית), הפאב השכונתי נהיה בר יין, ואל תפריט מנות הפאב המסורתיות התווספו מנות בר יין איכותיות, מפתיעות ומרגשות. אני מודה שבאתי עם ציפיות נמוכות, כי בראש שלי חשבתי – מה כבר אפשר לצפות מפאב שכונתי בצפון המרוחק, ונכונה לי הפתעה גדולה. מאחר והוזמנתי לכתוב על המקום, פונקתי בהמוני מנות (שאכלתי בגבורה), והתשלום שלי הוא בכתיבת שורות אלו, כתיבה שמציפה בי מחדש את כל תענוגות הטעמים של ליל אמש.

התפריט חמוד ועם קריצה, כמו למשל התיאור הבא: “ברוסקטת סינטה – נתח סינטה מובחר … אורח שירצה את הנתח עשוי היטב יענה בשלילה אבל בחיוך רחב”. האוכל היה אחד המרגשים ביותר שאכלתי בתקופה האחרונה, וכאמור, דגמנו שם כמות מרשימה של מנות.

סיכמנו איתם שאנחנו נתרווח לנו על כסאות הבר, וניתן להם להחליט בשבילנו מה טוב לנו, והם הוציאו לנו מנות לבחירתם ועל דעתם, עד שאמרנו די, או למעשה קצת אחרי זה. הברמנית ששירתה אותנו כל הערב, סיון, היתה מקסימה. היא תיארה לנו כל מנה, קשקשה איתנו בדיוק במידה הנכונה, החמיאה לי על הלק, והוסיפה לחוויה הנעימה של המקום.

התחלנו עם סשימי – דג ים בוויניגרט גזר מרענן וקוויאר בלסמי, מנה מיוחדת ומפתיעה בטעמיה (43 ₪). זה שהמנה מיוחדת ומפתיעה, זה היה כתוב בתפריט, ואני מוסיפה שמדובר במנה מעניינת וחמצמצה, נקודת פתיחה מעולה.

המנה הבאה שקיבלנו היתה זו שהכריעה את החלטה שלי לקבל את ההזמנה ולהגיע למקום. מדובר בטרטר דג – חתוך לקוביות, מתובל בשמן זית מלח ופלפל על תבשיל מנגולד לימוני חם וביצה עלומה (53 ₪). השילוב של דג וביצה עלומה הוא שילוב מקורי ומעניין, והתוצאה מעולה.

המנה הבאה שנחתה על שולחנו היתה מה-Specials – כרוב סיני – מלא כל טוב, על רוטב בוטנים (28 ₪). לא יודעת עם עוף זה כל טוב, אבל השילוב של הטעמים, ובעיקר של העוף עם הסאטה – רוטב הבוטנים, היה נהדר.

המנה הבאה היתה אחת הבודדות שלא התחברנו אליה. מדובר בפטריות בוק צ’וי של מלך היער – בוק צ’וי אפוי עם פטריות ואגוזי קשיו קלויים מתובל בוויניגרט תאילנדי-חלפינו, כוסברה וקארי, מנה קלילה מאוד (29 ₪). לטעמנו הפטריות היו צמיגיות, ואני חושבת שהמנה הזו לא הכרחית בתפריט שלהם, בו שאר המנות נמצאות בכמה רמות מעל.

שתי המנות הבאות היו גם הן מה-Specials, והן היו כל אחת מדהימה בפני עצמה. האחת היא נתח קצבים – קרם תפוחי עץ, יין אדום ומנגולד אסיאתי (69 ₪). המנגולד היה ממולא באורז, והיה לו טעם מתקתק, כמו של שזיפים, וכל שילוב הטעמים המתוק עם הבשר היה לא פחות מנפלא.

היתה גם חגיגת לוקוס – בגריל פחמים, פירה ראטה מדהים ובויאבז (75 ₪), מנה שאכן היתה חגיגה, הפירה אכן היה מדהים, גם הלוקוס, והשילוב עם רוטב הבויאבז היה אדיר.

אנחנו מצידנו אמרנו שיש לנו מקום לעוד מנה אחת ודי, למרות שלא באמת היה לנו עוד מקום, היו לנו בעיקר עיניים גדולות. אבל קיבלנו פולנטה – פולנטת תירס טרי! אספרגוס ומחית כמהין בלי הסברים (32 ₪), ומצאנו מקום. אני יודעת שיודעי דבר יגידו שפולנטה אמיתית חייבת להיות דווקא מקמח תירס, שיגידו, אנחנו חשבנו שזו אחת מהפולנטות הכי טובות שאכלנו מימינו, אם לא “ה”. האספרגוס, אמנם היה טעים, אבל קצת הפריע לנו בדרך לפולנטה המרגשת הזו.

אנחנו ידענו ששם היה צריך לשים את הסוף, אבל במטבח חשבו אחרת, ונחתה מולנו עוד מנה, ניוקי פטריות – ניוקי עבודת יד על קרם פורצ’יני, שמן כמהין, פרמז’ן, שימג’י, אפונת גינה, כמהין ואגוזי לוז (42 ₪). אנחנו כבר הרגשנו שדי לנו, והניוקי מצידו היה כבד, אפילו קצת דחוס, והרמנו דגל אדום. את המנה הזו לא הצלחנו לסיים.

התכוונו לסיים בזאת את הארוחה, אבל שם במטבח לא התכוונו לתת לנו ללכת לפני שנקנח. מה שקיבלנו לסיום לא מופיע בתפריט, אולי זה נכנס להגדרה בתפריט של קינוח בהפתעה – פרץ התרגשות או שיגעון יצירתיות של השף לאותו יום…………:).

הקינוח התחיל עם שוט שוקולד במילוי איריש קרים, או אולי הדרך הנכונה יותר לנסח את זה היא שוט איריש קרים בכוס שוקולד, שכן את השוט הזה לא שותים, אלא אוכלים, או משלבים תחילה לגימה ואחר-כך ביס. איך שלא מתארים את זה, זה פשוט רעיון גאוני ותוצאה מבריקה.

המשכנו עם פלטה של גבינת בלו בוואריה, מעוטרת בשקדים, אגוזים ופירות יבשים, גם יפה וגם טעים, לצד יין פורט. דרך מאוד צרפתית ונעימה לקנח ארוחה.

היה ערב מדהים, אוכל מרגש, שירות נפלא וחוויה נהדרת. ממליצה בחום.

אל וסינו El Vecino
בית יין עם אוכל טוב
אבן גבירול 192
תל-אביב
03-5460679
פייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה