הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מאוגוסט 2010

האטליז שבכיכר רבין, דוכן בשרים ביום ופאב סוער בלילה, מציע מגוון בשרים טריים ומשובחים, ועכשיו במיוחד – חודש טברנה – עם מגוון בשרים ותבשילים בלקניים, שיגרמו לכם להזיל ריר.

13/11/2013

הביקור הראשון שלי ב”האטליז” היה לגמרי במקרה. לליב היתה בסביבה ושאלה אותי בספונטניות אם ארצה להצטרף אליה לפאב הנחמד שבדוד המלך. כשהגעתי, לליב כבר חיכתה לי שם עם מבט מאוכזב שמבשר כי אין מקום פנוי, ולא נראה שיתפנה משהו בעתיד הנראה לעין. אז הלכנו לכיוון של כיכר מסריק, בתקווה למצוא משהו שיפצה על עוגמת הנפש, ומצאנו את האטליז, פאב שוקק חיים. ישבנו על בירה וסנדוויץ’ ונהנינו מכל רגע, אבל לא הבנתי באותו זמן שהגענו להיכל של בשר טרי משובח, ושהסנדוויץ’ היה רק קצה קצהו של תפריט עשיר ומדהים.

אבל למזלי הגדול, זכיתי לתקן את הפספוס, כשלרגל “חודש הטברנה” הוזמנתי על-ידי המקום לטעום מהמנות הבלקניות המיוחדות שנרקחו במיוחד לחודש המיוחד הזה, לצד כמה מנות מסורתיות של המקום, שממש אסור לפספס. למען המשכיות, גם הפעם צירפתי אלי את לליב.

“האטליז” נראה מבפנים כמו שיפודיה חמודה, אבל אל תתנו לזה לבלבל אתכם, כי האוכל שם רחוק מלהיות אוכל שיפודיה סטנדרטי, וכל הבשרים שם הם בשרים טריים, בעוד שבמרבית השיפודיות הבשר שאתם אוכלים הוא בשר קפוא (הידעתם?). בפנים אפשר לשבת על הבר, ויש גם איזה שני שולחנות, אבל מרבית מקומות הישיבה הם בחוץ. כשחיכיתי לליב, נכנסתי פנימה להתרשם, וקיבל את פני ריח מעלף של בשר עסיסי, שמיד הפעיל את בלוטות הרוק שלי. אם רק אפשר היה להעביר ריח בכתב, אבל אי אפשר, אתם תצטרכו לבוא כדי להתרשם, ואני מבטיחה לכם שאחרי שתסניפו ולו לשנייה את ריח הבשר, לא תוכלו לעזוב לפני שתורידו מנת בשרים עסיסית.

הגענו ביום שישי בצהרים, בדיוק לפני שהתחילה “המסיבה הבלקנית” שמתקיימת כל יום שישי, בין השעות 13:00-18:00. המסיבה, כמו מסיבה, היתה עם די.ג’י. שניגן לנו מוזיקה בלקנית שמחה, מתובלת בקצת מוזיקה מזרחית ממריצה. במסיבת שישי אפשר לדגום משפע הבשר בקטנה עם שיפוד וצ’ייסר ב-20 ₪, ואפשר גם לאכול ממש טוב, למשל מיקס בלקני זוגי: 600 גרם בשר טרי, סלטים, תפוח אדמה אפוי, לחמים ו-2 צ’ייסרים תמורת 150 ₪. בדרך כלל המיקס כולל שלושה סוגי בשר, אבל אנחנו זכינו לטעימות מכל התפריט, כולל מנות קלאסיות לצד מנות מיוחדות של החודש הבלקני. ואם חוגגים אז צריך גם צ’ייסר ליד, וכמיטב המסורת הבלקנית תוכלו לבחור בין צ’ייסרים של ראקי, ערק ואוזו. בכל זאת אני הסתפקתי בבירה.

הבשרים היו חגיגה לחיך, וגם הסלטים נהדרים. ולמרות שלא היה ממש מקום גם ללחם, טעמנו גם ממנו, וגם הוא נפלא. מהמנות הקלאסיות של המקום, אי אפשר שלא להזכיר את הדונר. חלקכם אולי יודעים שדונר זה השווארמה הטורקית. אבל תשכחו כל מה שאתם יודעים על שווארמה, ואל תוותרו על המנה האלוהית הזאת. מדובר קודם כל בבשר טרי, שילוב של בשר בקר וטלה, משובץ בפיסטוקים וצנוברים, ומושרה בחלב. כן, לא אמרתי עד עכשיו, אבל המקום ממש לא כשר, לי זה כמובן שלא הפריע. אמנם אנחנו היהודים לא אמורים לאכול גדי בחלב אימו, אבל מסתבר שבשר שמושרה בחלב הוא בשר נפלא, והמנה הזו היא מנה שלא תרצו לפספס, באחריות.

מהמנות הבלקניות חייבים להזכיר את הפיסטיקלי קבב – קבבים תורכיים מבשר בקר עם פיסטוקים. איזה כיף זה קבב מתפצפץ שכזה.

את הסלטים הרכיבה בתפריט דליה ישראלי נחמני, בעלת המקום, שהיא חצי בוכרית וחצי רוסיה, והסלטים הם זכרונות שלה מהמטבחים של שתי הסבתות שלה. בין הסלטים יש יוגורט (לדונר כמובן), טחינה, לימון כבוש, ריבת בצל, עגבניות, חצילים מוחמצים, בצל סגול מוחמץ, כרוב כבוש, צ’רשי וחמוצי הבית.

אחרי המיקס הענק הזה (600 גרם בשר, זוכרים), עוד המשיכו להגיע לשולחננו מהתבשילים המיוחדים של החודש הבלקני. למשל קפטיקס – קציצות יווניות עם חצילים ופלפלים קלויים. יאממי. מיוחד ויוצא דופן.

אכלנו גם סטפידו – תבשיל קדרה קפריסאי מבשר צוואר בבישול איטי. גם הוא נהדר.

סיימנו עם אורפה קבב – קבב טלה עם צנוברים, שמגיע בליווי שיפודי עגבניות ובצלים להשלמת הטעם. נהדר.

חוץ מזה שהכל כל-כך טעים, כל הטוב הזה נמצא במרחק הליכה קצרצרה מהבית שלי. איך שזכיתי. ועכשיו, אם תסלחו לי, אני הולכת לאכול, כי הכתיבה על כל הבשרים המדהימים האלו עשתה אותי מאוד מאוד רעבה.

האטליז
מלכי ישראל 8, כיכר רבין
תל אביב
03-5297929
פייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

בחזרה למעלה