הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מאוגוסט 2010

ארוחת טעימות של המוני מנות מעולות, במפגש מחתרתי בשוק האוכל בנמל תל-אביב, לאחר שעות הסגירה, וכל זה כחלק מטרנד שפורח בארץ ובעולם של ארוחות פופ אפ סודיות.

01/02/2014

בשקט בשקט, מתחת לאף שלכם, מתפתח פה טרנד מהמם – ארוחות פופ אפ. חלקן במסעדות וחלקן בבתים פרטיים. אחד הגופים שמארגן ארוחות כאלו הוא EatWith, מייזם בינלאומי שפועל בכ-30 מדינות ברחבי העולם. eatwith נולד כדי לתת לתיירים הזדמנות להתארח אצל אנשים מקומיים, להכיר אותם, לשוחח איתם, ללמוד קצת על התרבות שלהם, וכל זה תוך כדי שהם נהנים מבישול בייתי איכותי של המטבח המקומי. אצלנו בארץ נראה כי קהילת הפודיז המקומית גילתה מהר מאוד את הפוטנציאל הגלום ברעיון הזה, ולכן הארוחות האלו בארץ מאכלסת בעיקר הרפתקנים קולינאריים ישראליים, ופחות תיירים.

כבר הרבה זמן שאני חושבת שצריך ללכת לאחת מהארוחות האלו, אבל רק בחמישי האחרון הבאתי את עצמי לראשונה לארוחה שכזו. טבילת האש הראשונה שלי ב-eatwith היתה במסעדה – פיורי. אבל בעוד שפיורי בדרך כלל פועלת רק בשעות היום כמסעדת פסטה בשוק האוכל בנמל תל-אביב, הארוחה היתה בלילה, אחרי שעות הסגירה של השוק, והפסטה היתה רק אורחת בארוחת הטעימות המדהימה, שכללה שורה ארוכה של מנות טעימות, מרגשות, מלאות דמיון ומעוף, וממלאות. כל הארוחה עלתה 218 ₪ לאדם, כולל יין חופשי וכמה כוסיות עארק. המחיר, כפי שהסתבר לנו במהלך הארוחה, היה יותר ממשתלם, והתמורה למחיר היתה אדירה.

זו היתה ארוחה פתוחה, שהותנתה במינימום של 10 משתתפים ומקסימום של 25, כך שמסביב לשולחן ישבו אנשים שאינם מכירים את הסובבים, מלבד אלו שבאו איתם, וכך מתפתחות שיחות מעניינות והיכרויות חדשות.

אני שוב אנסה לתת לתמונות לדבר, נראה אם הפעם אצליח לעמוד במשימה, משימה לא קלה לאחת שלא סוגרת ת’פה.

לחם ענק, רך ומפנק ממאפיית לחמים

ארטישוק נמס בפה עם הרבה מלח גס מעליו

ריקוטה חמה ונפלאה לצד רסק עגבניות

שעועית גדולה

פלפלונים קלויים עם גבינת פטה

שומר טרי, שהיה נפלא גם בקרב מקטרגי משפחת האניסים בכלל ושומר בפרט (כלומר אני)

טרטר טרחון שהיה לו טעם מעושן

סטייק עגבנייה

שום קונפי עם רסק עגבניות

קורנביף על עלי אנדיב

מולים מעולים

שעועית ירוקה וביצה עלומה

סלט קפרזה

פסטה פוטנסקה

רביולי, חלקם במילוי גבינת עזים וחלקם במילוי בטטה

צלעות

טירמיסו אישי

זהו. וכל העושר הזה, כולל יין חופשי, תמורת 218 ₪ בלבד. נכון שעכשיו זה פתאום נשמע זול?
זו היתה טעימה מצויינת ממייזם eatwith, ואני מקווה שאתנסה עוד ממנו, ואספר לכם בקרוב על מפגשים נוספים שכאלו.

פיורי פסטה בר
האנגר 12 שוק הנמל
עמוד פיורי בפייסבוק
על ארוחות הפופ אפ של אורן ומיכל בפיורי

eatwith
אתר eatwith
עמוד eatwith בפייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה