הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 284

עוקבים: 230

החל מאוגוסט 2010

לאונג’-בר חדש בלבונטין, שמציע מנות אוכל נהדרות, במבנה עתיק מהמם, ובאווירת חיי-לילה תל-אביבית פוחזת

21/11/2013

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה הוא.

בקומה התחתונה נפתח לאחרונה לאונג’-בר, שהצליח בתקופה קצרה שהוא קיים, להביא את אליו את בלייני הלילה של תל-אביב. הבעלים של המקום כמעט ולא נגעו בעיצוב הפנימי המיוחד, שכולל קשתות, עמודים מפוארים ורצפה מצויירת. גם התקרה יפיפייה, והיא אחד השינויים היחידים שעשו בעלי המקום, היא נקנתה באיביי.

למרות שהרבה מהמבקרים באו בעיקר לשתות, לראות ולהיראות, אנחנו באנו לאכול. גם כאן, כמו במרבית המקומות היום, ממליצים על שרינג של המנות, אני ממילא לא מכירה שום דרך אחרת. את הארוחה פתחנו עם “אוכלים בידיים“, ומשם לקחנו חלת הפתעה קרם חצילים לבן (22 ₪). הצילום ללא ספק עושה חטא גדול להגשה היפה. מדובר בשלוש חלות בצורת מאפין תמיר ואלגנטי, ממולאות בסחוג (זוהי ההפתעה), לצד קרם של חצילים. ולמוטרדים מהסחוג, חריפות לא היתה שם, אפילו קצת (לאכזבתם של האחרים).

המשכנו לאכול עם הידיים עם מיני לחוח לצד סלמון כבוש בזרעי שומר, חזרת טרייה ושמנת חמוצה (48 ₪). הלחוח הזה הזכיר יותר פנקייק, אבל זה לא גרע מהעונג שהעניקה לנו המנה. זו היתה גרסת עניים נהדרת לבליני עם קוויאר אדום וקרם פרש, כשבמקום הבליני קיבלנו לחוח-פנקייק, את מקומו של הקוויאר תפס הסלמון הכבוש, ואת הקרם פרש החליפו החזרת והשמנת החמוצה, כאשר שילוב הטעמים ביחד היה בן דוד לא רחוק של מנת העשירים.

דילגנו בתפריט אל “מהמטבח הקר“, משם לקחנו סלט חורף דלעת ערמונים, סלק, עגבניות צלויות, אגסים בגריל, רוקט, נבטי אפונה, קרפ דלעת וגבינת קדוש* (48 ₪). הדלעת הזכירה בטעמה שילוב של תפוח אדמה, אגוזים וארטישוק ירושלמי, והיא היתה תוספת נהדרת לסלט.

חזרנו ל”אוכלים בידיים” ולקחנו בוריק חלמון ביצה נא עם שרימפס בטרגון* (25 ₪). מדובר בעלה פילו דק מממולא בביצה ושרימפס. אני חייבת לציין שזו היתה מנה מאכזבת משהו, כי כשבוצעים את הבוריק והחלמון נשפך, מתבקש לנגב את זה עם משהו, והמרקם הקריספי של הבוריק לא מאפשר ניגוב, ולא מספק את הסחורה.


עברנו אל “מהמטבח החם” והזמנו נתחי שייטל צרובים כיסוני ריקוטה וחציל, חמאה פטרוזיליה ורוקט (68 ₪). המלצרית התבלבלה ואמרה לנו שהכיסונים ממולאים בשייטל, ואילו הריקוטה היא הרוטב, מה שהיה נשמע לנו מאוד תמוה לאור התיאור של המנה בתפריט, ואכן, כשהמנה הגיעה לבסוף, מצאנו בה נתחי שייטל נהדרים לצד כיסונים נפלאים, ממולאים בריקוטה וחצילים. המנה היתה מעולה, רק חבל שזמן ההמתנה היה כה ממושך, וזאת כי בשלב הזה המקום כבר היה מלא בבלייני הלילה המובחרים של תל-אביב.

כל-כך התלהבנו מהכיסונים, שהחלטנו לקחת עוד מנת כיסונים מהמטבח החם: מאנטי דלעת כיסונים מאודים ממולאים בדלעת מטובלת, יוגורט כורכום וג’ינג’ר (38 ₪). הפעם כבר הכינו אותנו להמתנה ממושכת, אבל היא דווקא היתה לגמרי שפויה. המנה, לעומת זאת, היתה מעט מאכזבת ביחס לקודמותיה המרגשות.

את הארוחה סגרנו עם כנאפה שערות קדאיף, גבינה אורדה לימונית, אנגלייז מי ורדים ושזיפים צלויים (36 ₪) מ”מתוקים“, שהיה סיום מתוק ונפלא לערב מוצלח במקום מיוחד.

אני משוכנעת שאחזור שוב בקרוב.

* תנאי הצילום במקום לא היו בעדי, צלמת חובבת חסרת הכשרה פורמאלית, ואני מתנצלת על איכות הצילום הירודה. אני מאוד ממליצה להציץ בביקורת של bob68 על המקום, שצילומיו עושים חסד עם המנות, ותוכלו למצוא שם חלק מהמנות שתיארתי כאן, בצילומים הרבה יותר מחמיאים.

אבושדיד
לבונטין 16
תל אביב
03-6298822
פייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

עלה גפן – מסעדת שף אותנטית בדרך לצפון

ביום הראשון של ראש השנה החלטנו לצאת קצת מתל אביב. נסענו לאורך חופי הים התיכון המקסימים, עצרנו בחוף עתלית והגענו עד לחוף בצת. מתישהו התחלנו לפתח רעב קל, אבל לא רצינו לתת לזה להוציא אותנו מהשלווה שהשרה עלינו הים. ובכל זאת,...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה